Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Suede a lansat prima piesă după 10 ani, "Barriers" - AUDIO

Ascultă "Barriers", prima piesă lansată de Suede în ultimii 10 ani. Aceasta preîntâmpină noul album al trupei,"Bloodsports" ce va apărea în martie.
Suede

Suede

Urmărește-ne pe

Inițiatorii genului britpop, cei de la Suede au lansat prima piesă după o pauză de 10 ani. Aceasta se intitulează "Barriers" și poate fi ascultată mai jos. În plus, fanii o pot descărca gratuit de pe site-ul official al trupei. Deși grupul a mai interpretat în concerte melodii noi, "Barriers" este primul extras oficial ce preîntâmpină apariția din luna martie a viitorului album Suede, "Bloodsports".

Suede

Suede (Foto: www.facebook.com)

"După un an de transpirație și sângerare pentru album, acesta este în sfârșit gata astfel că am vrut să lansăm muzica nouă cât mai repede. "Barriers" nu este primul single dar suntem îndeajuns de mândri de piesă pentru a o prezenta lumii și credem că pulsul său, într-un fel romantic, descrie foarte bine starea generală a discului" - Brett Anderson

Membrii Suede s-au reunit în 2010 după o pauză de 7 ani și au pornit într-un turneu european ce a inclus un concert și la București în 2011. Primele piese noi - "Falling Planes", "The Only", "Someone Better", "I Don't Know Why", "Cold War", "Future Nightmare" și "Sabotage" - au fost cântate în cadrul unui show din Rusia ce a avut loc în decembrie 2011. La scurt timp, grupul a anunțat că a început să lucreze la un nou album împreună cu producătorul Ed Buller, alături de care a realizat în trecut primele 3 materiale Suede. Însă, solistul Brett Anderson a declarat că din noile melodii, pe disc se va regăsi doar "Sabotage".

Suede - Barriers

Suede - Barriers (Foto: www.facebook.com)

În vara anului trecut, trupa a mai interpretat o piesă nouă, "For The Strangers" - AUDIO, pe scena festivalului Hop Farm din Marea Britanie. Astfel, Suede a păstrat tradiția de a prezenta publicului cântece noi în concertele de la festivaluri.

"Bloodsports" este una dintre cele mai așteptate apariții discografice din zona britpop, având în vedere că ultimul disc înregistrat de formație este "A New Morning" din 2002. Deși acum Suede nu se mai bucură de succesul din anii 90, rămâne un pilon important în istoria muzicii alternativ britanice. Trupa ar trebui ascultată măcar o dată de iubitorii de muzică pentru a vedea de unde s-a pornit și cât s-a păstrat încă în muzica actuală. Uneori ce pare nou este de fapt vechi și "reinventat" de nenumărate ori, iar succesul se datorează pur și simplu lipsei de cunoaștere a publicului.

Suede - "Barriers"

Citește mai multe despre Suede
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cuantune a lansat noul single Broke - AUDIO

Ascultă noul single Broke lansat de trupa Cuantune. Piesa a fost cântată în Godot Cafe-Teatru pe data de 6 ianuarie...

Închide