Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Ascultă soundtrack-urile nominalizate la Premiile Oscar 2013 - VIDEO

Află numele artiștilor nominalizați la Oscar pentru ”Best Original Song” și ascultă cele mai bune soundtrack-uri ale anului 2012.

Soundtracks Oscar 2013

Muzica scrisă pentru filme va avea întotdeauna un loc aparte în playlist-ul ascultătorilor. Cinefili sau nu, cu siguranță mulți dintre noi avem un soundrack preferat ce reușește să pună în imagini cele mai îndrăgite filme ale generației. Anul acesta nominalizările la Oscar au adus în prim-plan o serie de artiști noi, în ton cu diversitatea filmelor ce au ajuns pe lista scurtă din care se vor alege câștigătorii. Mai jos puteți asculta cele 5 piese nominalizate la categoria 'Best Achievement in Music Written for Motion Pictures, Original Song".

Soundtracks Oscar 2013

Soundtracks Oscar 2013

Fiecare soundtrack dă viață poveștii filmului pentru care a fost creat. O coloană sonoră poate păstra vii personajele preferate în memoria ascultătorilor, readucându-le în atenție ori de câte ori auzim acordurile piesei. Înainte de a asculta cele 5 soundtrack-uri nominalizate la Oscar - ediția 2013 - vă propunem o scurtă introducere în lumea cinematografică din care au fost desprinse, pentru a le cunoaște întâi povestea, personajele și ideea care le-a legat.

Chasing Ice / Soundtrack  J. Ralph - "Before My Time"

"Chasing Ice" este un film documentar ce pune în lumină problema încălzirii globale. Prin eforturile omului de știință și fotografului James Balog s-au putut realiza time-lapsuri impresionante care prezintă publicului efectele topirii calotelor glaciare din Islanda, Alaska, Parcul Național Glaciar, Greenland și muntele Everest. Filmul a câștigat recent premiul Satellite pentru "Cel mai bun documentar".

Soundtrack-ul pentru acest documentar a fost compus de J. Ralph, fiind interpretat de Scarlett Johansson și Joshua Bell.

Scarlett Johansson / Joshua Bell - Before My Time (Soundtrack "Chasing Ice")

Les Misérables / Soundtrack Alain Boublil, Claude-Michel Schönberg, Herbert Kretzmer - "Suddenly"

Romanul lui Victor Hugo cunoaște o nouă interpretare. Musicalul "Les Misérables" se bucură de o distribuție impresionantă ce îi include pe Hugh Jackman, în rolul lui Jean Valjean, Russell Crowe în rolul lui Javert, Anne Hathaway în rolul lui Fantine și Sacha Baron Cohen (cunoscut pentru crearea personajului Borat) în rolul negativ al lui Thénardier.

Soundtrack-ul nominalizat la Oscar a fost compus de Alain Boublil, Michel Schönberg și Herbert Kretzmer și este interpretat de Hugh Jackman.

Hugh Jackman - Suddenly (Soundtrack "Les Misérables")

Life of Pi / Soundtrack Mychael Danna, Bombay Jayshree - "Pi's Lullaby"

Un tânăr în vârstă de 16 ani și un tigru bengalez sunt singurii supraviețuitori ai unui naufragiu. Povestea aventurii din apele tulburi ale oceanului Pacific prinde în plasă imaginația privitorului, lăsându-l confuz în privința sâmburelui de adevăr din spatele întâmplărilor. Filmul este ecranizarea cărții cu același nume scrisă de Yann Martel. Director este Ang Lee, câștigător al unui premiu Oscar pentru filmul "Brokeback Mountain".

Tema principală din coloana sonoră a peliculei "Life of Pi" a fost compusă de Mychael Danna și  Bombay Jayshree.

Mychael Danna - Pi's Lullaby ( Soundtrack "Life of Pi")

Skyfall /Soundtrack Adele, Paul Epworth - "Skyfall"

Un nou film din seria Bond face din nou să pulseze suspansul și adrenalina. "Skyfall" îl are din nou ca protagonist pe Daniel Craig în rolul lui James Bond, acțiunea fiind construită în jurul reîntoarcerii unui fost agent care își plănuiește răzbunarea față de M, cea care l-a concediat. Filmul a primit 5 nominalizări la Oscar, printre care una la categoria Best Achievement in Cinematography, acordată lui Roger Deakins.

Soundtrack-ul pentru "Skyfall" este compus și interpretat de către Adele.

Adele - Skyfall (Soundtrack "Skyfall")

Ted - Walter Murphy, Seth MacFarlane - "Everybody Needs a Best Friend"

O comedie construită în jurul unui personaj imaginar. Un urs de pluș prinde viață în urma dorinței unui băiețel și ajunge să devină o influență negativă asupra celui mai bun prieten al său. Filmul beneficiază de umorul lui Seth MacFarlane, producătorul serialului de animație Family Guy.

Soundtrack-ul pentru acest film este compus de Walter Murphy / Seth MacFarlane și interpretat de Norah Jones.

Norah Jones - Everybody Needs A Best Friend (Soundtrack "Ted")

Câștigătorii vor fi anunțați pe 24 februarie 2013 în cadrul celei de-a 85-a ceremonii de decernare a Premiilor Academiei. Până atunci am putea adăuga faptul că presa internațională a stabilit deja lista favoriților pentru acest premiu. Așa cum am fi intuit cu toții, Skyfall interpretat de Adele este marele favorit, alături de soundtrack-ul pentru musicalul Les Misérables, interpretat de Hugh Jackman.

Citește mai multe despre Adele
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sébastien Léger vine la Sensation 2013 - "Source of Light"

La ediția Sensation de anul acesta este posibil să mixeze DJ-ul francez Sébastien Léger. Acesta a adăugat evenimentul din București...

Închide