Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Orphaned Land și Amaranthe concertează la ARTmania 2013

ARTmania prezintă primele două formații confirmate la cea de-a opta ediție a festivalului - Orphaned Land, prima trupă metal cu influențe specifice orientului mijlociu și Amaranthe, noua senzație suedeză a metal-ului melodic, în premieră în România.

Publicat

pe

Amaranthe │ FOTO: www.facebook.com

ARTmania 2013 prezintă primele două formații confirmate la cea de-a opta ediție a festivalului - Orphaned Land, prima trupă metal cu influențe specifice orientului mijlociu și Amaranthe, noua senzație suedeză a metal-ului melodic, în premieră în România. Concertele vor avea loc în Piața Mare din Sibiu, vineri 9 și sâmbătă 10 august.

Orphaned Land

Orphaned Land │ FOTO: www.facebook.com

Cu peste 20 de ani de activitate și un stil muzical eclectic, care îmbină elementele de metal progresiv cu pasajele tradiționale, Orphaned Land propune "o călătorie muzicală a speranței pe tărâmul războiului, creeând Raiul pe pământ", așa cum a spus solistul Kobi Farhi. Înființată în 1991, inițial sub numele de Ressurection, Orphaned Land a căpatăt rapid atenția la nivel internațional, printr-un sound metal matur combinat cu o instrumentație exotică, apreciata de-a lungul întregii cariere.

Galerie foto Orphaned Land la Silver Church în decembrie 2011

Citește interviul cu Matti Svatizky, chitaristul Orphaned Land - “O trupă de evrei să aibă fani arabi?… se poate” - cât și recenzia concertului Orphaned Land de pe 9 decembrie 2011.

Orphaned Land - Sapari

Cel de-al patrulea album, intitulat "The Never Ending Way Of ORwarriOR", este un manifest epic care a însemnat mai mult de 5 ani de muncă intensă și sute de ore petrecute în studio alături de Orchestra Arabș din Nazaret. Rezultatul este un disc complex și sofisticat produs de Steven Wilson (Porcupine Tree, Opeth). Acesta a cântat la clapă și a mixat albumul care conține piese cu aranjamentele profunde și riffuri captivante. Influențele sale exotice originale se datorează prezenței unor instrumente specifice orientului mijlociu ce variază de la saz, santur, la flauturi arabe, percuții orientale, cumbus, bouzouki, viori și diverse tipuri de chitări. Părțile vocale sunt interpretate în mai multe limbi, respectiv engleză, ebraică, arabă și Yemenita.

Trupa a primit Premiul Păcii și Prieteniei în Turcia, iar în octombrie 2012 i-a fost înaintată o petiție comisiei norvegiene pentru Nobel pentru ca Orphaned Land să fie luata în considerare în acordarea Premiului pentru Pace în 2013.

Amaranthe, în premieră în România

Amaranthe

Amaranthe │ FOTO: www.facebook.com

Stilul muzical specific trupei Amaranthe combină metalul melodic cu refrenuri melodioase și prezența inedită a solistei Elize Ryd, făcându-se remarcată atât pentru show-uri spectaculoase, cât și prin materialele sale de studio. Primul demo, "Leave Everything Behind", a fost lansat în 2009. Cu o componență suedeză și daneză, Amaranthe cucerește cu rapiditate Europa de nord. În 2011, după lansarea albumului omonim de debut, trupa a pornit într-un turneu european alături de Kamelot, bucurându-se de succes la nivel mondial, fiind invitată să concerteze de câteva ori și în Japonia.

Amaranthe - Hunger

Odată cu lansarea acestui prim LP, Amaranthe devenea cea mai ascultată trupă la posturile rock suedeze de radio și se recomandaă prin sute de concerte, unele depășind un public de peste 10 000 de persoane, ca în orașul lor natal sau la cel mai mare festival rock din lume, Wacken Open Air. În septembrie 2012 trupa a intrat în studioul Ribe Denmark alături de faimosul producător Jacob Hansen, pentru a înregistra un noul material discografic. Albumul va fi lansat la începutul acestui an iar chitaristul Olof Morck promite o lucrare minunata, cu temă și atmosferă futurista și ultra modernă, care va propulsa trupa la următorul nivel.

De opt ani, Festivalul ARTmania reunește artiști din toate colțurile lumii, promovând schimbul intercultural într-unul dintre cele mai frumoase orașe medievale din Europa de Est - Sibiu. Biletele și abonamentele pentru ARTmania 2013 pot fi achiziționate la nivel internațional de pe shop.artmania.ro iar publicul român are la dispoziție și rețeaua Eventim sau myticket.ro. Acestea au prețuri cuprinse între 80 lei/abonament și 70 lei/zi, până la sfârșitul lunii februarie, 150 lei/abonament și 100 lei/zi în zilele festivalului.

Trending