Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Noul album Daft Punk, așteptat în primăvară

Daft Punk lucrează la un nou album, pe care îl vor lansa cel mai probabil în primăvară. Duo-ul francez s-a mutat de la Virgin la casa de discuri Columbia.

Publicat

pe

Daft Punk
Daft Punk │ FOTO: www.facebook.com

În urmă cu un an chitaristul și producătorul Nile Rodgers se arăta entuzismat să lucreze cu Daft Punk la un nou material, iar acum cel de-al 4-lea disc al trupei este și mai aproape de împlinire. De asemenea, duo-ul francez a anunțat că a decis să încheie contractul cu casa de discuri Virgin după 16 ani de colaborare și a semnat cu cei de la Columbia Records.

Daft Punk

Daft Punk │ FOTO: www.facebook.com

În ceea ce privește viitorul album Daft Punk, se pare că va apărea în primăvara acestui an. În afară de Nile Rodgers, formația mai lucrează cu Paul Williams, compozitor premiat la Oscar și cu Giorgio Moroder, unul dintre pionierii muzicii disco.

Având în vedere că Daft Punk revine în 2013 cu materiale noi au început să apară numeroase zvonuri care îi plasează pe francezi la diferite festivaluri. După ce fanii britanici au fost dezamăgiți că Daft Punk nu se află în line-up-ul de la Bestival, cei responsabili de Glastonbury au anunțat și ei că nu sunt în discuții cu trupa. Mai mult, organizatorii celor două mari festivaluri au declarat că nu cred că Daft Punk va susține vreun turneu anul acesta. Cu toate acestea, zvonurile continuă să circule. Poate există totuși și un sâmbure de adevăr.

În ultimii ani, duo-ul s-a axat mai mult pe film, ultima coloană sonoră realizată fiind pentru "Tron: Legacy" din 2010. Un an mai târziu, în 2011, casa de discuri Soma Records din Scoția a lansat un demo al LP-ul "Drive", înregistrat de grup în 1994. Mai jos puteți revedea videoclipul piesei "One More Time", care rămâne cel mai mare hit comercial al trupei. Acesta a fost lansat în noiembrie 2000, fiind apoi inclus pe albumul conceptual "Discovery" (2001). Clipul include un fragment din seria animată "Interstella 5555: The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem". Desenul a fost creat de Daft Punk în colaborare cu Leji Matsumoto și Toei Animation, iar fiecare piesă de pe albumul "Discovery" se bucură de un clip cu momente din film.

Daft Punk - "One More Time"

Trending