Urmărește-ne în Social Media

Clipul zilei

We No Who U R, noul clip Nick Cave and the Bad Seeds - VIDEOCLIP

Pentru a sărbători 30 de carieră, Nick Cave și trupa the Bad Seeds vor lansa pe 18 februarie un nou album, intitulat "Push The Sky Away". Primul extras pe single care beneficiază de un videoclip este pentru piesa "We No Who U R" și a fost filmat de regizorul Gaspar Noe într-o pădure întunecată.

Publicat

pe

Nick Cave and the Bad Seeds

În 1980 înființa grupul The Birthday Party pentru ca trei ani mai târziu să apară noul proiect muzical Nick Cave and the Bad Seeds. Pentru a sărbători 30 de carieră, Nick Cave și trupa the Bad Seeds vor lansa pe 18 februarie un nou album intitulat "Push The Sky Away".

Primul extras pe single care beneficiază de un videoclip este pentru piesa "We No Who U R" iar clipul fost filmat de regizorul Gaspar Noe și ne prezintă o umbră, care se prespune a fi a lui Nick Cave, cum se plimbă noaptea într-o pădure.

Nick Cave and the Bad Seeds

Nick Cave and the Bad Seeds

Discul a fost înregistrat în studioul La Fabrique din sudul Franței și este primul album fara Mick Harvey, care a părăsit trupa în luna ianuarie 2009. Produsul va fi disponibil în format standard cd, limited edition care are ca bonus un DVD, vinil și digital download. Artwork-ul discului îl prezintă pe Nick Cave alături de o tânără goală.

În afara faptului că este un muzician apreciat, Cave este un scriitor talentat. De la volumul de poezie King Ink din 1988, artistul a ajuns să publice în 2009 a 2-a nuvelă, The Death of Bunny Munro, care spune povestea unui om de vânzări dependent de sex. Cartea a fost atât de captivantă încât a fost transformată într-un audio-book, produs de artiștii Iain Forsyth și Jane Pollard. În luna august 2012 Nick Cave și Warren Ellis au lansat soundtrack-ul filmului Lawless care îl are în rolul principal pe actorul Shia LaBeouf.

Nick Cave and the Bad Seeds - We No Who U R

Tracklist Push The Sky Away

  1. We No Who U R
  2. Wide Lovely Eyes
  3. Water’s Edge
  4. Jubilee Street
  5. Mermaids
  6. We Real Cool
  7. Finishing Jubilee Street
  8. Higgs Boson Blues
  9. Push The Sky Away

Ultimul material semnat Nick Cave and The Bad Seeds este Dig, Lazarus, Dig!!! lansat în 2008. Discul, care a fost primit extraordinar de bine de critici, a avut ca sursă de inspirație chiar povestea biblică despre Lazăr, înviat de Iisus.

„De când eram copil îmi amintesc de povestea lui Lazarus spusă la biserică. Am fost chiar traumatizat de întâmplare. Toți eram desigur, deși era una dintre cele mai mari minuni ale lui Iisus - să invii un mort - nu ne puteam abține să nu ne gândim cum s-a simțit Lazarus. Sincer, fiind copil, povestea îmi dădea fiori. L-am luat pe Lazarus și l-am dus în New York pentru a oferi pieselor un sentinemt contemporan. De asemenea, m-am gândit la Harry Houdini care și-a petrecut o mare parte din viață încercând să demonteze spiritiștii care încasau bani pe baza îndoielilor umane. Credea că nu mai există nimic dincolo de mormânt. Am vrut să creez un vehicul, un mediu, care să-i ofere șansa lui Houdini să ne vorbească, dacă vrea desigur, de dincolo de mormânt”, este explicația dată de Nick Cave privind conceptul albumului. Să vedem cu ce povești va veni artistul pe viitorul material.

Comentează

Trending