Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
BT Live: GOLAN / Ruben Keybo
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi

Muzica nelansată a lui Michael Jackson și alte peste 7000 de fișiere furate de hackeri de la Sony Music

Doi hackeri au descărcat ilegal aproape 8000 de fișiere de pe serverul Sony Music, inclusiv piese nelansate ale lui Michael Jackson în valoare de 187 de milioane de euro.

Michael Jackson

James Marks și James McCormick au recunoscut că au descărcat ilegal aproape 8000 de fișiere de pe serverul Sony Music, inclusiv piese nelansate ale lui Michael Jackson și albume complete de la artiști precum Elvis Presley, Beyonce, Christina Aguilera și Britney Spears. Mărturisirea a fost făcută pentru a evita condamnarea la închisoare și vine la mai bine de un an de la arestarea celor doi în mai 2011. Hackerii s-au cunoscut online, pe un forum.

Michael Jackson

Michael Jackson (Foto: www.facebook.com)

James Marks în vârstă de 27 de ani și James McCormick în vârstă de 26 de ani au descărcat mii de piese de pe serverul Sony Music, reușind să spargă sistemul de protecție al fișierelor de acasă. Având la dispoziție confortul propriilor locuințe din Daventry, Northants, respectiv Blackpool, hackerii au copiat în jur de 7900 de fișiere ce includeau single-uri nelansate ale lui Michael Jackson și discografii ale unor artiști precum Elvis Presley, Beyonce și Christina Aguilera. Cei 2 au fost arestați în mai 2011 după ce compania Sony a fost alertată de accesarea fișierelor prin încălcarea codului de securitate.

"Amândoi erau fani ai muzicii lui Michael și și-au îndreptat atenția către Sony Music deoarece compania are licență exclusivă asupra discografiei acestuia. La momentul trecerii în neființă a artistului au apărut înregistrări cu muzică nelansată a lui Michael, această pistă stârnind interesul celor doi." a declarat Gregor McGill, șef al departamentului de crimă organizată a Crown Prosecution Service

Inițial, hackerii au susținut că sunt nevinovați, declarând că nu voiau decât să verifice dacă piesele lui Michael apărute după moartea sa erau interpretate de el sau de către un impostor care încerca să îl imite. După mărturisirea făcută zilele trecute, James Marks și James McCormick au fost condamnați la 6 luni de închisoare, cu posibilitatea de a opta pentru un an cu suspendare, fiecare dintre cei doi având de executat 100 de ore în folosul comunității.

În 2009 Sony Music a semnat un contract în valoare de 250 de milioane de dolari, echivalentul a 187 de milioane de euro, care acordă companiei drepturi de autor asupra muzicii nelansate a lui Michael Jackson pe o perioadă de 7 ani.

Anul trecut, la 3 ani de la moartea lui Michael Jackson, a apărut online melodia "Don’t Be Messin’ Round", piesă de pe discul "BAD25", ediția aniversară a albumului "Bad" din 1987. "Don’t Be Messin’ Round" a fost înregistrată de artist în timpul sesiunilor pentru albumul original, fără a fi dezvăluită.

Ascultă via youtube Michael Jackson - Don’t Be Messin’ Round

"Video Teaser: DVD BAD25

Citește mai multe despre Michael Jackson
RECOMANDARE:Cumpără un album Michael Jackson

album-michael-jackson-live-in-bucharest-the-dangerous-touralbum-michael-jackson-onesalbum-michael-jackson-xscapealbum-michael-jackson-historyalbum-michael-jackson-this-is-it

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Jubilee Street, noua piesă lansată de Nick Cave & The Bad Seeds - AUDIO

La doar 10 zile de la apariția clipului We No Who U R, Nick Cave & The Bad Seeds oferă...

Închide