Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Muse a lansat piesa "Supremacy" - LYRIC VIDEO

Muse a lansat cel de-al 4-lea single de pe albumul "The 2nd Law". Piesa se numește "Supremacy" și conform spuselor lui Matt Bellamy, duce sound-ul formației la următorul nivel.

Publicat

pe

Matt Bellamy (Muse)
Matt Bellamy (Muse)

Muse a lansat cel de-al 4-lea single de pe albumul "The 2nd Law". Piesa se numește "Supremacy" și conform spuselor lui Matt Bellamy, duce sound-ul formației la următorul nivel. Revista franceză Jeuxactu a comparat piesa cu melodia "Kashmir" de la Led Zeppelin, pe intro-ul piesei fiind cel mai ușor de sesizat elemente instrumentale din spectrul indicat.

Matt Bellamy (Muse)

Matt Bellamy (Muse)

Piesa "Supremacy" a fost spre sfârșitul anului 2012 un subiect fierbinte al presei internaționale. În perioda lansării filmului "Skyfall", Dominic Howard, bateristul formației, indica un anumit sound al melodiei "Supremacy" ce te-ar trimite cu gândul la un soundtrack  Bond.

"Are un pic de vibe specific filmelor Bond. Părerea mea este că ar trebui să ia piesa în considerare pentru următorul film James Bond. Nu știu exact dacă se va întâmpla. Am auzit că Adele ar compune soundtrack-ul."

De la această declarație s-au făcut mai departe multe speculații pe tema unei posibile respingeri a piesei din partea celor care s-au ocupat de coloana sonoră a filmului. Zvonurile însă nu s-au confirmat, piesa "Supremacy" nefiind de fapt niciodată în atenția producătorilor peliculei. Adele a fost alegerea lor de la bun început și nu pentru că piesa celor de la Muse nu ar fi fost bună, ci pentru că viziunea lor a fost pur și simplu alta, au motivat producătorii.

Între timp Muse a primit două nominalizări la premiile Grammy la categoriile "Best Rock Album" și "Best Rock Song" (pentru piesa "Madness"), iar la Brit Awards alte două, pentru "Best British Group" și" Best Live Act".

Cu o agendă încărcată ce i-a purtat în ultima perioadă din UK până în Japonia, membrii Muse se află momentan în plin turneu. Deși pentru România nu s-a anunțat încă nimic, trupa va ajunge totuși în cateva țări europene ce ar permite o deplasare până acolo. Astfel, pe 26 iunie trupa va susține un concert în Franța, la STADE CHARLES EHRMANN, pe 29 iunie va cânta pe stadionul Olimpic din Italia, iar pe 12 și 14 iulie va ajunge în Germania.

Muse - Supremacy (Official Lyric Video)

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Muse s-a apucat de metal; Ascultă un teaser pentru o melodie nouă surprinzătoare

După două albume orientate un pic mai mult spre pop decât spre rock alternativ, Muse e gata să se ducă într-o nouă direcţie. De această dată e vorba despre metal alternativ, judecând după teaserul postat de trupă pe Instagram. Se lasă inclusiv cu headbanging din partea fiului solistului Matt Bellamy.

Publicat

pe

Muse - Thought Contagion
Muse - Thought Contagion

Trupa Muse a ţinut recent un live pe Instagram, unul urmărit de mii de fani, care au fost surprinşi să audă în maşina lui Matt Bellamy o piesă nouă. Pe scaunul din dreapta fiul lui Matt dădea din cap plin de energie. Începutul are clasicul crescendo şi sintetizatoare tipice Muse, cu vocea dramatică a lui Matt peste. Ce surprinde este acea percuţie sacadată urmată de o porţiune de metalcore neaşteptat şi o voce tip screamo complet atipică pentru formaţie.

Nu putem decât să ne întrebăm dacă e vreo colaborare sau dacă Matt chiar se poate duce cu vocea acolo. Nu m-ar mira să fie vreun featuring cu Oli Sykes de la Bring Me the Horizon sau cu Danny Worsnop să zicem. Piesa nu are încă un titlu, dar fanii o numesc "Won't Stand Down", prin prisma versurilor sale repetate. Bellamy a participat la live-ul trupei în weekend-ul de Crăciun, discutând cu fanii şi prezentându-le acest teaser cu muzică nouă.

https://twitter.com/AgitatedFury/status/1474909266792394753?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1474909266792394753%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Floudwire.com%2Fmuse-snippet-new-metal-song%2F

Pe durata pandemiei muzicianul a înregistrat atât un album solo, cât şi un album nou Muse. În octombrie 2020 solistul a fost intervievat de cotidianul The Sun şi a explicat că sesiunile de compus au pornit fix în perioada când au debutat protestele Black Lives Matter în SUA. Haosul în care se afla lumea în acel moment a turnat gaz pe foc pentru a aprinde creativitatea artistului.

Ultimul LP lansat de Muse a fost cel din 2018, "Simulation Theory", iar în 2019 grupul a împlinit 20 de ani de la primul LP. Britanicii au lansat 8 albume, au primit 2 premii Grammy, două Brit Awards, 5 MTV Europe Music Awards şi 8 premii NME. Au la activ peste 20 de milioane de albume vândute internaţional. Poate cel mai mare hit al său rămâne "Supermassive Black Hole", apărut în reclame, filme şi drept piesă din meniul jocului FIFA. Sound-ul său unic de stadion s-a auzit în Bucureşti în 2016, la festivalul Rock the City.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending