Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Trupa japoneza Mono concertează la București

Formația japoneză Mono, una dintre cele mai spectaculoase trupe post-rock, va sosi pentru prima dată la București pentru a susține un concert pe 11 martie în clubul The Silver Church. În deschidere va fi prezent proiectul Costin Chioreanu And The Choir Of 13 Ghosts.

Publicat

pe

Mono │ FOTO: www.facebook.com

Formația japoneză Mono, una dintre cele mai spectaculoase trupe post-rock, va sosi pentru prima dată la București pentru a susține un concert pe 11 martie în clubul The Silver Church. Evenimentul este inclus în turneul de promovare al noului album intitulat "For My Parents", lansat în luna septembrie 2012.

În deschidere va fi prezent proiectul Costin Chioreanu And The Choir Of 13 Ghosts, artistul de origine română fiind cunoscut pentru colaborările cu trupele din țară și străinătate pe partea de design și ilustrație. Pornind de la faptul că acesta își compune și înregistrează singur muzica pentru expozițiile sale de grafică, ideea de a aduce live acest gen de muzică a venit ca o progresie naturală, existând deja două evenimente sub acest nume, realizate în aer liber.

Mono

Mono │ FOTO: www.facebook.com

Bilete pentru concertul Mono se pot achiziționa online sau în seara concertului, la intrarea în club, la prețul unic de 60 de lei - informatii bilete Mono

Acesta este totodată primul pre-party B’ESTFEST Summer Camp 2013 dintr-o lungă serie de evenimente care-și propun să pregăteascș publicul român pentru ediția din acest an a festivalului ce va avea loc în perioada 5 - 7 iulie, în cadrul B’ESTFEST Park din Tunari. Abonamentele pentru cea de-a șaptea ediție B’ESTFEST sunt disponibile online, pe myticket.ro la prețul de 150 de lei în cadrul promoției early bird.

Înființată în același an cu "Explosions In The Sky" și la scurt timp după Jakob, Mono a luat naștere în 1999 la Tokyo iar până acum a lansat 6  albume de o frumusețe aparte, materiale ce pot fi considerate reper sau chiar sursă de inspirație pentru întregul curent post-rock de astăzi. Muzica trupei este un amestec inspirat, dar și original, de experimental și instrumental rock, cu treceri prin shoegaze, muzica clasică, ecouri noise și atingeri minimaliste, efectele chitarelor lui Yoda și Taka fiind "motoarele navei" japoneze. Basistul Tamaki are rolul de a accentua gravitatea pasajelor înălțătoare iar trecerile complexe și variate ale bateriei lui Yasunori rămân imediat întipărite în mintea ascultătorului. Restul instrumentelor inserate de cei 4 în piesele lor completează armonios un sunet inconfundabil - organ, pian, timpani, glockenspiel.

Mai puțin comerciali ca Mogwai și nu atat de titrați ca Sigur Ros sau Godspeed You! Black Emperor, membrii formației au reușit să dinamiteze o scenă ce nu exista propriu-zis acum 13 ani, având astăzi posibilitatea de a savura destul de des albume și concerte speciale cu trupe ca: God Is An Astronaut, Caspian, Pelican, Russian Circles, Cecilia Eyes, Kwoon, Kovlo sau Tides From Nebula. Pentru toți acești muzicieni, dar și pentru mulți alții, Mono este o trupă cult, reper pentru scena post-rock.

 Mono - Pure as snow (Live in Bangkok)

Trending