Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Mircea Baniciu și Abra au lansat piesa "În lume plec" - AUDIO

Mircea Baniciu revine în atenția fanilor cu o nouă piesă realizată în colaborare cu trupa timișoreană Abra. Melodia se numește “În lume plec”, iar muzica și versurile îi aparțin lui Adrian Dinu – Schwartz, vocalist, chitarist și compozitor al formației bănățene.

Publicat

pe

Mircea Baniciu revine în atenția fanilor cu o nouă piesă realizată în colaborare cu trupa timișoreană Abra. Melodia se numește “În lume plec”, iar muzica și versurile îi aparțin lui Adrian Dinu – Schwartz, vocalist, chitarist și compozitor al formației bănățene. Un nou album Abra feat. Mircea Baniciu, ce va conține și acest single, este așteptat să apară în februarie 2013.

Concert-Pasarea-Colibri-2011_2120

Mircea Baniciu in concert cu Pasarea Colibri

Abra a luat naștere în 1984 în Timișoara, când Adrian Schwartz-Dinu și Tucu Bleich au transformat duo-ul „Adrian Dinu-Raul Dudnic“ în trupă. După câteva schimbări de componență s-a ajuns la formula finală, compusă din: Adrian Schwartz-Dinu (chitară, voce), Christian Podratzky (bass), Vali Potra (tobe, clape). Pe lângă compozițiile pentru trupă, Adrian Schwartz-Dinu predă în paralel lecții de chitară în Germania, iar Christian Podratzky este membru în Rezident EX, trupă cu adânci rădăcini în metalul românesc ce și-a recăpătat glasul în toamna lui 2012. Pentru Podratzky, pasiunea pentru muzică se împarte cu cea pentru design. El este ilustrator și grafician la diferite agenții de publicitate din Berlin. Toboșarul/clăparul Vali Potra are și el un proiect conex, fiind membru al formației Blazzaj din 1997.

Colaborarea recentă a trupei Abra cu Mircea Baniciu vine ca o continuare a albumului “Șapte” din 2010. Compus în 2009 la Timișoara împreună cu Horia Crișovan, Svetlana, Mircea Baniciu și Maria Chioran, discul ar putea fi considerat un subiect de audiție pentru toți chitariștii, atât pentru duelul Dinu/Crișovan, cât și pentru virtuozitatea părții ritmice asigurate de Podratzky și Potra.

Piesa “În lume plec”  este extrasă de pe viitorul album Abra feat. Mircea Baniciu, ce va apărea în februarie 2012. Înregistrările au avut loc în Timișoara în primăvara lui 2012, materialul discografic fiind deja finalizat. Albumul va conține 11 piese și este produs de Pasărea Colibri. Referitor la Mircea Baniciu, artistul are  un program bogat în concerte solo și planuri ce includ și Pasărea Colibri.

Mircea Baniciu feat. ABRA - "În lume plec"

 

PUBLICITATE
Comentează

Trending