Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2018: Rod Stewart, Hurts, Gheorghe Zamfir
INFO CONCERT:
Ed Sheeran
Ed SheeranPrimul concert Ed Sheeran în România va avea loc în 2019, pe Arena Națională din București HavasiINFO CONCERT:
Havasi
INFO CONCERT:
Lenny Kravitz
Antrenori Vocea României 2018Ce piese ar cânta la audiții antrenorii de la Vocea României, Tudor Chirilă, Smiley, Andra și Irina Rimes - VIDEO

Mircea Baniciu și Abra au lansat piesa "În lume plec" - AUDIO

Mircea Baniciu revine în atenția fanilor cu o nouă piesă realizată în colaborare cu trupa timișoreană Abra. Melodia se numește “În lume plec”, iar muzica și versurile îi aparțin lui Adrian Dinu – Schwartz, vocalist, chitarist și compozitor al formației bănățene.

Mircea Baniciu revine în atenția fanilor cu o nouă piesă realizată în colaborare cu trupa timișoreană Abra. Melodia se numește “În lume plec”, iar muzica și versurile îi aparțin lui Adrian Dinu – Schwartz, vocalist, chitarist și compozitor al formației bănățene. Un nou album Abra feat. Mircea Baniciu, ce va conține și acest single, este așteptat să apară în februarie 2013.

Concert-Pasarea-Colibri-2011_2120

Mircea Baniciu in concert cu Pasarea Colibri

Abra a luat naștere în 1984 în Timișoara, când Adrian Schwartz-Dinu și Tucu Bleich au transformat duo-ul „Adrian Dinu-Raul Dudnic“ în trupă. După câteva schimbări de componență s-a ajuns la formula finală, compusă din: Adrian Schwartz-Dinu (chitară, voce), Christian Podratzky (bass), Vali Potra (tobe, clape). Pe lângă compozițiile pentru trupă, Adrian Schwartz-Dinu predă în paralel lecții de chitară în Germania, iar Christian Podratzky este membru în Rezident EX, trupă cu adânci rădăcini în metalul românesc ce și-a recăpătat glasul în toamna lui 2012. Pentru Podratzky, pasiunea pentru muzică se împarte cu cea pentru design. El este ilustrator și grafician la diferite agenții de publicitate din Berlin. Toboșarul/clăparul Vali Potra are și el un proiect conex, fiind membru al formației Blazzaj din 1997.

Colaborarea recentă a trupei Abra cu Mircea Baniciu vine ca o continuare a albumului “Șapte” din 2010. Compus în 2009 la Timișoara împreună cu Horia Crișovan, Svetlana, Mircea Baniciu și Maria Chioran, discul ar putea fi considerat un subiect de audiție pentru toți chitariștii, atât pentru duelul Dinu/Crișovan, cât și pentru virtuozitatea părții ritmice asigurate de Podratzky și Potra.

Piesa “În lume plec”  este extrasă de pe viitorul album Abra feat. Mircea Baniciu, ce va apărea în februarie 2012. Înregistrările au avut loc în Timișoara în primăvara lui 2012, materialul discografic fiind deja finalizat. Albumul va conține 11 piese și este produs de Pasărea Colibri. Referitor la Mircea Baniciu, artistul are  un program bogat în concerte solo și planuri ce includ și Pasărea Colibri.

Mircea Baniciu feat. ABRA - "În lume plec"

 

Citește mai multe despre AbraChristian PodratzkyMircea BaniciuPasărea Colibri
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Noul album Daft Punk, așteptat în primăvară

Daft Punk lucrează la un nou album, pe care îl vor lansa cel mai probabil în primăvară. Duo-ul francez s-a...

Închide