Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Lianne La Havas, briza folk de pe țărmul muzicii soul - VIDEO

Lianne La Havas compune muzică soul cu un twist folk ce te duce cu gândul la Ella Fitzgerald, Prince, Simon & Garfunkel și Erykah Badu. Materialul ei de debut a fost declarat de către iTunes ”Albumul anului 2012”, artista britanică fiind, de asemenea, la un pas de a câștiga titlul BBC Sound of 2012. Povestea ei completă o aflați la o nouă ediție JOINewArtist.

Publicat

pe

Lianne La Havas │ FOTO: InStyleUK

Dacă Ella Fitzgerald, Prince, Simon & Garfunkel și Erykah Badu ar fi compus muzică împreună s-ar fi creat cu siguranță un nou val în industrie, chiar și pura curiozitate a audienței putând produce vânzări de zeci de milioane de albume. Deși această fuziune de stiluri muzicale nu este posibilă ad litteram, ea a căpătat recent o formă alternativă apropiată, palpabilă și demnă de atenția publicului. Lianne La Havas a încorporat pe albumul său de debut influențe soul și folk răsfrânte atât din repertoriul celor menționați cât și din muzica prezentă în familie, incitând audiența și implicit criticii printr-un stil muzical proaspăt. Primul ei material se numește Is Your Love Big Enough și a fost declarat de către iTunes ”Albumul anului 2012”. Artista britanică a fost, de asemenea, la un pas de a câștiga titlul BBC Sound of 2012, precum și un Mercury Prize pentru primul său material discografic. Povestea ei completă o aflați aici, la o nouă ediție JOINewArtist.

Lianne La Havas

Lianne La Havas │ FOTO: InStyleUK

Lianne La Havas s-a născut în Londra, tatăl său fiind de origine greacă, iar mama jamaicană. A început să cânte la vârsta de 7 ani, la 11 compunând prima ei piesă. Pasiunea pentru muzica soul și folk a moștenit-o din familie, mama sa cântând cu Mary J. Blige și Jill Scott, iar tatăl fiind un multi-instrumentist de prestigiu, de la el luând primele lecții de chitară și pian. În facultate a studiat arta, plănuind inițial să continue în această direcție. În cele din urmă a hotărât să urmeze o carieră în muzică, renunțând la a mai merge la cursurile facultății.

Lianne La Havas

Lianne La Havas

Primele spectacole susținute de Lianne au fost ca backing vocals pentru cântăreața britanică Paloma Faith. Aparițiile tinerei artiste au fost remarcate de casa de discuri Warner Bros., în 2010 semnând astfel primul ei contract. Aproape 2 ani mai târziu, timp în care și-a perfecționat stilul de a cânta și a compune, Lianne La Havas a lansat primul EP, intitulat Lost&Found. Videoclipul piesei ce dă numele materialului poate fi urmărit mai jos.

Lianne La Havas - Lost & Found (Official Video)

Pe 21 octombrie 2011, în aceeași zi cu lansarea EP-ului, Lianne a participat la prima sa emisiune televizată. În cadrul show-ului  Later… with Jools Holland de la BBC Two i-a cunoscut pe membrii trupei folk Bon Iver, invitați în același platou pentru a-și promova ultimul material. Această întâlnire a deschis un nou orizont pentru Lianne La Havas, în decembrie același an ajungând să cânte în deschiderea concertelor Bon Iver din cadrul turneului american al trupei.

Lianne La Havas si Justin Vernon (Bon Iver)

Lianne La Havas si Justin Vernon (Bon Iver)

Albumul de debut Is Your Love Big Enough a apărut pe piață pe 9 iulie 2012, marcând în cariera artistei în vârstă de doar 23 de ani prima nominalizare la un Mercury Prize. La sfârșitul anului materialul a fost declarat de către iTunes ”Albumul anului 2012”.

Tracklist Is Your Love Big Enough? - Lianne La Havas

  1. Don't Wake Me Up
  2. Is Your Love Big Enough?
  3. Lost & Found
  4. Au Cinéma
  5. No Room for Doubt (featuring Willy Mason)
  6. Forget
  7. Age
  8. Elusive
  9. Everything Everything
  10. Gone
  11. Tease Me
  12. They Could Be Wrong

Mai jos puteți urmări ultimul videoclip al artistei, lansat în august 2012 pentru piesa Forget, cel de-al doilea single extras de pe album.

Lianne La Havas - Forget (Official)

Deși nominalizările primite din partea BBC și Mercury Prize nu s-au finalizat cu un premiu, notorietatea artistei britanice a crescut simțitor. De la articole și interviuri publicate în The Guardian, The Telegraph și Rolling Stones Magazine, până la oportunitatea de a cânta la iTunes Festival și MTV 'Crashes' Manchester, promovarea sa pare să fi intrat pe făgașul ce-i va permite în curând recunoașterea internațională.

O apariție recentă a fost chiar în cadrul emisiunii Late Show a lui David Letterman, unde Lianne a interpretat piesa care dă titlul albumului Is Your Love Big Enough.

Late Show, David Letterman - Lianne La Havas

Una dintre cele mai măgulitoare aprecieri a fost primită din partea unui critic american. ”Lianne La Havas este cea mai sonoră voce feminină de la Adele încoace.” Un compliment ce nu poate fi neglijat, credem noi, dar care descrie numai începutul acestui nou val în muzică.

Într-un interviu acordat publicației The Telegraph, artista mărturisea că există posibilitatea unei colaborări cu Prince, acesta arătându-se interesat să o cunoască după ce a urmărit pe internet o parte din concertele sale. Dacă întâlnirea va avea loc și se va materializa chiar și printr-o unică piesă în duet, cariera artistei Lianne La Havas va căpăta un alt calibru, iar publicul cu siguranță nu va avea decât de câștigat. Până atunci, însă, vă invităm să ascultați ultimul single al cântăreței, intitulat Age și lansat pe 3 decembrie 2012.

Lianne La Havas - Age - Official Lyric Video

 

Trending