Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020

Led Zeppelin vrea să intre pe piața muzicii online

Led Zeppelin poartă discuții cu mai multe firme din domeniul muzicii online pentru a oferi la streaming întreg catalogul muzical. Printre companiile care se luptă să obțină drepturile pentru albumele englezilor se află Spotify, Rhapsody, Rdio și Deezer care vrea să se extindă și în America.
Led Zeppelin

Led Zeppelin (2012)

Led Zeppelin poartă discuții cu mai multe firme din domeniul muzicii online pentru a oferi la streaming întreg catalogul muzical. Printre companiile care se luptă să obțină drepturile pentru albumele englezilor se află Spotify, care a semnat recent un conctract cu Metallica, Rhapsody, Rdio și Deezer care vrea să se extindă și în America.

Led Zeppelin

Led Zeppelin (2012) (Foto: consequenceofsound.net)

În funcție de alegere, trupa se află în situația de a echilibra balanța între aceste companii pentru a nu exista un monopol din care în cele din urmă cumpărătorul este cel dezavantajat. Dacă cei de la Spotify câștigă, atunci își consolidează și mai mult poziția de lider, având deja contracte semnate cu Sony, EMI, Warner Music Group și Universal Music, în timp ce dacă sunt aleși Rdio, aceștia primesc impulsul necesar pentru a se dezvolta mai mult.

Un reprezentant al Warner Music Group a dedclarat:

"Suntem foarte încântați de oportunitatea de a colabora cu Led Zeppelin și a oferi fanilor întreg catalogul formației. Suntem în discuții avansate cu partenerii noștri și le oferim tot suportul pentru a obține în exclusivitate acest pachet".

Led Zeppelin a lansat pe 19 noiembrie 2012 un nou DVD intitulat "Celebration Day", care conține înregistrarea concertului din 2007 când trupa a susținut un concert în celebra arenă O2 Arena din Londra. John Paul Jones, Jimmy Page, Robert Plant și Jason Bonham, fiul bateristului John Bonham, au urcat pe scena de la O2 Arena pentru a susține un concert în memoria, lui Ahmet Ertegun, fondatorul casei de discuri Atlantic Records, care s-a stins din viață în decembrie 2006.

A fost primul spectacol susținut de Led Zeppelin în ultimii 27 de ani iar setlistul a inclus celebrele piese ale formației precum "Whole Lotta Love", "Rock And Roll", "Kashmir" sau "Stairway To Heaven". Pentru acel concert s-au înscris 20 de milioane de oameni, iar în urma unei trageri la sorți doar 18.000 au avut ocazia să participe la un eveniment muzical, care se pare că nu se va mai repeta.

Led Zeppelin - Kashmir

Citește mai multe despre Led Zeppelin
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Inna a lansat clipul "Party Never Ends" (Acustic) - VIDEOCLIP

Inna a lansat un nou clip din seria acustică Rock the Roof - "Party Never Ends". De asemenea, artista a...

Închide