Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Joe Satriani concertează în premieră în România - VIDEO

Chitaristul Joe Satriani va ajunge pentru prima dată la București, unde va susține un concert la Sala Palatului pe 20 mai 2013. Vezi prețurile biletelor.

Publicat

pe

Joe Satriani
Joe Satriani │ FOTO: Christie Goodwin

Legendarul chitarist Joe Satriani va ajunge pentru prima dată la București pe 20 mai 2013. Așteptarea va lua sfârșit odată cu recitalul programat la Sala Palatului din București, în cadrul turneului european din 2013. Evenimentul este organizat de Events.

Joe Satriani în concert pe stadionul Wembley

Joe Satriani în concert pe stadionul Wembley │ FOTO: Christie Goodwin

Joe Satriani (56 de ani) și-a căpătat reputația internațională odată cu discul din anul 1987 - "Surfing with the Alien". După 10 milioane de discuri vândute și 14 nominalizări la Premiile Grammy, chitaristul de rock instrumental continuă să fie adorat de fanii săi din întreaga lume.

La începutul carierei de chitarist de rock instrumental, Satriani părea mai degrabă un profesor și mentor decât un interpret. Printre elevii săi s-au numărat: Steve Vai - care a concertat și anul trecut la Sala Palatului, Kirk Hammett de la Metallica și David Bryson de la Counting Crows. Toţi aceștia recunosc că "Satch" le-a fost de nenumărate ori sursă de inspirație, iar fanii lor pot sesiza în interpretare influența expertizei tehnice a lui Joe Satriani. De la lansarea discului "Surfing with the Alien", care l-a propulsat în lumina reflectoarelor, cariera lui Satriani a luat altă direcție. A fost votat drept cel mai bun chitarist de către cititorii celor mai prestigioase reviste de muzică și l-a însoțit pe Mick Jaggerde la Rolling Stones în primul lui turneu solo. Alături de Deep Purple, Satriani a cântat în turneele acestora din Japonia și Europa.

În 2009, Satriani a format trupa Chickenfoot împreună cu Sammy Hagar și Michael Anthony (Van Halen) și Chad Smith (Red Hot Chili Peppers). Albumul de debut a fost bine primit internațional, obținând premii în SUA, Canada și Europa. Revista Classic Rock numea Chickenfoot drept cea mai bună formație debutantă a anului 2009. Și cel de-al doilea album Chickenfoot din 2010 s-a bucurat de o critică favorabilă, beneficiind și de un turneu european de promovare.

Pe plan solo, cel mai nou album de studio al lui Satriani datează din octombrie 2010 și se numește "Black Swans and Wormhole Wizards". Chitaristul a lansat anul trecut - pe 24 aprilie - și un disc live - "SATCHURATED: Live In Montreal" în format de dublu CD și Blu-ray 3D. Înregistrările video sunt de la concertul din Metropolis, Montreal, de pe 12 decembrie 2010, iar 10 piese din cele 25 sunt de pe albumul din 2010.

Joe Satriani

Joe Satriani

Bilete la concertul lui Joe Satriani

Concertul de pe 20 mai 2013 va începe de la ora 20.00, accesul spectatorilor fiind posibil începând cu ora 19.00.

Biletele se vor pune în vânzare luni, 21 ianuarie, la ora 10.00, prețurile fiind următoarele, în funcție de locul în sală:

  • Categoria I - 250 lei / 225 lei
  • Categoria II - 200 lei / 180 lei
  • Categoria III - 160 lei / 144 lei
  • Categoria IV - 130 lei / 117 lei
  • Categoria V - 100 de lei / 90 lei

Organizatorul Events derulează o promoție pre-sale până pe 27 ianuarie inclusiv. Cumpărătorii vor beneficia de 10% discount la toate categoriile de bilete.

Tichetele se pot cumpăra online pe Eventim.ro.

Ascultă Joe Satriani - Always with me, always with you

InfoMusic susține concertul Joe Satriani în calitate de partener media și vă va ține la curent în perioada următoare cu activitatea chitaristului și derularea evenimentului de la Sala Palatului.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte luni, 20 mai 2013

Joe Satriani

Loc
Sala Palatului
PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Joe Satriani prezintă piesa "Sahara", anunţă albumul cu numărul 18 din carieră

Legendarul chitarist Joe Satriani ne duce în "Sahara" odată cu lansarea noului său single şi videoclip cu acest nume. Odată cu acest release am aflat că artistul pregăteşte albumul cu numărul 18 în discografia sa, "The Elephants of Mars". LP-ul va sosi pe 8 aprilie.

Publicat

pe

Videoclip Joe Satriani Sahara
Videoclip Joe Satriani Sahara │ FOTO: Joe Satriani

"The Elephants of Mars" este primul album al lui Joe Satriani alături de casă de discuri earMUSIC, cu care colaborează şi Deep Purple, Alice Cooper, Babymetal şi Foreigner. Primul single, "Sahara" este în egală măsură rock progresiv şi shredding de calitate, cu o pedală activată la fix, nu pentru show off, ci pentru melodicitate. Joe Satriani a profitat de perioada de lockdown şi de pandemie pentru a îşi revărsa creativitatea pe un nou LP, alături de colegii de trupă.

Ei au lucrat prin apel video şi servicii cloud. Iată ce a spus artistul despre noul disc:

Am vrut să creez un nou standard pentru albumele instrumentale de chitară. Am dorit să le arăt oamenilor că un album instrumental de chitară poate conţine cu mult mai multe elemente creative şi distractive decât artiştii folosesc în acest moment. Am făcut de toate. Am încercat cele mai nebuneşti idei. Şi am ascultat orice voce cu privire la ne întoarce cu susul în jos pentru a vedea ce se întâmplă.

Noul disc are următorul tracklist:

01. Sahara
02. The Elephants Of Mars
03. Faceless
04. Blue Foot Groovy
05. Tension And Release
06. Sailing The Seas Of Ganymede
07. Doors of Perception
08. E 104th St NYC
09. Pumpin'
10. Dance Of The Spores
11. Night Scene
12. Through A Mother's Day Darkly
13. 22 Memory Lane
14. Desolation

Joe Satriani este cunoscut atât ca artist solo, un chitarist de excepţie, dar şi parte a grupului de chitarişti G3. Proiectul său secundar Chickenfoot a făcut senzaţie şi îi includea în componenţă pe Sammy Hagar de la Van Halen (solist), basistul Michael Anthony de la Van Halen şi toboşarul Chad Smith de la Red Hot Chili Peppers. Primul lor album a primit discul de aur şi al doilea a debutat pe locul 9 în topuri.

Satriani are 65 de ani, provine din New York şi a fost profesor de chitară pentru Steve Vai, Kirk Hammet, Charlie Hunter, Alex Skolknick. Chitaristul l-a însoţit pe Mick Jagger în primul său turneu solo şi a fost în turneu cu Deep Purple în anii '90. Ultimul său album a fost "Shapeshifting", lansat în 2020.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Trending