Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Ascultă melodia Somewhere, de pe noul album Jimi Hendrix - AUDIO

Pe 4 martie se va lansa un album post-mortem Jimi Hendrix, intitulat "People, Hell and Angels", ce conține 12 melodii nelansate de artist înregistrate în perioada 1968 și 1969. Primul single oferit spre ascultare este piesa Somewhere.
Jimi Hendrix

Jimi Hendrix

Urmărește-ne pe

Au trecut 43 de ani de când Jimi Hendrix a plecat dintre noi însă acesta a rămas în continuare cel mai bun chitarist al tuturor timpurilor și unul dintre cei mai influenți muzicieni ai rock-ului mondial. Iată ca fanii regretatului artist dar și iubitorii de muzică vor putea cumpăra începând din 4 martie noul album post-mortem intitulat "People, Hell and Angels".

Discul are 12 piese foarte experimentale, înregistrate în perioada 1968 și 1969, care conțin pasaje de clape, chitări secundare și un corn. Primul single pe care va invităm să-l ascultați poartă numele "Somewhere" și a fost înregistrat pentru prima dată cu basistul Stephen Stills și bateristul Buddy Miles. Prin această colaborare chitaristul a încercat să-și stabilizeze independența și să cânte fără Chas Chandler.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix (Foto: www.facebook.com)

James Marshall “Jimi” Hendrix” s-a născut pe 27 noiembrie 1942 și a revoluționat muzica prin tehnica sa, în afara normelor de până atunci clasice, și experimentelelor sale, dând instrumentului o nouă dimensiune. Cariera lui Hendrix, deși foarte scurtă a fost una extrem de intensă, reușind în doar 4 ani – din 1966 când a luat naștere trupa The Jimi Hendrix Experience și până la decesul său în 1970 – să realizeze ce alții nu au reușit în decenii de muzică. Marele chitarist s-a stins din viaţă la vârsta de 27 de ani, pe 18 septembrie 1970 la Londra devenind  "membru" al clubului 27, în care sunt incluși artiști celebri ce au murit la 27 de ani precum Janis Joplin, Kurt Cobain, Mia Zapata și Jim Morrison.

Jimi Hendrix - Somewhere

Jimi Hendrix - People, Hell and Angels AlbumTracklist People, Hell and Angels

 1. Earth Blues
 2. Somewhere
 3. Hear My Train A Comin’
 4. Bleeding Heart
 5. Let Me Move You
 6. Izabella
 7. Easy Blues
 8. Crash Landing
 9. Inside Out
 10. Hey Gypsy Boy
 11. Mojo Man
 12. Villanova Junction Blues

Citește mai multe despre Jimi Hendrix
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Imagine Dragons, trupa indie rock agățată de rampa spre succes - VIDEO

Imagine Dragons este o trupă indie-rock ce a ajuns in atenția publicului după lansarea single-ului "It's time". Va fi sau...

Închide