Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

Imagine Dragons, trupa indie rock agățată de rampa spre succes - VIDEO

Imagine Dragons este o trupă indie-rock ce a ajuns in atenția publicului după lansarea single-ului "It's time". Va fi sau nu un "one hit wonder" apreciem și dezbatem la rubrica JOINewArtist.

Publicat

pe

Imagine Dragons, nominalizați la premiile Grammy 2014

Imagine Dragons cântau în Provo Utah (SUA) încă din 2008. Albumul de debut al trupei, Night Visions, a apărut însă pe piață de-abia pe 4 septembrie 2012, prima piesă care a spart gheața fiind "It's time".  Single-ul a fost lansat mai întâi la radio pe 16 ianuarie 2012 în SUA, apoi pe 20 februarie în Europa, acaparând întreaga audiență odată cu lansarea videoclipului pe 17 aprilie. Melodia a devenit hit într-un timp relativ scurt, o experiență nouă pentru membrii unei formații ce și-au ținut muzica "într-o valiză" timp de 3 ani și jumătate, purtând-o prin concerte cu o vizibilitate restrânsă. Pentru prima oară în cariera formației, debutul unui single a fost marcat de un loc 18 în Billboard Hot 100, trupa primind de asemenea o nominalizare din partea MTV la categoria Best Rock Video. Va fi sau nu un "one hit wonder" rămâne de văzut. Deocamdată succesul încă se află în grafic și îl putem aprecia chiar aici, la o nouă ediție JOINewArtist.

Imagine Dragons

Imagine Dragons

Pentru membrii Imagine Dragons principala influență muzicală vine de la oamenii care zâmbesc. Așa apare pe pagina oficială de facebook a trupei iar noi tindem să credem că intențiile genului de muzică pe care îl creează se îndreapă chiar către această direcție. Buna dispoziție a ascultătorului este cel mai important aspect, exemplul perfect fiind piesa de debut de pe albumul Night Visions. Starea creată de single-ul "It's time" este în ton cu jovialitatea spiridușilor din folclorul irlandez, Dan Reynolds, Ben McKee, Wayne Sermon și Dan Platzman reușind să creioneze mai mult sau mai puțin imaginar curcubeul la capătul căruia se povestește că s-ar ascunde ulceaua cu galbeni.

Imagine Dragons - It's Time

După lansarea piesei  "It's time", trupa a fost invitată la emisiuni precum "MTV Push Live", "The Tonight Show With Jay Leno", "Jimmy Kimmel Live!", și "Late Night with Jimmy Fallon". Single-ul a fost de asemenea preluat pentru coloana sonoră a două seriale - "Parenthood", al postului NBC, și "Major Crimes" de la TNT.

Una dintre cele mai eficiente promovări s-a realizat prin intermediul filmului "The Perks of Being a Wallflower". Beneficiind de notorietatea poveștii din romanul scris de Stephen Chbosky și de jocul actoricesc al Emmei Watson pentru rolul lui Sam, filmul și implicit trailerul s-au răspândit rapid în rândul publicului, făcând ca piesa "It's time" a celor de la Imagine Dragons să fie auzită și căutată pe internet de oameni din afara spectrului de fani ai trupei.

Trailer : The Perks of Being a Wallflower

Albumul de debut, "Night Visions", a fost lansat pe 4 septembrie 2012 prin intermediul casei de discuri Interscope Records. Materialul discografic a urcat chiar din prima săptămână pe poziția a 2-a în topul Billboard 200, înregistrând vânzări de peste 80 de mii de exemplare în doar câteva zile. Mai jos puteți consulta tracklistul acestui album.

Tracklist "Night Visions" - Imagine Dragons

  1. Radioactive
  2. Tiptoe
  3. It's Time
  4. Demons
  5. On Top of the World
  6. Amsterdam
  7. Hear Me
  8. Every Night
  9. Bleeding Out
  10. Underdog
  11. Nothing Left to Say

Înainte de a trage o concluzie cu privire la limitarea succesului la un "one hit wonder" vă invităm să ascultați în încheiere cel de-al 2-lea videoclip al trupei realizat pentru piesa "Radioactive". Ca punct de pornire preliminar în aprecierea notorietății formației am putea aminti faptul că videoclipul a strâns deja într-o lună aproape 4 milioane de vizualizări. Deloc rău pentru o trupă despre care nu se știa mai nimic înainte de lansarea piesei "It's time". Rampa spre succes, construită prin lansarea single-ului de debut, pare să-i fi ajutat îndeajuns cât să-și fi creat deja un nume și o imagine.

Imagine Dragons - Radioactive

Trending