Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Trupa Monarchy își prezintă noul tobar - Geani Matei

Fostul membru Geani Matei a revenit în trupa Monarchy pe postul de tobar. După ce a lipsit aproape un an, bateristul a revenit într-un mod spectaculos.

Publicat

pe

Geani Matei, toboșarul trupei Monarchy
Geani Matei, toboșarul trupei Monarchy │ FOTO: Valeriu Catalineanu

Trupa românească Monarchy a dezvăluit identitatea noului toboșar - Geani Matei. După ce s-a ascuns în spatele măștii și a cămășii de forță cu prilejul concertului de la sfârșitul anului trecut de la Ploiești - vezi mai jos o filmare de pe 21 decembrieGeani a fost prezentat oficial în noua sa postură. El a cântat alături de Monarchy încă din primii ani, înregistrând partea ritmică a discului "Feeding the Beast". Nu a putut sta departe de trupă și a revenit la mai puțin de un an de pauză. Între timp, Geani Matei a evoluat alături de Sorin Dănescu în noua trupă DIESEL, formată după plecarea clăparului din Vița de Vie. Geani își va continua în paralel și activitatea alături de proiectul DIESEL.

Geani Matei, toboșarul trupei Monarchy

Geani Matei, toboșarul trupei Monarchy

Bateristul și-a dat jos masca într-un moment special - interpretarea în premieră în concert a primei balade a trupei, o piesă compoziție proprie, dedicată fiului său. Geani Matei a părăsit tobele pentru a cânta melodia la chitară acustică și voce. După începutul solo, el a fost acompaniat apoi de solistul Dragoș Crețu și ceilalți colegi: Iulian Rob, Marian Leușteanu și Cornel Ștefan.

Declarația lui Geani Matei la revenirea în trupă

Geani Matei, toboșarul trupei Monarchy

Geani Matei │ FOTO: Valeriu Catalineanu

Mi-am dorit mult timp să spun asta: I'm back, baby! Deși am stat departe de Monarchy aproape un an de zile, m-am întors acum la familia mea, la prietenii cu care am început această nebunie frumoasă, compunând muzică și arătând românilor că se poate și altfel! Am crezut întotdeauna în această formație, încă de când repetam cu Iulian și cu Marian în subsolul casei părinților mei. Mi-am susținut trupa în tăcere chiar și când nu am mai făcut parte din componența acesteia. În toată această perioadă am vorbit des la telefon cu Marian, așa că am fost tot timpul la curent cu progresul grupului. Despărțirea noastră nu a fost decât fizică, sufletul meu a fost mereu, mereu alături de colegii mei și asta o pot confirma și ei. Când mi s-a propus să revin, nu am putut să refuz, având în vedere istoria noastră și faptul că Monarchy mă reprezintă. Țin să-i mulțumesc lui Hertz, tobarul care m-a înlocuit pentru aceasta scurtă perioada de timp, știu că nu i-a fost ușor, dar hei... este greu să faci parte din gașca asta de nebuni! What is Monarchy to me? Well... it's my way of life!”, a declarat Geani Matei.

În ultima parte a anului trecut, Monarchy și-a promovat albumul "Feeding the Beast" printr-un turneu ce a inclus 13 concerte, trecând prin orașele Timișoara, Cluj Napoca, București, Bacău, Brașov, Alba Iulia, Constanța, Târgoviște, Iași, Galați, Buzău și Ploiești. Monarchy a fost alături de trupa Silver Bullet în prima jumătate a turneului, continuând apoi să împartă scena cu Trooper în turneul acestora „Tari ca Munții”.

Geani Matei la tobe (cu mască) în timpul concertului de la Ploiești

În perioada următoare, trupa Monarchy intenționează să filmeze primul lor videoclip, urmând să reia turneul în primăvară.

Comentează

Trending