Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Foo Fighters a terminat de compus un nou album

Dacă în luna octombrie 2012 Dave Grohl (Nirvana) anunța ca va lua o pauză cu Foo Fighters, artistul a declarat recent că a terminat de compus un nou album. Trupa va intra în scurt timp în studio, iar discul este programat spre lansare la începutul toamnei.

Publicat

pe

Grohl, Dave
Grohl, Dave

Deși se află într-o perioadă foarte încărcată, Dave Grohl (Nirvana) și-a rezervat timp pentru a se ocupa și de proiectul Foo Fighters. Artistul a avut recent premiera filmului documentar Sound City Studios, a început înregistrarea unui nou disc alături de Queens of the Stone Age, a regizat ultimul videoclip Soundgarden, "By Crooked Steps", iar acum a anunțat că a terminat de compus viitorul album Foo Fighters.

Grohl, Dave

Trupa va începe înregistrarea albumului imediat după ce Dave  va termina de promovat filmul documentar Sound City, lansarea noului material discografic fiind programată pentru toamna acestui an. Se pare așadar că fanii Foo Fighters nu au motive de îngrijorare, deși  Grohl a anunțat la începutul lunii octombrie 2012 că trupa își va înceta pentru o perioadă activitatea.

"Sound City" a avut premiera săptămâna trecută la festivalul Sundance Film din Utah, SU și este despre celebrul studio Sound City Studios. Acesta este o un complex de 2 clădiri situat în Van Nuys, Los Angeles, California, deținut de familia Skeeter din 1970 și a devenit faimos datorită dotărilor tehnice, dar și spiritului inedit, de care muzicienii se îndrăgosteau. Primul album înregistrat în studio a fost "After the Gold Rush" al lui Neil Young, iar până în mai 2011 spațiul a fost umblat de nume importante din muzica precum Tom Petty, Rage Against the Machine, Johnny Cash sau Metallica. Mulți dintre acești artiști apar și în documentar și povestesc experiențele trăite la Sound City Studios.

"Un film care va spune adevărul despre măiestria și integritatea celor din industria muzicii Rock And Roll", acesta ar fi rezumatul documentarului "Sound City" în cuvintele lui Dave Grohl. Filmul poate fi deja achiziționat online de pe site-ul buy.soundcitymovie.com la prețul de 12.99 dolari iar cei interesați pot cumpăra separat și albumul "Sound City - Real to Reel", ce include piesele de pe coloana sonoră a filmului. Deși lansarea oficială a materialului discografic va avea loc pe 12 martie 2013, albumul poate fi precomandat de pe iTunes la prețul de 9.99 dolari.

 Foo Fighters - Best Of You (Live At Wembley Stadium)

Industria muzicala

Foștii membri Nirvana s-au reunit pentru o discuție despre albumul "In Utero" - VIDEO

Krist Novoselic, Dave Grohl și producătorul Steve Albini au stat la povești cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la lansarea "In Utero", cel de-al treilea și ultim album al trupei Nirvana. Totul s-a desfășurat în cadrul podcastului Conan O’Brien Needs a Friend. Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Krist Novoselic, Dave Grohl și Steve Albini la podcastul Conan O'Brien Needs a Friend
Krist Novoselic, Dave Grohl și Steve Albini la podcastul Conan O'Brien Needs a Friend │ FOTO: captură YouTube / Team Coco

Novoselic, Grohl și Albini au vorbit pe larg despre procesul de înregistrare a albumului "In Utero", eventuale comparații cu anteriorul disc, "Nevermind", dar și despre reacția casei de discuri cu privire la "In Utero". Au menționat profunzimile versurilor scrise de regretatul Kurt Cobain și au povestit despre farsele pe care le-au făcut unor artiști ca Gene Simmons, Evan Dando și Eddie Vedder.

Într-un clip teaser lansat înaintea episodului complet de podcast, cei trei au vorbit și despre ascensiunea amețitoare a trupei după lansarea albumul "Nevermind" și despre felul în care au navigat un astfel de succes internațional.

Pe 27 octombrie va avea loc lansarea unei ediții deluxe a albumului "In Utero", care conține 53 de piese nelansate, inclusiv două concerte complete din era "In Utero": o reprezentație din 1993 la Los Angeles și ultimul lor concert în Seattle, din 1994.

Ediția aniversară va fi disponibilă într-o gamă variată - CD, vinil, box set. Set-urile Super Deluxe Edition se laudă și cu un panou acrilic detașabil cu imaginea emblematică a albumului, o carte de 48 de pagini cu fotografii nelansate până acum, un fanzin de 20 de pagini, o litografie a afișului turneului din Los Angeles realizată de artistul Coop, trei pliante pentru concerte și două bucăți din biletele concertelor din Los Angeles și Seattle.

Citește în continuare

Trending