Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Festivalul Peninsula 2013 la Cluj-Napoca între 18 și 21 iulie

Ediția din acest an a Festivalului Peninsula se va organiza la Cluj-Napoca. Locația în care va avea loc este Valea Gârbăului, un loc în mijlocul naturii care oferă un spațiu ideal concertelor, petrecerilor și evenimentelor culturale marca Peninsula. Perioada de desfășurare a festivalului va fi 18 - 21 iulie 2013.

Publicat

pe

Imagine cu publicul Peninsula 2012
Imagine cu publicul Peninsula 2012 │ FOTO: www.peninsula.ro

Ediția din acest an a Festivalului Peninsula se va organiza la Cluj-Napoca. Locația în care va avea loc este Valea Gârbăului, un loc în mijlocul naturii care oferă un spațiu ideal concertelor, petrecerilor și evenimentelor culturale marca Peninsula. Perioada de desfășurare a festivalului va fi 18 - 21 iulie 2013.

Organizatorii Festivalului și oficialitățile locale s-au folosit de acest prilej pentru a da încă o veste bună celor care iubesc evenimentele marca Peninsula: a fost parafată o colaborare cu organizatorii celui mai vechi festival de muzica electronică din Transilvania - Delahoya - aflat la ediția cu numărul 17. Acesta va avea loc pe 14 și 15 iunie, tot în Valea Gârbăului.

Publicul rock la Subscribe - Peninsula 2012

Publicul rock la Subscribe - Peninsula 2012 │ FOTO: Calin Ilea

Directorul Festivalului Peninsula, Bodor Laszlo, a declarat:

"Motivul pentru care am luat această decizie grea, și anume de a muta festivalul la Cluj-Napoca, este legat de planurile noastre de viitor. Ne-am dorit să asigurăm viitorul evenimentului și am găsit în autoritățile locale de aici un partener dispus să construiască alături de noi, să ne pună la dispoziție o locație perfectă pentru a dezvola Peninsula într-unul din cele mai importante festivaluri din Europa de Est. Doresc să le mulțumesc fanilor care s-au mobilizat în această perioadă pe internet, este încă un semnal că festivalul pe care îl organizăm este nu doar foarte cunoscut, dar și foarte iubit. Totodată, vreau să îi asigur că Peninsula 2013 va depăși toate așteptările și va arăta și celui mai sceptic dintre ei că am ales calea corectă pentru viitorul celui mai mare festival din România".

Din partea autorităților, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc și-a exprimat entuziasmul și sprijinul:

Astăzi am semnat protocoalele de organizare urmând să ne implicăm activ pentru ca Peninsula să devină un brand de valoare al Clujului și o manifestare demnă de un oraș Capitală Europeană de Tineret! Primăria Cluj-Napoca va sprijini desfășurarea festivalului asigurând o locație de 10 hectare la Valea Gârbăului, apă, curent, iluminat public, drumuri corespunzătoare, transport în comun, mediatizare, astfel încât peninsularii să se bucure de acest eveniment alături de comunitatea clujeană”.

Festivalul Peninsula a pornit în 2003 la Târgu Mureș, unde de-a lungul celor 10 ediții de până acum a atras peste 400 de mii de vizitatori cu un program variat ce a inclus și concertele unor vedete internaționale precum The Prodigy, Korn, Nine Inch Nails, Iggy Pop and the Stooges, The Straits, Kasabian, Europe, The Rasmus, Tiesto, ATB, Above and Beyond, Parov Stelar Band, Dub FX, Chase and Status, Nero sau Netsky precum și cei mai buni artiști din România și Ungaria.

"Festivalul Delahoya a ajuns la o nouă etapă a dezvoltării sale. Coorganizarea, alături de echipa de la Peninsula a următoarelor ediții Delahoya, ajută festivalul să se dezvolte pe toate planurile. Ţinta noastră comună este de a aduce evenimentul la nivelul marilor festivaluri de muzica electronică din lume. O altă veste bună care o putem da fanilor Delahoya este că festivalul revine în mijlocul naturii cu forțe proaspete, cu multe surprize plăcute și artiști de mare calibru internațional. Putem spune că Delahoya renaște prin simbioza dintre muzică și natură, cea care, de altfel, l-a și creat. Back to the roots", a transmis directorul  festivalului Delahoya, Horațiu Dumitraș.

Vicepreședintele Consiliului Județean Cluj, Vakar Istvan, Florin Moroșan, președintele Asociației Cluj Capitală Culturală Europeană 2020, precum și Farkas Andras, președintele Grupului PONT, coordonatorul Cluj Capitală Europeană a Tineretului 2015 și-au exprimat sprijinul pentru organizarea festivalului Peninsula la Cluj.

Vezi cum a fost la Peninsula 2012:

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 18 iulie 2013

Festivalul Peninsula 2013

Loc
Valea Gârbăului

Trending