Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Au început înscrierile pentru Eurovision 2013 - Selecția Națională

Au început înscrierile pentru Eurovision 2013 - Selecția națională. Află detalii despre regulamentul de înscriere și programul anunțat de TVR.

Publicat

pe

Selectia melodiei Romaniei la Eurovision 2013
Selectia melodiei Romaniei la Eurovision 2013

Cei care doresc să participe la selecția națională a concursului Eurovision 2013 se pot înscrie în perioada 14 ianuarie - 3 februarie. Piesele trebuie depuse în format audio, pe CD, la Registratura Televiziunii Române din București, dar și la sediile studiourilor teritoriale din Cluj, Iași, Timișoara și Craiova, cu mențiunea "Pentru selecția națională Eurovision 2013" înscrisă pe plic.

Eurovision 2013 - Selecția Națională

Melodia României va intra în semifinale

Anul trecut România a participat la Finala Eurovision 2012 din Baku cu piesa "Zaleilah" , compusă de Costi Ioniță și interpretată de trupa Mandinga. Deși echipa țării noastre a fost încrezătoare în succesul cântecului, "Zaleilah" s-a clasat pe locul 12 la egalitate de puncte cu Macedonia. Câștigătoare a ieșit Suedia cu melodia "Euphoria", interpretată de Loreen.

Mandinga in Baku Crystal Hall

Mandinga in Baku Crystal Hall - Eurovision 2012

Anul acesta, Eurovision se va desfășura în Malmö, una dintre cele mai mari metropole din Suedia. Semifinalele sunt anunțate pe 14 și 16 mai, iar Finala, ce va fi transmisă în direct și în România pe TVR, va avea loc pe 18 mai 2013. Piesa ce va reprezenta țara noastră la Malmö trebuie să treacă de semifinale. 39 de state participă la competiția din acest an.

Bugetul alocat de Consiliul de Administrație al TVR  pentru participarea la ediția Eurovision 2013 din Suedia este de 200.000 de euro. Anul acesta 4 posturi naționale s-au retras de la Eurovision din cauze de ordin financiar - Bosnia & Herzegovina (BHRT), Portugalia (RTP), Turcia (TRT) și Slovacia (STV).

"Am decis, anul acesta, să facilităm accesul cât mai multor artişti şi compozitori la selecţia naţională pentru Eurovision. Aşa a apărut ideea implicării studiourilor teritoriale ale TVR, unde doritorii se pot înscrie şi unde au șansa de a convinge membrii juriului. Sper ca, în felul acesta, să motivăm compozitorii și interpreții aflaţi la început de drum şi să descoperim noi talente. În plus, în felul acesta ne asigurăm că interpreții pot susține live piesa aleasă, juriul ascultând de la început melodiile cântate așa cum vor fi prezentate în concurs", a declarat Dan Manoliu, managerul proiectului.

Melodia României la Eurovision va fi decisă pe 9 martie

Înscrierile vor fi urmate de o serie de preselecții, unde piesele vor fi interpretate pe negativ, în fața unui juriu. Programul preselecțiilor este următorul:

  • 6 februarie – Iași
  • 8 februarie – Cluj
  • 10 februarie – Timișoara
  • 12 februarie – Craiova
  • 14 februarie – București

Pentru semifinalele naționale vor fi alese în total între 24 și 28 de cântece, care vor fi anunțate pe data de 18 februarie. Semifinalele 1 și 2 se vor desfășura pe 23 și 24 februarie, iar în urma lor vor rămâne în concurs doar 12 melodii. Cântecul care va reprezenta România la ediția Eurovision 2013 va fi desemnat în Finala Națională, programată pe 9 martie. Pentru mai multe detalii privind regulamentul oficial al concursului vizitați site-ul tvr.ro/eurovision.

Eurovision 2013: Înscrieri pentru selecția națională

Comentează

Trending