Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Ed Sheeran și albumul de debut care a readus folkul pe "+" - VIDEO

Ed Sheeran obișnuia să asculte Eminem și Damien Rice, iar în timpul liber compunea muzică folk. Acum artistul în vârstă de 21 de ani culege premii la Brit Awards și nominalizări la Grammy. Și toate aceastea cu un "+" de folk, al albumului de debut.

Ed Sheeran

Ed Sheeran obișnuia să asculte Eminem și Damien Rice, iar în timpul liber compunea muzică folk. De când primul său album s-a vândut în peste 5 milioane de exemplare perspectiva sa asupra muzicii s-a mai modificat. Acum Ed Sheeran compune muzică folk în mod constant și ascultă Eminem și Damien Rice doar în timpul liber. Muzica a devenit o carieră pe nesimțite, artistul dezmeticindu-se încă din mirajul succesului. Până să ajungă printre noile senzații muzicale din UK, Ed era doar un adolescent cu un simț artistic dezvoltat și o culoare a părului ușor de remarcat în mulțime. Acum cântărețul în vârstă de 21 de ani culege premii la Brit Awards și nominalizări la Grammy. Și toate aceastea cu un "+" de folk, al albumului de debut. Povestea completă o aflați aici, la o nouă ediție JOINewArtist.

Ed Sheeran

Ed Sheeran

Ed Sheeran s-a născut în  Halifax, West Yorkshire, bunicii acestuia fiind de origine irlandeză. Amintirile din copilărie și adolescență sunt legate de folk-ul lui Damien Rice și de muzica lui Van Morison, o legendă a blues-ului din Irlanda. A învățat să cânte la chitară de la o vârstă foarte fragedă, în liceu începând deja să compună piese. Primele sale înregistrări datează din 2005, când Ed avea doar 14 ani, un an mai târziu fiind lansat și primul său album, ce îi purta numele. În 2007 a apărut "Want Some?", al 2-lea material discografic, lipsit și acesta de succesul comercial.

Primii ani de obscuritate în industria muzicală nu i-au creat însă griji cu privire la cariera sa. Nici nu era conștient de fapt că s-ar putea transforma într-o carieră. Avea doar 17 ani când a atins recordul de 312 concerte într-un an și nici atunci bucuria lui nu venea din motive de notorietate, ci din simpla plăcere de a face muzică. Mai târziu au apărut și colaborările cu artiști precum Cee Lo Green, pentru piesa "Fuck You", și One Direction, pentru piesa "Moments". În februarie 2010 a apărut EP-ul "Loose Change" care avea să-i aducă cu adevărat schimbarea perspectivei în ce privește muzica. Single-ul "The A Team" de pe acest EP a devenit piesa de debut comercial, melodia primind de asemenea premiul Ivor Novello pentru "Cea mai bună piesă din punctul de vedere al compoziției muzicale și al versurilor". Piesa a fost nominalizată anul acesta și la premiile Grammy la categoria "Song of the Year".

Ed Sheeran - The A Team (Official Music Video)

Albumul "+" a fost lansat pe piață în septembrie 2011 prin intermediul casei de discuri Atlantic Records. Materialul discografic a debutat pe prima poziție în topurile din UK și pe locul 5 în topul american Billboard 200. Albumul i-a adus lui Ed Sheeran  și două premii la Brit Awards la categoriile "British Breakthrough Act" și "British Solo Male Artist".

Coperta albumului "+" - Ed Sheeran

Coperta albumului "+" - Ed Sheeran

Tracklist "+" - Ed Sheeran

 1. The A Team
 2. Drunk
 3. U.N.I.
 4. Grade
 5. Small Bump
 6. This
 7. The City
 8. Lego House
 9. You Need Me, I Don't Need You
 10. Kiss Me
 11. Give Me Love
 12. The Parting Glass

Odată cu lansarea albumului "+" artistul a devenit un preferat al casei regale britanice. Ed Sheeran a fost invitat să cânte la Jubileul de Diamant, ceremonie în cadrul căreia s-a celebrat împlinirea a 60 de ani de la urcarea pe tron a reginei Elisabeta a II-a. Și dacă această invitație nu v-a convins încă de faptul că Ed a intrat deja în "liga profesionistă a industriei muzicale", vă propunem să-l ascultați cântând piesa "Wish You Were Here" de la Pink Floyd la festivitatea de închidere a Jocurilor Olimpice din 2012. În public erau nu mai puțin de 23 de milioane de persoane.

Jocurile Olimpice, 2012 - Ed Sheeran cântă "Wish You Were Here" (Pink Floyd)

Întrebat recent într-un interviu care a fost cel mai frumos moment din cariera sa de până acum, Ed Sheeran a mărturisit că cel mai plăcut aspect al faimei de care se bucură în prezent a fost acela de a-l cunoaște pe Paul McCartney.

"Tatăl meu este un mare fan Beatles. Paul a venit la mine și mi-a spus că îi place muzica mea și apoi i-am făcut cunoștință cu tatăl meu. A fost un moment foarte mișto."

În ce privește planurile sale de viitor, Ed a mărturisit în cadrul aceluiași interviu, acordat publicației Mirror, că nu își dorește ca al 2-lea său album să fie cool, ci va continua în același stil în care a început. Făcând muzică care să-i placă.

"Primul album l-am compus la 18 ani, următorul va fi al unei minți de 21 de ani. Nu am de gând să fac un al 2-lea album tipic, adică unul care să fie cool și hip. Îmi place muzica pe care o fac acum, așa că următorul album va fi în același stil. (...) Cea mai mare schimbare care a venit cu succesul este că sunt plecat de acasă mai tot timpul. Mi-e dor de familie și de prieteni "

Ed Sheeran pe scenă

Ed Sheeran pe scenă

În ce privește statutul de adolescent single care are deja milioane de fane, Ed spune că nu i se pare un mare atu.

"Nu prea sunt genul care să profite de statutul ăsta de adolescent single pe culmile faimei. Îmi place mai degrabă sa-mi țin capul plecat și să-mi fac bine treaba."

Vorbe mari pentru un tânăr artist de doar 21 de ani. Sperăm ca această atitudine să nu se schimbe pe parcurs, în așa fel încât să putem discuta anii următori despre Ed Sheeran - muzicianul care a adus o schimbare în bine industriei muzicale.

Pâna la aflarea unor vești legate de următorul album, vă propunem să ascultați cel mai recent single al artistului, intitulat "Give Me Love". Videoclipul poate fi urmărit mai jos.

Ed Sheeran - Give Me Love [Official Video]

Citește mai multe despre Ed Sheeran
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Bilete cu preț redus pentru concertul Yanni de la București

Asociația Culturală Maria Domina îi anunță pe fanii artistului Yanni că începând de vineri, 18 ianuarie, pot profita de o...

Închide