Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod Trupa Super 4 la X Factor 2020 - captură ecranSuper 4 sunt italienii care au venit să cucerească X Factor România 2020 - VIDEO South Park prezintă "The Pandemic Special"South Park va lansa un episod de o oră despre COVID-19 - TRAILER Videoclip Madonna Swae Lee CraveMadonna își va regiza propriul film biografic Bucharest - One Heart. One StoryiMapp Bucharest 2020 se ține online, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart. One Story

David Bowie a lansat noul single "Where Are We Now?" - VIDEOCLIP

Cu ocazia aniversării a 66 de ani, David Bowie a lansat single-ul Where Are We Now?. Vezi clipul primului extras de pe noul album The Next Day.

Dacă în mod normal cel care își serbează ziua de naștere primește cadouri, iată că David Bowie iese din nou din tipare și cu ocazia aniversării a 66 de ani oferă fanilor numeroase surprize. După ce a stat o perioadă bună de timp în întuneric, artistul iese la lumină cu un nou site, un nou single, un nou videoclip și un nou album. Dar să le prezentăm pe rând.

Noul single se intitulează "Where Are We Now?" și a fost lansat astăzi în exclusivitate pe iTunes. Acesta a fost înregistrat la New York și a fost produs de Tony Visconti. Cântecul se bucură și de un videoclip în regia lui Tony Oursler. Ușor melancolic, clipul aduce aminte de perioada în care Bowie a stat în Berlin fiind prezentate imagini cu orașul din acea vreme și cu apartamentul în care artistul a locuit.

Noul album al artistului este prima apariție discografică a acestuia din ultimii 10 ani. Intitulat "The Next Day", materialul cu numărul 30 va fi lansat pe 8 martie, iar mai jos puteți vedea lista completă de piese.

David Bowie - "Where Are We Now?"

David Bowie nu a fost niciodată un muzician care să se conformeze regulilor industriei muzicale și cu toate acestea geniul său artistic a fost recunoscut de către public, albumele sale fiind vândute în peste 130 de milioane de exemplare. Un om complex, Bowie nu a revoluționat doar muzica, ci și pictura, moda, literatura, cinematografia, teatrul și mentalitatea socialului. Acesta a demonstrat că nu trebuie să compui doar pentru a vinde și că poți vinde, chiar mai mult, atunci când compui pentru că ai ceva de spus.

Bowie a fost îndrăzneț și a crezut în arta sa foarte profundă, filosofică, caracterizată de o puternică eliberare sexuală. În plus, acesta nu s-a lăsat definit de un anumit gen muzical, opera sa fiind extrem de dinamică, diversă și lipsită de clișee.

Pe numele său real, David Robert Jones, acesta s-a născut în urmă cu 66 de ani în Brixton, Anglia. Iubirea pentru muzică a început de timpuriu, iar la 13 ani, pasionat de jazz, a început să învețe să cânte la saxofon și în scurt timp și-a găsit locul în diferite trupe. La 19 ani a semnat cu primul manager, iar succesul a venit după 4 ani, când a lansat legendara piesă Space Odidity. Din acel moment s-a dezlănțuit o viață pe care o vedem doar în filme.

David Bowie s-a implicat aproape în toate formele artei și a impresionat prin talentul său. Acesta nu a fost doar actor, a realizat coloane sonore apreciate, a regizat, a produs, a fost implicat 100% în cinematografie, teatru, literatură și pictură. Chiar în noiembrie anul trecut au fost vândute la licitație 3 autoportrete ale artistului cu 6.500 de lire sterline.

"Esența contribuției adusă de Bowie muzicii pop poate fi regăsită în abilitatea sa incredibilă de a analiza și selecta idei din exteriorul mainstream-ului – din artă, literatură, teatru și film – și de a le introduce în muzică, astfel că aceasta se află într-o continuă schimbare. O singură persoană a luat genul glam rock și l-a dus pe culmi înalte și a realizat un sincretism între teatru și muzică din care a rezultat un nou personaj. Cariera lui Bowie a fost mereu caracterizată de diferite roluri de film și producții teatrale, fiind considerat un foarte bun actor", a declarat biograful David Buckley, care a semnat cartea Strange Fascination: David Bowie - The Definitive Story, publicată în iunie 2000.

Tracklist The Next Day

Versiune Standard:

 1. The Next Day 3:51
 2. Dirty Boys 2:58
 3. The Stars (Are Out Tonight) 3:56
 4. Love Is Lost 3:57
 5. Where Are We Now? 4:08
 6. Valentine's Day 3:01
 7. If You Can See Me 3:16
 8. I'd Rather Be High 3:53
 9. Boss Of Me 4:09
 10. Dancing Out In Space 3:24
 11. How Does The Grass Grow 4:33
 12. (You Will) Set The World On Fire 3:30
 13. You Feel So Lonely You Could Die 4:41
 14. Heat 4:25

Versiune Deluxe

 1. The Next Day 3:51
 2. Dirty Boys 2:58
 3. The Stars (Are Out Tonight) 3:56
 4. Love Is Lost 3:57
 5. Where Are We Now? 4:08
 6. Valentine's Day 3:01
 7. If You Can See Me 3:16
 8. I'd Rather Be High 3:53
 9. Boss Of Me 4:09
 10. Dancing Out In Space 3:24
 11. How Does The Grass Grow 4:33
 12. (You Will) Set The World On Fire 3:30
 13. You Feel So Lonely You Could Die 4:41
 14. Heat 4:25

Piese Bonus:

 1. So She 2:31
 2. I'll Take You There 2:44
 3. Plan 2:34

Citește mai multe despre David Bowie
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Red Hot Chili Peppers a lansat 2 piese noi - AUDIO

Red Hot Chili Peppers a lansat ultimul set de piese înregistrate odată cu discul "I'm With You". Sesiunea de înregistrări...

Închide