Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Count Basie Orchestra concertează la București

The Count Basie Orchestra, cel mai prestigios big band din istorie, va concerta pentru prima dată în România pe 14 mai 2013 la Sala Palatului din București. Dirijor va fi Denis Mackrel iar solista Carmen Bradford

Publicat

pe

The Count Basie Orchestra

The Count Basie Orchestra, cel mai prestigios big band din istorie, va concerta pentru prima dată în România pe 14 mai 2013 la Sala Palatului din București. Dirijor va fi Denis Mackrel iar solistă Carmen Bradford.

De-a lungul celor aproape 8 decenii de existență, The Count Basie Orchestra a fost asociată cu unele dintre cele mai importante nume din istoria jazz-ului - Billie Holiday, Ella Fitzgerald, Ethel Waters, Sarah Vaughan, Joe Williams, Frank Sinatra sau Duke Ellington - și a câștigat 17 premii Grammy, mai multe decât orice alt big band din istorie.

The Count Basie Orchestra

The Count Basie Orchestra

Biletele costă 75, 100, 150, 200, 250 și 300 lei și sunt disponibile pe www.bilete.ro, în oficiile Poștei Române semnalizate Bilete.ro, la Casieria Palatului Național al Copiilor București și la Casieria Metrou Unirii 1 București, precum și în rețeaua Eventim, pe www.eventim.ro, librariile Carturesti, Humanitas si în magazinele Germanos, Orange, Vodafone, Domo și la casa de bilete a Sălii Palatului.

De la vârsta de aur din anii ’30-’40 până la colaborările cu Frank Sinatra sau Ella Fitzgerald (anii ’50-’60), Oscar Peterson, Quincy Jones sau Ray Charles (anii ’70-’80), cei 18 instrumentiști americani ne vor purta printr-o adevărată istorie live a swing-ului de calitate.

William Count Basie a fondat The Count Basie Orchestra în 1935, în Kansas City, Statele Unite. În mai puțin de un an, pe toate posturile de radio din America se asculta ceea ce urma să devină o legendă – cea mai swing dintre trupele de jazz din întreaga lume. De la dispariția lui Count Basie în 1984, Thad Jones, Frank Foster, Grover Mitchell, Bill Hughes și acum Dennis Mackrel au condus Count Basie Orchestra și au menținut-o printre elitele jazz-ului internațional.

Printre cei 18 membri actuali ai trupei se numără și câțiva muzicieni aduși în orchestră de însuși Count Basie: John Williams (din 1970), Dennis Mackrel (șef de orchestră, din 1983), solista Carmen Bradford (din 1983) sau Clarence Banks (din 1984). Ceilalți instrumentiști excepționali din Count Basie Orchestra au făcut parte din alte trupe de jazz prestigioase, conduse de Stan Kenton, Glenn Miller, Lionel Hampton, Benny Goodman sau Duke Ellington.

Count Basie Orchestra - CornerPocket (1962)

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte marți, 14 mai 2013

Count Basie Orchestra

Loc
Sala Palatului

Trending