Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Full Moon Festival 2018
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
INFO CONCERT:
Snoop Dogg
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
Summer Well Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett

Concert Krypton Reunion la Hard Rock Cafe

Pe 31 ianuarie, Krypton va susține un concert la Hard Rock Cafe, în formula care a consacrat trupa în istoria rock pre și post-decembrista. Eugen Mihăescu, Gabriel "Guriță" Nicolau, Sorin Voinea, Razvan "Lapi" și Catalin Fotin, vor prezenta un show ce restabilește valoarea muzicii românești.
Krypton Rreunion

Pe 31 ianuarie, Krypton va susține un concert la Hard Rock Cafe, în formula care a consacrat trupa în istoria rock pre și post-decembristă. Eugen Mihăescu, Gabriel "Guriță" Nicolau, Sorin Voinea, Razvan "Lapi" și Catalin Fotin vor prezenta un show ce restabilește forța și valoarea muzicii românești.

Biletele, în limita locurilor disponibile, pot fi achiziționate de la Hard Rock Cafe la prețuri între 30 și 150 lei. Biletele cu locuri la mese necesită rezervare imediat după achiziționare la 021.206.6261 - Detalii în agendă!

Krypton Rreunion

Krypton Rreunion

Poveste Krypton începe cu aproape 3 decenii în urmă, sfidând restricțiile unei țări comuniste și revigorând peisajul muzical autohton printr-un stil New Wave Rock care se detașa de tendințele generale ale epocii. Formația începe în forță prin concerte în licee, în mediile studențești, completate printr-o prezență constanta la Cenaclul Flacăra și la festivalurile de profil, piesa "Furtuni, furtuni" devenind chiar un "hit" al Cenaclului.

"Rock-metal-ul era o formă de refulare și de atitudine contra celor existente în tot aerul politic și tabloul stupid creat de anii ceaușiști", povestea Eugen Mihaescu despre perioada lor de formare și definitivare artistică, într-un interviu acordat recent. După marele succes înregistrat în topurile naționale cu piese precum "Prietena mea","Treizeci de minute","Ploaia", "Adeseori", "Fetele cu ochii verzi", "Poveste cu un clown", "Tatiana" sau "Ora târzie" și apariția primului album "30 de minute" (1988) la Electrecord, singura casă de producție de la acea vreme, Krypton intră într-o nouă etapa creatoare. În 1989 componența trupei se schimbă, "Niki" Dinescu și Cristi Sandu, fiind înlocuiți cu Razvan "Lapi" la tobe și Manuel Savu la chitară solo, urmând ca în octombrie, o voce puternică - Gabi "Guriță" Nicolau - să își pună amprenta asupra noului stil abordat de Krypton.

Încep repetițiile și pregătirile pentru un al doilea album, "Fara teama", în această nouă formulă, Eugen Mihăescu și Dragoș Docan ocupându-se de compoziția pieselor. "Înregistrările discului au început în data de 5 ianuarie 1990, în studioul Electrecord, unde temperatura era de -3 gr. celsius, iar pe străzi încă se mai trăgea", povestește Gabi "Guriță" Nicolau. Patru dintre piesele de pe acest material discografic - "Cheamă-mă", "Sunt doar un nor", "Capriciul IV", "Fără teamă" - apar la TVR în emisiunea lui Petre Magdin. Cu noul album, Krypton se poziționează într-o zonă încă ne-explorată pe plan național - neo clasic rock metal - și sunt invitați să concerteze în deschiderea unor nume mari ale rock-ului internațional: Ian Gillan Band, Uriah Heep, Nazareth.

Anul 1991 aduce un nou album de referință intitulat "Lanțurile", urmat de concerte în București, în Piața Guvernului în fața a 40 mii de oameni și la Constanța, în sala Casei de Cultură. Acest dublu album are la bază textele poetului Adrian Paunescu și a fost înregistrat în urmatoarea componență: Eugen Mihăescu, Dragoș Docan, Sorin Voinea (claviaturi), "Lapi" Razvan, Gabi Nicolau "Guriță" și cu participarea extraordinară a lui Ioan Luchian Mihalea & Song și Cristi Ilie (ex-Voltaj). "După atâta timp în care ne-am "ascuns" în toți anii respectivi după vorbe și rime ce nu spuneau nimic, printre verbe și metafore bolnave ce-ți creau stări și repulsii că nu puteai spune lucrurilor pe nume, aveam acum muza la masa noastră" - Eugen Mihăescu.

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Eugen MihăescuGabi "Guriță" NicolauKrypton
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Hurts a lansat noul single Miracle - AUDIO

Theo Hutchcraft și Adam Anderson, adică Hurts, au ales să marcheze premiera piesei “Miracle” astăzi la BBC Radio 1. Melodia...

Închide