Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Full Moon Festival 2018
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
INFO CONCERT:
Snoop Dogg
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
Summer Well Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett

Chitară bass Aria Pro II în memoria lui Cliff Burton de la Metallica

Producătorul japonez ARIA Guitars va lansa o chitară bass Aria Pro II în memoria basistului Cliff Burton la The NAMM Show, pe 25 ianuarie 2013.
Aria Pro II Cliff Burton Signature Bass

Aria Pro II Cliff Burton Signature Bass

Producătorul japonez ARIA va lansa o chitară bass în memoria basistului Cliff Burton la The NAMM Show. Expoziția se ține de două ori pe an, iar în perioada 24-27 ianuarie se va desfășura ediția de iarnă la Anaheim, California. Bass-ul Aria Pro II cu semnătura lui Cliff Burton va fi lansat oficial în cea de-a doua zi de târg, pe 25 ianuarie 2013. Lansarea instrumentului va avea loc în prezența tatălui lui Cliff. Ray Burton a luat parte și la aniversarea a 30 de ani de carieră Metallica în decembrie 2011.

Aria Pro II Cliff Burton Signature Bass

Aria Pro II Cliff Burton Signature Bass

Aria Pro II Cliff Burton Signature Bass este o replică după bass-ul Black 'n Gold I folosit de Cliff Burton. Instrumentul tribut, realizat cu atenție la detalii, poartă semnătura autorizată a fostului basist de la Metallica. Potrivit lui Ray Burton, Cliff a primit un Aria Pro II în 1984 și s-a declarat atât de încântat de instrument că nu a mai căutat alt bass. La momentul dispariției, basistul deținea mai multe exemplare de acest tip.

Cliff Burton a cântat pe albumele Metallica "Kill 'Em All", "Ride the Lightning" și "Master of Puppets". El a murit la doar 24 de ani într-un accident de autocar petrecut în Suedia pe 27 septembrie 1986. Basistul a fost inclus post-mortem în Rock and Roll Hall of Fame în 2009, alături de trupa Metallica.

NAMM este acronimul de la National Association of Music Merchants din SUA. Evenimentul are un corespondent și în Rusia. Detalii despre expoziție găsiți pe www.namm.org.

ARIA este un producător japonez de bass-uri și chitare electrice și acustice. Compania are o tradiție de invidiat, datând din 1956. Începând din 1985, ARIA s-a relocat în City of Industry, California.

Citește mai multe despre Cliff BurtonMetallica
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Metallica Through the Never - primul film 3D lansat de Metallica

Metallica a anunțat că multașteptatul film 3D va purta numele "Metallica Through the Never" și va fi lansat pe 9...

Închide