Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Noul album Black Sabbath poarta numele 13

Noul album Black Sabbath, intitulat "13", va fi lansat in luna iunie 2013 sub egida Vertigo. Discul, primul cu Ozzy la voce după o pauză de 35 de ani, este înregistrat în formula Tony Iommi - chitara, Ozzy Osbourne - voce și Geezer Butler la bas în timp ce Brad Wilk (Rage Against The Machine) a realizat părțile de tobe.
Black Sabbath, nominalizați la premiile Grammy 2014

Black Sabbath, nominalizați la premiile Grammy 2014

Urmărește-ne pe

Black Sabbath a anunțat că noul album poartă numele "13" și va fi lansat in luna iunie 2013 prin intermediul casei de discuri Vertigo Records. Primul disc cu Ozzy la voce după o pauză de 35 de ani este înregistrat în formula Tony Iommi - chitară, Ozzy Osbourne - voce și Geezer Butler la bass, în timp ce Brad Wilk de la Rage Against The Machine a fost invitat să realizeze părțile de tobe. Bateristul Bill Ward nu a acceptat să revină alături de foștii săi colegi, nefiind de acord cu clauzele contractuale.

Black Sabbath 2013

Black Sabbath 2013

"13" este produs de Rick Rubin, câștigător a 7 premii Grammy, cunoscut pentru colaborările sale cu trupe ca Metallica, AC/DC, Slayer, Slipknot, Red Hot Chili Peppers, Rage Against the Machine, System of a Down sau Linkin Park. Prima melodie deconspirată din cele 15 pregătite se numește "God Is Dead" iar pe album vor fi selectate 12 piese restul urmând să apară pe diferite ediții limitate. Primii care vor putea asculta noile compoziții sunt fanii din Noua Zeelandă, trupa începând pe 20 aprilie un turneu care va ajunge și prin Australia și Japonia.

Aprilie 2013

  • 20 - Vector Arena - Auckland, New Zealand
  • 22 - Vector Arena - Auckland, New Zealand
  • 25 - Entertainment Centre - Brisbane, Australia
  • 27 - All Phones Arena - Sydney, Australia
  • 29 - Rod Laver Arena - Melbourne, Australia

Mai 2013

  • 01 - Rod Laver Arena - Melbourne, Australia
  • 04 - Perth Arena - Perth, Australia
  • 12 - Ozzfest - Makuhari Messe - Tokyo, Japan

Black Sabbath - Paranoid Live in Birmingham 2012

Cu o istorie începută în Birminghan, Black Sabbath și-a lansat primul disc, omonim, pe 13 februarie 1970 iar de-a lungul timpului trupa a vândut peste 100 de milioane de albume. Formația face parte atât din UK Music Hall of Fame din 2005, cât și din US Rock & Roll Hall of Fame din 2006.

La sfârșitul lunii noiembrie 2012 Black Sabbath a fost desemnată cea mai importantă trupă britanică de metal / hard rock a tuturor timpurilor. Titulatura a venit în urma unui vot realizat de cei de la BPI, organizația formată din sute de companii de muzică independente și 4 case de discuri mari din Regatul Unit. BPI acoperă în proporție de 90% industria muzicală din UK, iar la sondajul realizat recent au răspuns peste 3.600 de fani ai muzicii hard rock și metal. Cu un procent de 45% din totalul voturilor, Sabbath a ieșit pe locul întâi, fiind urmată în clasament de Iron Maiden și Led Zeppelin.

Citește mai multe despre Black Sabbath
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă soundtrack-urile nominalizate la Premiile Oscar 2013 - VIDEO

Află numele artiștilor nominalizați la Oscar pentru ”Best Original Song” și ascultă cele mai bune soundtrack-uri ale anului 2012.

Închide