Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Un documentar Eagles va fi lansat in 2013

Un nou documentar despre formața Eagles, va avea premiera la Festivalul de film de la Sundance de anul viitor. Produs de regizorul Alex Gibney și regizat de Alison Ellwood, History of the Eagles Part 1 este autorizat de trupă și prezintă istoria americanilor de la înființarea formației în 1970 și până la destrămarea ei în 1980.

Publicat

pe

Eagles
Eagles │ FOTO: www.facebook.com

Un nou documentar despre formața Eagles, va avea premiera la Festivalul de Film de la Sundance de anul viitor, care se va desfășura în perioada 17 - 27 ianuarie. Produs de regizorul Alex Gibney (câștigătorul premiul Oscar) și regizat de Alison Ellwood, History of the Eagles Part 1 prezintă istoria formației americane de la înființare, în 1970, și până la destrămarea ei în 1980.

Eagles

Eagles │ FOTO: www.facebook.com

Pelicula conține 25 de interviuri cu foști și actuali membri, plus o serie întreagă de interviuri cu diverși muzicieni care povestesc despre Eagles. Filmul va cuprinde și foarte multe imagini din arhiva trupei, nelansate anterior, inclusiv un film de concert rar din 1977 din cadrul turneului Hotel California.

Chitaristul Glenn Frey a declarat:

"În ultimii cinci ani am tot primit această propunere de la Alex și Alison de a face împreună acest documentar despre formație. Datorită talentului, ei au reușit să surpindă incredibil povestea noastră și suntem foarte mulțumiți de ce am văzut până acum. Suntem foarte nerăbdători să vedem produsul finit la Sundance".

Ultimul album lansat de trupa poartă numele Long Road Out of Eden și a ieșit pe piață în luna octombrie 2007. Eagles a lansat 7 albume și a vândut peste 120 milioane de discuri în întreaga lume și este una din cele mai bine vândute trupe americane.

După turneul din 1980, aceștia au luat o pauză și în mai 1982 au anunțat că se despart. După acest eveniment trupa a primit numeroase oferte pentru a se reuni dar fără niciun rezultat. Patru ani mai târziu, spre uimirea și încantarea tuturor, aceștia s-au reunit în vara lui 1994 și au înregistrat pe o caseta concertul live de pe MTV, Hell Freezes Over. Materialul a avut un succes excepțional și s-a vândut în miloane de exemplare. Mai jos puteți urmări înregistrarea piesei Hotel California cântată cu ocazia introducerii în Rock and Roll Hall of Fame in 1998.

Trending