Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Shakira și Gerard PiqueShakira și Gerard Pique ne scot la restaurant în Barcelona dacă donăm pentru o cauză nobilă Irina Rimes la The Artist Awards 2020Irina Rimes întâmpină 2021 cu albumul "Acasă", fanii dedicați ascultă prima piesă înainte de lansare Delia în reclama la centrul de testare COVID OK MedicalReclama cu Delia la teste Covid a fost interzisă la TV Eurovision 2021În 2021, Eurovision va fi de neclintit. Finala și semifinalele au datele stabilite Marco Hietala: "Părăsesc trupa Nightwish și mă retrag din viața publică" Ștefan Bănică și fiul său Radu Ștefan Bănică în concertul de Crăciun din 15 decembrie 2019Fiul lui Ștefan Bănică "se va transforma" la "Te Cunosc de Undeva!", sezonul 16. Ce alte vedete participă

Tudor Turcu a câștigat X Factor 2012. Lexter, Al Bano și Paula Seling au fost invitați în finală

Tudor Turcu a câștigat cel de-al doilea sezon X Factor România. Finala a avut loc pe 23 decembrie. Lexter, Al Bano și Paula Seling au fost invitati speciali.
Tudor Turcu a castigat cel de-al doilea sezon X Factor Romania

Tudor Turcu a castigat cel de-al doilea sezon X Factor Romania

Noul sezon X Factor s-a încheiat duminică seara, pe 23 decembrie 2012. Finaliștii Ioana Anuța, Tudor Turcu și Natalia Selegean s-au întrecut pentru marele trofeu ce valorează deopotrivă startul unei cariere muzicale, dar și 200.000 de euro. Cei trei au interpretat două melodii - una individual și alta în duet - plus un cântec de sezon (după începerea votării). Finala X Factor i-a avut ca invitați speciali pe Lexter, Al Bano și Paula Seling, mentor la prima ediție.

Tudor Turcu a câștigat cel de-al doilea sezon X Factor România

Tudor Turcu a castigat cel de-al doilea sezon X Factor Romania

Tudor Turcu a castigat cel de-al doilea sezon X Factor Romania

Mărind tensiunea și emoțiile, organizatorii au împărțit votarea în două etape, pentru a permite lupta cot la cot. Procedura a însemnat eliminarea celui de-al treilea clasat după o primă sesiune de vot, iar numele acestuia a fost Natalia Selegean. Strategia emisiunii a dus la creșterea numărului de SMS-uri - cei care votaseră inițial pentru Natalia au fost tentați să continue votul pentru a lua parte la decizia finală. Potrivit prezentatorilor, finala X Factor a strâns peste 100.000 de voturi prin SMS.

Dacă Natalia a evoluat înafara concursului, Tudor Turcu și Ioana Anuța au mai putut cânta fiecare câte o melodie de Crăciun chiar în timpul  votului final. "All I Want For Christmas Is You"  (Ioana) a primit replica "Santa Claus Is Coming To Town" (Tudor). Dacă piesa de la Mariah Carey a fost "praf și pulbere", potrivit lui Cheloo, "călărețul electric" - după cum l-a denumit Bittman pe Tudor - s-a menținut mai bine în șa, atrăgând cele mai multe voturi.

Tudor Turcu a fost 'calaretul electric' pe Santa Claus Is Coming To Town

Tudor Turcu a fost 'calaretul electric' pe Santa Claus Is Coming To Town

Dan Bittman: Tudor e cel mai bun dintre cei trei rămași în finală, rămâne ca publicul să hotărască

Dan Bittman la X Factor

"Cei rămași acum în finală pot oricând, de mâine încolo, să bată țara asta și lumea asta, să fie artiști.", a declarat solistul Holograf.

"Pentru că numai unul trebuie să câștige, în seara asta o să votez cu Ioana Anuța. O să vorbesc de ea ca de fiica mea. Dacă îmi ieșea primul sărut aveam o fată de vârsta ei. O simt ca pe fiica mea. E ca un copil pe care l-ai luat din clasa zero și l-ai crescut și l-ai crescut, până când în seara asta are de dat un examen foarte important, bacalaureatul. Eu sper să-l ia cu notă maximă", a spus Dan Bittman înaintea aflării rezultatelor finale.

VIDEO: Momentul anunțării câștigătorului X Factor România

Pe lângă cei 200.000 de euro câștigați, Tudor Turcu va primi și un contract de producție și management la CAT Music, cu garanția lansării unei melodii cu videoclip. În privința clauzelor, el ar face bine să urmeze sfatului lui Johnny Logan - invitatul special în semifinala X Factor și anume să-și ia un avocat bun. Pe Ioana Anuța o vom revedea la Antena 1 în viitorul sezon al showului "Te cunosc de undeva".

Cheloo: Am vrut să-l dau afară de două ori în acest show!

"N-am nici un merit, degeaba țipați la mine.
I-am zis că-i dau două palme zdravene dacă câștigă și două palme zdravene dacă pierde.
" a spus Cheloo la aflarea rezultatelor. El a rememorat momentele când a fost pe punctul de a-l scoate din concurs pe Tudor Turcu.

Vă prezentăm principalele momente ale emisiunii, cele mai acide replici între mentori, comentariile lor privind interpretările și declarațiile concurenților și ale invitaților speciali. Emisiunea a început cu un "Merry Christmas Everyone" de la Shakin' Stevens, interpretat la început de foști concurenți, apoi de cei trei finaliști.

Merry Christmas Everyone în deschiderea finalei X Factor Romania 2012

Merry Christmas Everyone în deschiderea finalei X Factor Romania 2012

Natalia Selegean în finala X Factor

Natalia a fost prima concurentă ce a evoluat în finală, ea dând frâu emoțiilor într-un duet cu Elena Gheorghe. Cele două au interpretat piesa "Halleluyah", purtând rochii lungi simple - una albastră și alta albă, sfârșindu-și interpretarea în genunchi. Momentul a fost unul de sensibilitate, melodia de sezon trezind emoții în rândul ascultătorilor. Excepția s-a numit Cheloo, "un împătimit al cântecelor de Crăciun" care a preferat să nu comenteze. Dan Bittman le-a asemuit pe cele două soliste, oferindu-i astfel un compliment Nataliei.

Natalia Selegean in duet cu Elena Gheorghe la finala X Factor

Natalia Selegean in duet cu Elena Gheorghe la finala X Factor

"I need a Hero" de la Bonnie Tyler a fost cea de-a doua melodie cu care a luptat Natalia Selegean. Piesa a fost aceeași ca în audiții, realizând "un cerc închis" după cum a spus concurenta înainte de aflarea rezultatelor. Natalia a avut ocazia să o cunoască pe Bonnie Tyler într-una din etapele live X Factor.

Natalia Selegean in finala X Factor Romania

Natalia Selegean in finala X Factor Romania

Cheloo a identificat-o pe Natalia drept concurenta cu cea mai vizibilă transformare, care își dorește cel mai mult să câștige finala, dincolo de valoarea premiului de 200.000 de euro. "Cu siguranță nu mă voi opri aici. Mă bucur foarte mult că prin acest concurs foarte multă lume a ajuns să mă iubească, dar și mai mult că le simt dragostea lor.", a declarat Natalia când a părăsit concursul de pe locul 3.

Ioana Anuța în finala X Factor

Ioana Anuța a început concursul cu interpretarea individuală. Ea a cântat "Halo" din repertoriul Beyoncé - "o piesă deosebit de grea, pe care a cântat-o bine, fantastic" după părerea Deliei Matache. Dan Bittman, antrenorul Ioanei, i-a întărit spusele, adăugând că aceasta "vinde doar muzică și nu povești lacrimogene".

Ioana Anuta in finala X Factor

Ioana Anuta in finala X Factor

Ioana a făcut duet cu Andrei Leonte, câștigătorul primei ediții X Factor, pe piesa "Broken Strings". În ciuda titlului, legăturile dintre cei doi au fost intacte. Ioana a cântat mai mult decât Nelly Furtado în featuring-ul cu James Morrison. Cei doi au mărturisit că se cunosc dinaintea emisiunilor X Factor. Andrei Leonte a îndemnat publicul să o voteze pe Ioana enumerând trei argumente: știe să cânte, arată bine și a cântat alături de el. Aciditatea lui Cheloo nu a întârziat să facă bule: "Anuța ai fi câștigat X Factor anul trecut!", lovind în Andrei Leonte.

Tudor Turcu în finala X Factor

Tudor Turcu si Delia in duet la X Factor

Tudor Turcu si Delia in duet la X Factor


Tudor a cântat împreună cu Delia Matache. Duetul lor s-a concretizat în interpretarea melodiei "Proud Mary" din discografia Creedence Clearwater Revival, cântată în anii 70 de cuplul Tina & Ike Turner. Tudor și Delia au fost însoțiți de dansatoare deosebit de energice, îmbrăcate în rochii scurte din lurex. Pe lângă Tudor, Delia a făcut o demonstrație de forță. Dincolo de ciorapii cu franjuri, vocea ei a ieșit în evidență, acoperindu-și partenerul, după cum a observat și Dan Bittman. Replica hip-hoperului Cheloo a fost promptă: "Tudor poate acoperi 7-8 Anuțe".
Cheloo la X Factor

Cheloo: "Tudor Turcu a venit la X Factor ca să câștige"

"Pentru Tudor Turcu, să câștige X Factor ar însemna probabil cel mai important moment al vieții lui, ar însemna un debut real în lumea artistică, ar însemna o gură de aer în plan financiar, ar însemna un nou început.", a spus Cheloo înaintea votării.

"Ploaia" de la Cargo l-a adus din nou pe Tudor pe scena finalei X Factor cu interpretarea individuală. Momentul putea fi unul interesant și pentru chitaristul Adi Bărar, în caz că urmărea emisiunea. Tudor a transmis multă emoție pe balada trupei rock.

Al Bano & Paula Seling în finala X Factor

În timpul votării, celebrul cântăreț Al Bano și Paula Seling au cântat "Figlio delle ande", dar și un potpuriu de hituri ale italianului din perioada duo-ului cu Romina Power.

Al Bano și Paula Seling, invitati speciali in finala X Factor Romania

Al Bano și Paula Seling, invitati speciali in finala X Factor Romania

Cuplul Al Bano & Romina Power a făcut furori în anii 80. Cei doi soți au câștigat în 1984 festivalul de muzică de la San Remo cu melodia "Ci sarà". "Felicità", "Sempre sempre", "Nostalgia Canaglia" și "Libertà" sunt cele mai cunoscute hituri ale acestora. Dispariția uneia dintre fiicele lor, Ylenia, în 1994 a dus ulterior la ruptura relației. Romina a plecat în America (unde a lansat și un album anul acesta), iar Al Bano și-a continuat cariera solo în Italia. În finala X Factor, Al Bano a pus publicul să-i cânte "La Mulți Ani" Paulei Seling, continuând și el cu varianta italienească dedicată deopotrivă Paulei și fetei sale Cristel.

VIDEO: Al Bano si Paula Seling: potpuriu de hituri


"Îmi place tot ceea ce văd aici. Îmi place foarte mult pălăria ei (a Deliei), putem face schimb?", a glumit Al Bano. El i-a adresat o invitație lui Dan Bittman să vină pe domeniul său din Italia să deguste vinurile familiei sale.

"Sunt voci extrem de interesante. De data asta a fost mult mai ușor. Pe scaunul din fața televizorului e mult mai ușor să dai note și să votezi." a spus Paula Seling despre competiția X Factor.

Lexter, invitat special în finala X Factor

Lexter a fost invitat special in finala X Factor

Lexter a fost invitat special in finala X Factor

Lexter a fost invitat special la X Factor, unde a interpretat cele două hituri ale sale - "Freedom to Love" și "Peace and Love". Publicul l-a întâmpinat cu aplauze, britanicul îndemnând oamenii să se ridice de pe scaune și să trăiască muzica sa. Lexter a interacționat din priviri mai ales cu Delia. A mulțumit de câteva ori, iar la final a adresat un "Merry Christmas", fără a sta la discuții cu cei doi prezentatori.

VIDEO: Lexter - Freedom to Love

VIDEO: Lexter - Peace and love la X Factor

În final, trebuie să menționăm aportul în show al profesoarelor de canto Crina Mardale, Raluca Leoacă și Mihaela Cernea, precum și pe cel al band-ului The Colors - Florin (tobe), Radu (bass), Seba (clape), Larisa (voce), Iulia (voce), Lulu (lider). Trupa a cântat în final "The Lazy Song" (Bruno Mars).

Citește mai multe despre ChelooDan BittmanDelia MatacheTudor Turcu
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Câștigătorul dublei invitații la spectacolul REGAL VIENEZ de la TNB

InfoMusic a pus la bătaie o invitație dublă la Regalul Vienez, ce va avea loc în ajun de Crăciun, pe...

Închide