Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

The Doors live pe Facebook

Legendarul concert Live At The Bowl '68 al trupei The Doors va putea fi vizionat pe Facebook, prin streaming digital, în varianta completă și remasterizată. Premiera va avea loc pe 5 decembrie, iar prețul unui bilet este 4.99 dolari.

Publicat

pe

The Doors
The Doors

Pe 5 decembrie fanii trupei The Doors vor avea oportunitatea de a-i vedea pe Jim Morrison, Robby Krieger, Ray Manzarek și John Densmore cântând live la Hollywood Bowl, în cadrul concertului susținut în 1968. Legendarul recital, considerat drept cel mai bun concert The Doors, va putea fi vizionat pe Facebook prin streaming digital, în varianta completă și remasterizată.

The Doors

The Doors

Qello, serviciul muzical de streaming digital, împreună cu Eagle Rock Entertainment vor găzdui pe Facebook, prin streaming digital, legendarul concert Live At The Bowl '68 al trupei The Doors. Înregistrarea  concertului din 1968 este o raritate, în contextul în care nu mai există alte înregistrări color la această calitate ale vreunui concert complet The Doors.  Filmată cu 4 camere pentru a surprinde atmosfera intimă din cadrul evenimentului, înregistrarea conține piese care nu au apărut niciodată pe vreun album de studio al trupei, precum și interpretări inedite ale hit-urilor  The End și Light my Fire.

”Calitatea înregistrării este uimitoare, te lasă fără cuvinte. E ca și cum ai fi acolo, la Hollywood Bowl, împreună cu mine, Jim, John și Robby”, a declarat clăparul The DoorsRay Manzarek.

De concertul din 1968 își amintește cu multă acuratețe și bateristul formației, John Densmore, care povestește despre seara respectivă într-un interviu acordat examiner.com.

”Îmi amintesc totul extrem de clar. Nu mi-am dat seama până când nu am urcat pe scenă, dar Jim luase LSD. Am realizat asta deoarece interpretarea sa și mișcările lui au fost puțin ”cumpănite”; se comporta puțin ca și cum s-ar fi străduit să se mențină pe linia de plutire. Dar ca prestație Jim a fost fantastic.”

Biletele pentru premiera digitală pe facebook a înregistrării concertului pot fi achiziționate de pe pagina apps.facebook.com la prețul de 4.99 dolari. Un bilet permite vizionarea concertului timp de 30 de zile, începând cu data de 5 decembrie, și include posibilitatea de a participa la sesiunea de Q&A cu Ray Manzarek imediat după premieră,  acces la The Doors Box Set și un permis de 30 de zile de accesare a librăriei virtuale Qello, ce include concerte în format HD și documentare muzicale.

The Doors - Light My Fire (Live At The Hollywood Bowl '68)

Setlist The Doors Hollywood Bowl 1968

1. When The Music's Over
2. Alabama Song
3. Back Door Man
4. Five To One
5. Hello, I Love You
6. Moonlight Drive
7. Horse Latitudes
8. A Little Game
9. The Hill Dwellers
10. Spanish Caravan
11. Wake Up
12. Light My Fire
13. The Unknown Soldier
14. The End

Tehnologie

Inteligența artificială a creat "noi" piese Nirvana și Amy Winehouse cu scopul de a atrage atenția asupra sănătății mintale

O organizație din Toronto a creat o compilație cu melodii realizate cu ajutorul inteligenței artificiale. Piesele au fost compuse în stilul unor regretați muzicieni care au trecut în neființă la vârsta de 27 de ani. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Kurt Cobain / Amy Winehouse
Kurt Cobain / Amy Winehouse │ FOTO: MTV / captură YouTube - "Black To Black"

Denumit "Lost Tapes Of The 27 Club", proiectul a fost inițiat de Over The Bridge, o organizație a cărei activitate se concentrează asupra sănătății mintale și a importanței ajutorului specializat. Over The Bridge are în vedere mai ales muzicienii care se pot confrunta cu suferințe mintale și dependențe, elemente ce au dus la pierderea unor artiști ca Amy Winehouse sau Kurt Cobain.

"Lost Tapes Of The 27 Club" înglobează o serie de melodii ale artiștilor care au murit la 27 de ani (de asemenea Jimi Hendrix și Jim Morrison). Noile piese au fost create în mare parte de computere, cu ajutorul programului de inteligență artificială Magenta. Acesta a analizat piesele anterioare ale unui artist pentru a afla cum să compună ca acei muzicieni. Un alt program bazat pe inteligența artificială a fost apoi folosit pentru a crea versurile.

"Ce s-ar fi întâmplat dacă toți acești muzicieni pe care îi iubim ar fi avut parte de ajutor specializat pentru sănătatea mintală? Cumva în industria muzicală, [depresia] este privită ca pe ceva normal și <<romantic>>. Muzica lor este văzută ca o suferință autentică", a declarat pentru Rolling Stone Sean O'Connor, membru al consiliului de administrație Over The Bridge.

Over The Bridge îi ajută pe membrii industriei muzicale să facă față problemelor mintale, oferind sprijin prin workshop-uri, sesiuni Zoom și multe altele, cum este proiectul muzical în discuție.

AUDIO "Lost Tapes Of The 27 Club":

"Drowned in the Sun" (stilul Nirvana)

"Man, I Know" (stilul Amy Winehouse)

"The Roads Are Alive" (stilul The Doors)

"You’re Gonna Kill Me" (stilul Jimi Hendrix)

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending