Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

SEMNAL M susține un concert aniversar de 35 de ani

Semnal M aniversează 35 de ani de la înfiinţarea trupei, susținând la Cluj un concert aniversar. Evenimentul va avea loc luni, 10 decembrie, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenţilor.

Publicat

pe

Semnal M - 2012
Semnal M - 2012

Semnal M aniversează 35 de ani de la înfiinţarea trupei, susținând la Cluj un concert aniversar. Evenimentul va avea loc luni, 10 decembrie, de la ora 20:00, la Casa de Cultură a Studenţilor și îi va avea ca invitaţi pe Mircea Baniciu, Ioan Gyuri Pascu, A.G. Weinberger şi Iulia Merca, fiica regretatului Iuliu Merca.

Semnal M - 2012

Semnal M in 2012

Biletele la concertul aniversar costă 40 de lei. Copiii sub 6 ani, care nu vor ocupa un loc, vor avea intrare liberă. Accesul în sală se va putea face cu o oră înaintea spectacolului (19:00). Află mai multe detalii din agendă.

Am dorit mult să susținem acest concert-turneu aniversar și ne-am bucurat tare mult de faptul că Iulia, A.G., Gyuri și Mircea au acceptat să urce împreună cu noi pe scena pentru aniversarea a 35 de ani în orașul nostru. Vă spunem drept că spectacolul este pregătit cu foarte multă atenție și este plin de surprize și interpretări noi. Timp de două ore o să facem în așa fel încât fiecare spectator să simtă că este vorba de 35 de ani de Semnal M”, au declarat membrii formației.

Înfiinţată în 1977, Semnal M este una dintre cele mai cunoscute şi mai longevive trupe pop-rock româneşti. La început, formaţia era compusă din Iuliu Merca, Ştefan Boldijar, Liviu Hrişcu şi Tavi Popovici - formulă ce a rezistat doar în 1978. În această perioadă apare single -ul cu piesele „Moara” şi „Durata”, precum şi LP -ul „Trenul cursă de persoane Apahida - Cluj” cu înregistrări radio. Piesa „Moara” a ajuns până pe locul 4 în topul BBC pentru Europa de Est, fapt menţionat şi de Radio Europa Liberă.

Venirea bateristului Francisc Salamon în 1980 determină trecerea la un ton „mai rock”, Semnal M câştigând premiul de compoziţie la festivalul „ClubA” din acelaşi an, cu piesa „Mai avem multe de făcut”. Tot în 1980 se înregistrează la „Electrecord” albumul „Cântece Transilvane” pe care apar, printre altele, şi piesele „O roată de foc”, „Drumuri”, „Bal la Apahida” etc. Aceasta din urmă apare şi într-un top din Japonia şi este considerată prima piesa „etno” românească.

Semnal M - O roată de foc

În anii urmatori formația a lansat alte 7 discuri:

  • 1981 - Compilația Club A (Mai avem multe de făcut)
  • 1983 - Planeta Visurilor Noastre (La mijloc de pădure)
  • 1984 - Compilația estival top (La fereastra ta)
  • 1994 - Mari Succese (Raul, Tânăra dimineața, Spune-mi cine ești, Desculț în iarbă)
  • 1996 - Unplugged (Vara amintirilor, Primăvara românească, Urare, M-a vrăjit o stea)
  • 1999 - Povești la gura sobei (Împreună suntem iar, Nopti de-argint, Hupupu)
  • 2004 - Ieri și Azi (Da-mi de știre, Cu mine de-ai fi, Cu fiecare zi)

Fondatorul și compozitorul Iuliu Merca s-a stins din viață pe 27 iulie 1999. După dispariția lui, colegii s-au concentrat pe proiecte personale și au susținut câteva proiecte "in memoriam". Activitatea concertistică a fost reluată în 2003.

Semnal M  are în prezent următoarea componență: Ştefan Boldijar (voce, chitară bas), Florin Ştefan (chitară, voce), Solomon Francisc (tobe), Nicu Barna (chitară, voce) și Cătalin Pop (chitară). În această formulă s-a filmat videoclipul noului single “Mi-e Dor”, pe care vi-l prezentăm mai jos:

Trending