Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Reunire Led Zeppelin la David Letterman - VIDEO

Membrii Led Zeppelin s-au reunit la TV la emisiunea lui David Letterman. Cu o zi înainte, trupa a primit premiul Kennedy Center Honors la Casa Alba, unde Barack Obama a oferit un tribut formației.

Publicat

pe

Led Zeppelin
Led Zeppelin │ FOTO: consequenceofsound.net

Pe 19 noiembrie Led Zeppelin a lansat DVD-ul Celebration Day, ce prezintă înregistrarea concertului susținut de trupă în 2007 la O2 Arena din Londra. Apariția materialului i-a reunit din nou membrii formației rămași în viață, chiar dacă nu pe scenă, ci doar la TV sau la Casa Albă. Rar apar împreună Robert Plant, Jimmy Page și John Paul Jones, astfel că prezența în emisiunea Late Night Show with David Letterman a fost un moment așteptat cu sufletul la gură de către fani.

Led Zeppelin

Led Zeppelin (2012) │ FOTO: consequenceofsound.net

În interviul, pe care îl puteți urmări mai jos, Letterman vorbește cu cei trei artiști despre influențele lor muzicale, punând accentul pe Buddy Guy, unul dintre inițiatorii blues-ului. Născut în 1936, Guy a inspirat numeroși cântăreți precum Jimi Hendrix, Eric Clapton sau Stevie Ray Vaughan. Acesta încă poate fi ascultat în localurile de blues din Chicago, care, spre tristețea bluesman-ului sunt din ce în ce mai puține.

Discuția s-a desfășurat în stilul comic, caracteristic lui Letterman, care le aduce aminte celor de la Led Zeppelin cum le-a descris muzica actorul Jack Blacksex, Vikings and Vikings having sex. Printre glume despre vikingi s-a amintit și despre bateristul grupului, John Bonham, care s-a stins din viață în 1980, la doar 32 de ani. Decesul a fost declarat accidental, cauza fiind asfixierea în somn cu propria vomă. Spre deosebire de alte trupe, Led Zeppelin nu au mai căutat un alt baterist și membrii formației au pus stop proiectului muzical. Locul lui Bonham în grup a fost respectat și în cazul concertelor de reunire ce au mai avut loc până acum, tobele fiind bătute de fiul bateristului.

Led Zeppelin la Late Night Show with David Letterman

Deși reuniunea TV nu a oferit noutăți cu privire la planuri de viitor, aceștia au vorbit despre un eveniment extrem de important ce a avut loc chiar cu o seară înainte – Britanicii de la Led Zeppelin au primit din partea Președintelui Statelor Unite, Barack Obama premiul special Kennedy Center Honors. Evenimentul s-a desfășurat la Casa Albă și a inclus un recital extraordinar din partea unor artiști precum Lenny KravitzKid RockNancy Wilson care au interpretat propriile versiuni ale pieselor Led Zeppelin.

Un astfel de premiu nu putea fi oferit fără un discurs captivant din partea lui Obama, care a declarat că muzica formației îi face să se simtă tineri. După cum puteți vedea în înregistrarea de mai jos, Președintele SUA a pus accentul pe influența pozitivă pe care muzica trupei a avut-o asupra tinerilor americani. Și Obama și-a piperat discursul cu un pic de umor făcând referire la câteva camere de hotel distruse în timpul turneelor.

Președintele SUA Barack Obama - tribut Led Zeppelin

Comentează

Trending