Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Primele piese deconspirate de pe viitorul album Deep Purple

Anunțat inițial pentru luna februarie, viitorul album Deep Purple va fi lansat la sfârșitul lunii aprilie 2013. Cel de-al 19-lea album al britanicilor, primul după o pauză de 8 ani, va conține 13 piese printre care Out Of Hand, Hell To Pay, Weirdistan, Uncommon Man și Above And Beyond.

Publicat

pe

Deep Purple
Deep Purple

Anunțat inițial pentru luna februarie, viitorul album Deep Purple va fi lansat la sfârșitul lunii aprilie 2013. Cel de-al 19-lea album al britanicilor, primul după o pauză de 8 ani, va conține 13 piese printre care Out Of Hand, Hell To Pay, Weirdistan, Uncommon Man și Above And Beyond.

Deep Purple

Discul, al cărui nume nu a fost dat publicității, este produs de Bob Ezrin, care de-a lungul carierei a lucrat cu formațiile Pink Floyd, KISS, Lou Reed, Hanoi Rocks, Peter Gabriel, Kansas, Rod Stewart, Berlin, Nine Inch Nails, The Jayhawks, 30 Seconds to Mars, The Darkness, Jane's Addiction, Julian Lennon sau The Deftones.

Precedentul album, Rapture of the Deep, a ieșit pe piață în luna noiembrie 2005 și a fost înregistrat alături de Mike Bradford, care a produs discul Bananas din 2003. Anul acesta Deep Purple a sărbătorit 40 de de la apariția albumului Machine Head, și a lansat la începutul lunii octombrie ediția aniversară a discului ce conține 5 discuri și o carte de 60 de pagini. Și dacă tot am pomenit de acest excelent disc vă invităm să urmăriți mai jos clipul piesei Smoke On The Water înregistrat în 2006 la festivalul de la Montreux.

VIDEO LIVE: Deep Purple - Smoke On The Water (Montreux 2006)

Comentează

Muzică nouă

Dimmu Borgir a lansat un neaşteptat cover după Deep Purple

Dimmu Borgir a ajuns în acel punct al carierei în care găseşte loc pentru experimente. Astfel a decis să lanseze un album de coveruri, din cele mai neaşteptate. Nu se îndepărtează de rock totuşi şi ne oferă acum single-ul "Perfect Strangers", cover după Deep Purple.

Publicat

pe

Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus
Coperta album Dimmu Borgir Inspiratio Profanus │ FOTO: Dimmu Borgir

Acesta este un single de pe albumul "Inspiratio Profanus", o colecţie de piese cover, care va sosi pe 8 decembrie prin Nuclear Blast Records. "Perfect Strangers" e surprinzător de fidelă originalului şi nu îşi asumă o abordare prea black, preferând latura heavy metal, cu elemente de power metal şi floricele progresive pe alocuri.

Sunt şi growl-uri specifice de extreme metal, dar nu aşa... extreme. Dimmu Borgir, sau mai bine zis Silenoz a discutat la un podcast de acum 3 ani faptul că s-a schimbat modul în care trupa pleacă în turneu. Acum artiştii au îmbătrânit, au copii şi nu mai e totul "plug and play". Acum e nevoie de mai multă planificare şi limitele de timp au fost setate la 2-3 săptămâni per turneu, pentru a livra calitatea dorită.

În special în America de Sud au dificultăţi de adaptare nordicii, din ce am înţeles, iar odată cu avansarea în vârstă creşte şi perioada de refacere după zboruri. Ultimul album de studio cu compoziţii originale lansat de Dimmu a fost "Eonian" în 2018. Ni s-a promis o versiune de Dimmu mai simplă şi mai golaşă pentru următorul LP, dar şi mai agresivă şi axată pe chitară. Ne întrebăm dacă asta înseamnă că dispar elementele simfonice.

În ultimii ani grupul, care îi are ca nucleu dur pe Shagrath, Silenoz şi Galder a participat la turnee în toată lumea, inclusiv festivaluri uriaşe că Wacken Open Air sau Hellfest.

Iată tracklist-ul albumului "Inspiratio Profanus":

01. Black Metal (VENOM)
02. Satan My Master (BATHORY)
03. Dead Men Don't Râpe (G.G.F.H.)
04. Nocturnal Fear (CELTIC FROST)
05. Burn In Hell (TWISTED SISTER)
06. Perfect Strangers (DEEP PURPLE)
07. Metal Heart (ACCEPT)
08. Nocturnal Fear (Celtically Processed) (CELTIC FROST)

Trupa o vedem în România la anul la Rockstadt Extreme Fest 2024.

Citește în continuare

Trending