Urmărește-ne în Social Media

JOINewArtist

O poveste despre Alyosha pe acorduri de chitară electrică - VIDEO

Deși Alyosha este la rădăcini un nume rusesc de băiat, în acest context el e un pseudonim pentru o artistă din Ucraina. Numele ei este Olena Kucher și în 2010 am avut prilejul de a o asculta la Eurovision. Afllă povestea ei la o nouă ediție JOINewArtist.

Publicat

pe

Alyosha
Alyosha │ FOTO: www.facebook.com

Deși Alyosha este la rădăcini un nume rusesc de băiat, în acest context el e un pseudonim pentru o artistă din Ucraina. Numele ei este Olena Kucher și în 2010 am avut prilejul de a o asculta la Eurovision. Cu o baladă rock ce ieșea din tiparele unui astfel de concurs muzical, Alyosha s-a diferențiat atunci de restul concurenților. Piesa Sweet People a primit 108 puncte, plasându-se la sfârșitul concursului pe poziția a 10-a, deloc rău pentru o melodie fără rezonanțe în zona comercială a muzicii. Prin apariție, mesaj și voce Alyosha promite mult așa încât ea este propunerea noastră pentru această ediție de JOINewArtist.

Alyosha

Alyosha │ FOTO: www.facebook.com

 ”Muzica este adânc înrădăcinată în sufletul meu. E un sentiment incredibil să poți face muzică și pentru mine ea are o forță aproape magică.”

 Alyosha a simțit o atracție extrem de puternică pentru muzică încă din copilărie. La vârsta de 5 ani cânta deja în corul școlii, iar la 15 ani urma cursuri la Unost’ Studio, acolo cunoscându-l și pe actualul său producător, Vadym Lysytsia, un om care îi va influența enorm cariera de mai târziu.

Născută în 1986, în Zaporizhia (Ucraina), artista în vârstă de 26 de ani își amintește și acum primul său casetofon și primii ascultători, vecinii de bloc.

”Obișnuiam să cânt cât puteam de tare, iar vecinii mei își puteau da seama imediat când sunt singură acasă. Cântam atât cântece mai cunoscute din Ucraina, cât și piese din repertoriul internațional.”, povestește  Alyosha

Alyosha

Alyosha

La vârsta de 18 ani Alyosha s-a mutat în Kyiv pentru a-și începe o carieră muzicală. Împreună cu producătorul său au deschis un studio de înregistrări care în câțiva ani a ajuns să fie recunoscut pe întreg teritoriul Ucrainei. Acolo Alyosha lucrează ca instructor vocal, producător și compozitor.

În 2010 artista ucraineană a ajuns pentru prima oară în atenția unui public mai numeros participând la Eurovision cu piesa Sweet People. Deși To Be Free a fost melodia cu care Alyosha a trecut de etapa națională a Eurovision, artista a fost descalificată la aflarea veștii că piesa fusese deja lansată cu câteva luni înainte de înscrierile pentru concurs. Pentru a i se permite continuarea către semifinale aceasta a trebuit să propună o altă piesă, ajungându-se în final la înscrierea single-ului Sweet People.

Constrânsă de circumstanțe, versurile melodiei au fost scrise într-un timp extrem de scurt de către Alyosha în colaborare cu alți doi compozitori. Tema piesei privind salvarea mediului înconjurător a fost aleasă, de asemenea, de ea, dorind astfel să transmită un mesaj liderilor politici.

Eurovision 2010 Final - Alyosha 'Sweet People' - Ukraine

La sfârșitul concursului piesa a primit 108 puncte, Alyosha clasându-se pe poziția a 10-a. Participarea la Eurovision a deschis apetitul pentru un public mai divers, artista lansând la sfârșitul anului 2010 primul ei album în engleză, intitulat A World Outside Your Door. Mai jos puteți consulta tracklist-ul albumului.

Tracklist A World Outside Your Door - Alyosha

1 . Wishing You Were Here
2. Royalty
3. Tears Of Love
4. No More Goodbyes
5. Revolution
6. Soldier
7. Silouette
8. Fading Sigh
9. A World Outside Your Door
10. To Be Free

Vă invităm să urmăriți mai jos și clipul piesei To Be Free, propunerea inițială a Alyoshei pentru Eurovision.

Alyosha - To Be Free

Deși A World Outside Your Door este singurul album în engleză lansat până în prezent, piesele Alyoshei promit, iar vocea ei merită sa fie auzită nu doar pe teritoriul Ucrainei. Noi așteptăm o continuare a acestui început și un prim clip difuzat pe posturile internaționale de muzică.

PUBLICITATE
Comentează

Trending