Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Nominalizările Rock and Roll Hall of Fame 2013

Heart, Deep Purple, Rush și Donna Summer sunt doar câteva nume din cele 15 incluse pe lista nominalizărilor la categoria Performer, Rock and Roll Hall of Fame 2013. Lista completă a nominalizărilor poate fi consultată pe InfoMusic.

Publicat

pe

Rock and Roll Hall of Fame 2013
Rock and Roll Hall of Fame 2013

Cu o istorie ce începe în 1983, Rock and Roll Hall of Fame a ajuns anul acesta la cea de-a 30-a ediție. Heart, Deep Purple, Rush și Donna Summer sunt doar câteva nume din cele 15 incluse pe lista nominalizărilor la categoria Performer. Cei aleși pentru a fi incluși în Rock and Roll Hall of Fame vor fi anunțați pe 11 decembrie, la ora 11:00 (Pacific Time). Până atunci, lista completă a nominalizărilor poate fi consultată mai jos.

Rock and Roll Hall of Fame 2013

Rock and Roll Hall of Fame 2013

Păstrând în continuare criteriul celor 25 de ani împliniți de la lansarea primului album, 2012 vine cu noi propuneri de artiști, dar și cu o premieră în istoria Rock and Roll Hall of Fame. Anul acesta fanii au avut posibilitatea de a vota 5 favoriți de la categoria Performers, primii clasați primind un punctaj ce va ajuta la departajarea artiștilor pentru realizarea clasamentului final.

Pe 3 decembrie, la încheierea voturilor publicului, primii 5 clasați erau Rush, cu 24,66%, Deep Purple, cu 16,67%, Heart, cu 12,49%, Joan Jett and the Blackhearts cu 8,15% și Albert King cu 5,63%.

Dintre cei nominalizați, Heart s-ar putea afla și în preferințele juriului, trupa primind anul acesta o stea pe celebrul bulevard Hollywood din Los Angeles. Urmăriți mai jos lista completă a celor propuși.

Nominalizări Rock and Roll Hall of Fame 2013 - Categoria Performers

  1. Rush
  2. Joan Jett and the Blackhearts
  3. Public Enemy
  4. Randy Newman
  5. Procol Harum
  6. The Paul Butterfield Blues Band
  7. N.W.A
  8. The Meters
  9. Kraftwerk
  10. The Marvelettes
  11. Donna Summer
  12. Heart
  13. Deep Purple
  14. Chic
  15. Albert King

Flea, basistul Red Hot Chili Peppers, va fi cel care va devălui numele celor care vor intra în Rock and Roll Hall of Fame în 2013. Anunțul va fi făcut pe 11 decembrie, la ora 11:00 (Pacific Time), în cadrul ceremoniei fiind făcute publice atât numele celor de la categoria Performers, cât și a celor de la categoria Non-Performers.

Ceremonia în cadrul căreia câștigătorii vor fi incluși în Rock and Roll Hall of Fame  va avea loc pe 18 aprilie 2013 la Nokia Theater din Los Angeles.

Ceremonia de decernare din 2012 a avut loc în Cleveland (Ohio). Printre artiștii incluși atunci în Rock and Roll Hall of Fame s-au numărat și Guns N’ Roses și Red Hot Chili Peppers, ambele trupe concertând anul acesta în București. Lista a fost completată de The Faces, Beastie Boys, Donovan, The Crickets, trupa lui Buddy Holly, Laura Nyro, The Midnighters, The Comets, The Blue Caps și The Miracles cu Smokey Robinson.

În 2012, la primirea distincției acordate de Rock and Roll Hall of Fame formației Guns N’ Roses, Axl Rose a fost huiduit din cauza unei declarații făcute cu câteva zile înainte de eveniment. Mai multe detalii despre acest incident puteți afla de pe infomusic.ro.

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Vine Red Hot Chili Peppers la Electric Castle 2024?

Red Hot Chili Peppers ar putea fi unul dintre headlinerii Electric Castle 2024. Cea de-a zecea ediție a festivalului a oferit câteva indicii care ne-au dus cu gândul la trupa americană. O fi o intuiție corectă, o teorie a conspirației sau o dorință prea mare de a revedea formația în România după 11 ani, dar te invităm totuși să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)
Anthony Kiedis, RHCP în concert pe 31 august la Arena Națională (foto: Alex Chelba)

Pentru 2024, Electric Castle pregătește o ediție aniversară ce va sărbători cei 10 ani de existență. Prin urmare, este de așteptat ca lineup-ul să fie gândit în așa fel încât să rămână pentru multă vreme în memoria festivalierilor.

Organizatorii au început deja să se ocupe de construirea celei mai noi ediții a festivalului. Mai mult, aceștia au oferit niște indicii ce prefigurează anunțul primului val de artiști. Primul detaliu în acest sens a fost schimbarea siglei. Dacă înainte Electric Castle era reprezentat de combinația de negru și galben, acum festivalul și-a schimbat logo-ul în roșu și alb. Aceleași culori se regăsesc și în simbolul trupei Red Hot Chili Peppers.

Logo-ul oficial al trupei Red Hot Chili Peppers a fost desenat de solistul Anthony Kiedis în 1984. Managementul casei de discuri a cerut grupului să se gândească la un logo, iar Kiedis a schițat asteriscul cu opt brațe. La acea vreme, artistul nu i-a acordat vreo semnificație specială. În timp, însă, a devenit una dintre cele mai cunoscute sigle ale unei trupe din istoria muzicală.

Un alt semn care a condus la ideea că RHCP ar putea urca pe scena EC 2024 a fost o fotografie publicată pe platformele de socializare ale festivalului. Se vede Calea Victoriei din București unde este afișată o reclamă pentru ediția de anul viitor a festivalului, ce încorporează emblema formației RHCP. Asteriscul cu opt brațe este vizibil în partea dreaptă.

Reclamă Electric Castle 2024

Reclamă Electric Castle 2024 │ FOTO: Electric Castle www.facebook.com

Primii artiști din lineup-ul EC 2024 vor fi anunțați în viitorul apropiat. Până atunci, nu ne rămâne de făcut decât să ne hrănim iluzia, să "manifestăm" revenirea trupei în România sau să îi ascultăm discografia. Iar ultima parte nu are nevoie de vreun motiv special.

Cea de-a 10-a ediție Electric Castle va avea loc între 17 și 21 iulie 2024. Abonamentele sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 532,55 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending