Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Matt Letley a părăsit formația Status Quo

După 12 ani petrecuți în Status Quo, bateristul Matt Letley a hotărât să părăsească formația britanică. Matt va susține ultimul concert ca membru oficial Status Quo mâine, 19 decembrie, la O2 Arena din Londra.

Urmărește-ne pe

După 12 ani petrecuți în Status Quo, bateristul Matt Letley a hotărât să părăsească formația britanică. Matt va susține ultimul concert ca membru oficial Status Quo mâine, 19 decembrie, la O2 Arena din Londra. Letley a activat în trupă în perioada 2000 - 2012 și a lansat albumele Heavy Traffic, Riffs, The Party Ain't Over Yet, In Search of the Fourth Chord și Quid Pro Quo.

Status Quo a concertat pe 17 octombrie 2012 pentru a doua oară în România, la Sala Palatului din București.

status-quo-concert-sala-palatului-5944

Despre această veste, bateristul a declarat:

"În ultimii 12 ani am avut o călătorie fantastică alături de niște oameni minunați. Am hotărât că este momentul să merg mai departe și să încerc ceva nou. Voi revenii cu amănunte despre activitatea mea și le doresc băieților mult succes cu acest turneu. Cu siguranță ne vom mai revedea, poate chiar pe scenă".

Povestea Status Quo a început în anii '60, însă succesul internațional a venit la începutul anilor '70 odată cu lansarea mai multor albume şi hituri precum „Caroline”, „Down, Down” sau „Rockin' All Over the World”. A fost prima trupă contemporană ce a cântat în fata reprezentanţilor Casei Regale în 1982, în cadrul unui concert caritabil sold-out. Trei ani mai târziu, în 1985, Status Quo a dat startul concertului Live Aid, piesa „Rockin’ All Over the World” devenind imnul evenimentului. În 1986, a apărut discul „In the Army Now” care a avut un succes comercial remarcabil, trupa continuând seria reuşitelor cu numeroase premiere şi recorduri muzicale. În 1991 Status Quo a intrat în Guiness Book of Records pentru patru spectacole sold-out susţinute în 11 ore şi 11 minute, la Sheffield Arena, Glasgow SE&CC, Birmingham NEC şi Wembley Arena, în cadrul turneului de promovare a albumului Rock ’Til You Drop. Acelaşi an avea să aducă membrilor trupei şi premiul Brit pentru contribuţia adusă industriei muzicale.

Într-o carieră de peste 40 de ani, Status Quo a lansat 29 de albume de studio, 4 albume live, 7 compilaţii şi 77 de single-uri, vândute în peste 120 milioane de exemplare în întreaga lume.

Status Quo - In The Army Now

Citește mai multe despre Status Quo
Mihai Anghel este ex- News Editor & Fotograf la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Spectrum Of Eternity, primul single al noului album Soilwork - AUDIO

Formația suedeză Soilwork incepe anul 2013 cu un nou album intitulat The Living Infinite. Cel de-al 9-lea material discografic va...

Închide