Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Brian May vorbește despre o posibilă colaborare cu Tony Iommi, "unul dintre cei mai dragi prieteni" ai lui INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO

Laura Mvula - punctul de congruență dintre Nina Simone și Bjork - VIDEO

La iTunes Festival din vara aceasta, Laura Mvula a acompaniat-o pe Rebecca Ferguson, cântând în fața a 3.000 de oameni. Acesta a fost debutul ei muzical, iar povestea din spatele artistului o aflați aici, la o nouă ediție JOINewArtist.
Laura Mvula

Laura Mvula

În perioada în care a lucrat ca profesor suplinitor la City of Birmingham Symphony Orchestra, Laura Mvula se simțea extrem de frustrată de faptul că auzea zi de zi o muzică atât de frumoasă, dar fără ca ea să aibă vreo legătură cu asta. Impulsionată de acest sentiment de nevoie de apartenență la lumea muzicii a început să compună piese și să le posteze pe internet. A urmat debutul său muzical, ce nu a fost deloc unul timid. La iTunes Festival din vara aceasta, Laura Mvula a acompaniat-o pe Rebecca Ferguson, cântând alături de ea în fața a 3.000 de oameni. Trăgând linie, ea este Laura Mvula, are 26 de ani și o carieră muzicală în față, iar povestea ei o aflați la aici, la o nouă ediție JOINewArtist.

Laura Mvula

Laura Mvula

Născută în Birmingham, Londra, Laura Mvula a studiat pianul și vioara încă din școala primară. A început apoi să cânte în cvartetul Black Voices, alături de mătușa ei, continuându-și, apoi, drumul în muzică la Conservatorul din orașul natal. În perioada facultății a plecat în Italia în primul ei turneu, vocile colegelor sale din grupul Black Voices stimulându-i și mai mult pasiunea pentru muzică.

După ce a trimis demo-uri cu piese compuse de ea, RCA Records i-a oferit în mai, anul acesta, primul ei contract, după care a urmat și primul single. Intitulată She, piesa are o linie melodică aparent simplă, dar care îți transmite o complexitate de emoții, absorbind atenția ascultătorului fără a-i da șansa de a conștientiza efectul muzicii pe care o simte.

Laura Mvula - She - LIVE

În 2012, la iTunes Festival, a avut loc debutul muzical al Laurei Mvula, artista cântând alături de Rebecca Ferguson în fața a 3000 de oameni. Despre experiența trăită a povestit reporterilor The Telegraph.

”A fost incredibil. La final eram pur și simplu ușurată că am reușit să nu mă prăbușesc pe scenă din cauza emoțiilor și a impresiei că ceea ce mi se întâmplă este ireal.”

Laura Mvula in studio

Laura Mvula

Recent, Laura Mvula a fost inclusă pe lista scurtă a nominalizărilor pentru Brit Awards din februarie 2013.

”Este incredibil ce mi se întâmplă și sunt pur și simplu într-o stare de șoc. Este o onoare deosebită pentru mine să fiu inclusă pe această listă, nici nu cred că pot descrie în cuvinte ceea ce simt.”, a declarat Laura la aflarea veștii.

Muzica Laurei Mvula își are rădăcinile în soul-ul creat de Jill Scott, Erykah Badu sau Lauryn Hill. Pentru armonia din vocea ei a fost comparată cu Nina Simone, iar pentru stilul său aparte, cu Bjork. Deși locul ei în muzică nu a fost încă stabilit, un lucru este cert. Vom mai auzi de Laura Mvula. Fie cu ocazia anunțării câștigătorilor Brit Awards, fie la o altă gală de premii muzicale.

Like the Morning Dew - Laura Mvula

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Loredana a lansat Sexting, cadou de Moș Nicolae - VIDEOCLIP

De Moș Nicolae Loredana vine cu o surpriză pentru fani -un videoclip nou pentru piesa Sexting, extrasă de albumul Dragoste,...

Închide