Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
James Arthur
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Il Volo

Julie Mayaya a câștigat finala Vocea României. Andi Moisescu, Antonia și Inna au cântat în duete

Julie Mayaya, concurenta din echipa lui Horia Brenciu, a câștigat trofeul celui de-al doilea sezon Vocea României. Pe jumătate româncă, pe jumătate congoleză, câștigătoarea a convins publicul prin calitățile sale... Continuare »
Horia Brenciu și Julie Mayaya la Vocea Românei

Horia Brenciu și Julie Mayaya la Vocea Românei

Julie Mayaya, concurenta din echipa lui Horia Brenciu, a câștigat trofeul celui de-al doilea sezon Vocea României. Pe jumătate româncă, pe jumătate congoleză, câștigătoarea a convins publicul prin calitățile sale vocale și actoricești, dar și prin momentele și melodiile bine alese și organizate de antrenorul său. Julie s-a mutat în București după terminarea liceului, a absolvit Facultatea de Matematică-Informatică, dar nu a făcut studii muzicale. Obișnuia să câștige fiecare concurs, iar experiența de la Vocea României nu a făcut excepție. Premiul obținut constă în 100.000 de euro plus un contract cu Universal Music pentru lansarea unui album-single.

Julie Mayaya, câștigătoarea finalei Vocea României

Julie Mayaya, câștigătoarea finalei Vocea României

Clasamentul final Vocea României - Sezonul 2

 1. Julie Mayaya
 2. Vizi Imre
 3. Cristi Nistor
 4. Tibi Scobiola

Clasamentul finalei este invers notorietății participanților. Chiar dacă nu au luat marele premiu, Cristi Nistor și Tibi Scobiola și-au relansat cariera. Depinde numai de ei să urmeze calea succesului, să nu reintre într-un con de umbră și să depășească media artistică a scenei românești. Vizi Imre a realizat un lucru măreț, iar de numele lui se va auzi cu siguranță în muzica românească în perioada următoare, dacă va continua colaborarea cu Marius Moga.

"Mă simt la fel de câștigător ca toți cei de aici. Important este drumul pe care l-am parcurs, (importante sunt) prieteniile pe care le-am legat. Locul 2 în clasament este o onoare", a spus Vizi Imre la aflarea rezultatelor.

La anunțarea ierarhiei, Horia Brenciu a fost înecat în lacrimi de bucurie și emoție.  El i-a mulțumit prietenului Andi Moisescu pentru susținere. Depășind cu greu emoțiile victoriei, Horia și Julie au cântat încă o dată melodia "Cose della vita".

"Anul acesta mi s-au împlinit două vise. Alice mi-a făcut un copil minunat, mulțumesc Alice! Alice se află aici lângă mine și mi-a purtat noroc. Le pup și pe celelalte două fete ale mele - pe Maria și Andreea. Acesta e cel mai frumos cadou de Crăciun pe care mi-l puteau face telespectatorii.", a declarat Horia Brenciu.

Cum a fost finala Vocea României

Vedetele autohtone care au cântat alături de finaliștii de la Vocea României au fost Inna, Antonia și Andi Moisescu, lipsind în ultimul moment Pasha Man.  Andi Moisescu a mai cântat în fața publicului, fiind invitat anul acesta în spectacolul lui Horia Brenciu de la Sala Palatului. El a demonstrat că pe lângă talent de prezentator, are și valențe muzicale. Andi a cântat alături de Julie Mayaya un potpuriu de cântece românești. Antonia, devenită celebră în urma colaborării cu Vunk, a făcut echipă cu Tibi Scobiola pe cântecul de dragoste "Endless Love", binecunoscut de toată lumea în interpretarea duetului Mariah Carey & Luther Vandross. Dintre cei 3 invitați la duete, Inna are cea mai mare notorietate. Cântăreața i-a venit în ajutor lui Cristi Nistor. Cei doi au aprins "Eternal Flame" de la The Bangles.

Andi Moisescu în culmea carierei sale muzicale alături de Julie în finala Vocea României

Andi Moisescu în culmea carierei sale muzicale alături de Julie în finala Vocea României

Fiecare antrenor a urcat de asemenea pe scenă alături de concurentul susținut. Horia a venit decorat la costum de gală și cu dorința de primi cea mai importantă decorație a serii. Misiunea a fost îndeplinită. Loredana a afișat și de această dată o ținută extrem de sexy, purtând o rochie scurtă cu multe oglinzi aplicate!? Coafura i-a rezistat fără emoții până la sfârșitul emisiunii. Închidem paranteza cu papionul lui Marius Moga, fără a insista că Nicoleta Luciu s-a îmbrăcat până în gât, într-o rochie neagră cu ținte.

Dana International, invitat special

Dana International a fost prima prezență extra-concurs de la Vocea României. Starul transexual a interpretat piesa "Diva", care i-a adus trofeul Eurovision la Birmingham în anul 1998. Cea de-a doua melodie cântată a fost "Dir La Da Da". Cântăreața și-a numit preferații din finala Vocea României: "Toți patru sunt foarte buni, dar pe gustul meu este în primul rând Julie - are consistența unui cântăreț internațional, iar pe locul doi - Cristi Nistor. Află ce legături sunt între Dana International și România.

Primul laureat, Ștefan Stan și Alice Francis au cântat în duet

Primul deținător al trofeului Vocea Românei, Ștefan Stan a participat ca invitat special la cea de-a doua finală. Ștefan și Alice Francis au interpretat melodia de sezon "White Christmas".

Alice Francis a avut o apariție surprinzătoare în finala Vocea României. Născută în Timișoara și stabilită în Köln, cântăreața a adus în emisiune muzica anilor 20, adaptată la soundul prezentului. Plecată din România de la 4 ani, Alice a învățat românește de la bunica ei. Vine des în România, părinții ei mutându-se într-un castel de lângă Timișoara.

Alice Francis a cântat piesa "St. James Ballroom", al cărei videoclip lansat în această vară poate fi urmărit mai jos.

Julie Mayaya în finala Vocea României

Ieșind de sub bagheta de entertainer lui Horia Brenciu, Julie ne-a surprins cu o serie de momente magice. Mai întâi a intrat pe scenă cu o piesă plină de sensibilitate. Brenciu știe că muzica se adresează înainte de toate publicului, prin urmare nu putea greși cu o piesă cântată în concertul Larei Fabian de miile de voci din public - "Je t'aime" - vezi video. Acest pachet emotivo-muzical a fost supra-licitat printr-o coregrafie plină de senzualitate a unui cuplu de dansatori. La pian a acompaniat maestrul George Natsis.

"Ai reușit să transmiți dramatismul cântecului și să creezi un crescendo, de la început până la sfârșit. Ți-ai dozat foarte bine energia, ai început ca într-o poveste și apoi ai reușit să ne dai fiori.", a spus Loredana.

Puternic emoționat de moment, aproape înlăcrimat, Horia Brenciu și-a amplificat mesajul său de susținere. Fostul prezentator de Robingo, actualmente un super-entertainer ce umple de 3-4 ori Sala Palatului, nu s-a oprit aici. A plusat în rețetă cu carismaticul Andi Moisescu, atragând prin senzaționalul momentului încă un val de simpatie din partea publicului telespectator.

VIDEO: Duetul cu Andi Moisescu


Julie Mayaya și Andi Moisescu au cântat împreună un mix de refrene celebre din muzica românească. Practic, nu a fost o melodie frumoasă, ci esența a șapte piese binecunoscute publicului:

 • Vânzătoarea de plăceri (Loredana)
 • Fetițele din București (Gică Petrescu)
 • Suflet candriu de papugiu (Gică Petrescu)
 • Sanie cu zurgălăi (Maria Lătărețu)
 • Strada Speranței (Corina Chiriac)
 • Morărița (Roata morii) (Mirabela Dauer)
 • O lume minunată (Mihai Constantinescu)

Andi Moisescu a avut rolul principal în acest duet, iar Julie și-a arătat talentul actoricesc. Ea a imitat-o bine pe Loredana în fragmentul din "Vânzătoarea de plăceri". Finalul pe muzica lui Mihai Constantinescu a adus pe scenă mai mulți micuți din grupul "Ana și copiii". "A fost un moment nostalgic, pe sufletul zilei de 26 decembrie", a spus Marius Moga.

"Un artist, sigur că are voce, dar dacă nu știe să joace ceea ce cântă, ceea ce spune, nu are farmec. Julie a creat un fel de scenetă muzicală pe care marii artiști ai scenei noastre o fac cu mare dificultate, pentru că nu este ușor.", a declarat Horia Brenciu.

Horia Brenciu și Julie Mayaya la Vocea Românei

Horia Brenciu și Julie Mayaya la Vocea Românei

Julie a cântat împreună cu Horia hitul "Cose della vita" (Eros Ramazzoti & Tina Turner). Melodia a fost lansată inițial de Ramazzoti în 1993, iar în 1997 a fost reînregistrată alături Tina Turner și prinsă în colecția de hituri "Eros". Cântecul a fost reluat în încheierea emisiunii.

Vizi Imre în finala Vocea României

Vizi Imre și colegii săi de la vocea României cântând No Woman No Cry

Vizi Imre și colegii săi de la vocea României cântând No Woman No Cry

Ultima etapă a concursul Vocea României a început cu duetul lui Vizi Imre și Marius Moga. Concurentul și antrenorul său au declarat că le merge bine, cel puțin pe parcursul melodiei "Oficial îmi merge bine" (Simplu). Din fotoliul său de "adversar", Smiley nu s-a putut abține să nu fredoneze refrenul. Era și normal, din moment ce succesul melodiei le-a schimbat viețile membrilor grupului Simplu.

VIDEO: Vizi Imre - No Woman No Cry


Vizi Imre nu a mai cântat - după cum se planificase - melodia "Același sânge", pregătită alături de Pasha Man. Acesta din urmă nu a mai putut ajunge în emisiune, fiind blocat pe un aeroport internațional (probabil în Timișoara). Cu doar 20 de minute înaintea începerii emisiunii, Moga a mobilizat o echipă de backing vocals și au repetat cu toții "No Woman No Cry" (Bob Marley). Astfel, Vizi Imre a ajuns să fie acompaniat de foștii săi colegi-concurenți din echipa MOGA - David Bryan, Cezar Dometi, Fely Donose - și Silviu Pașca din echipa SMILEY. Fely s-a remarcat prin replicile cântecului, iar David și Silviu prin efectele instrumentale reproduse vocal.

Vizi Imre interpretând melodia Somewhere Over the Rainbow in finala Vocea Romaniei

Vizi Imre interpretând melodia Somewhere Over the Rainbow in finala Vocea Romaniei

Chiar dacă este departe de statura lui Israel Kamakawiwo'ole, Vizi a reușit să imprime aceeași stare de pace și bucurie pe care ți-o conferă audiția piesei "Somewhere Over the Rainbow". Dansatoarele cu salbe florale din Hawaii au dat efect vizual, chiar dacă regia nu a insistat prea mult pe cadrele strânse cu acestea. Toboșarii (plecați se pare din trupa Sistem) au completat momentul, întărind ritmurile estivale.

Cristi Nistor în finala Vocea României

Cristi Nistor în duet cu INNA în finala Vocea României

Cristi Nistor în duet cu INNA în finala Vocea României

Prezența Innei a părut inițial că îl afectează și nu că-l ajută. Vocea cântăreței a dominat duetul, cum era și normal devreme ce "Eternal Flame" are o puternică amprentă feminină. Cristi și-a găsit locul în piesă în cele din urmă. Balada grupului The Bangles a fost Number One în topul Billboard în 1989, fiind a doua reușită de acest fel după "Walk Like An Egyptian" din 1986.

VIDEO: Cristi Nistor și INNA - Eternal Flame

"Ați fost adorabili... a fost o întâlnire magică între tine și Inna" i-a spus Loredana concurentului ei.

Cea de-a doua melodie aleasă de Cristi Nistor a fost "I Wanna Know What Love is" din repertoriul fostei trupe Foreigner.

Cristi Nistor în duet cu Loredana la Vocea Romaniei

Cristi Nistor în duet cu Loredana la Vocea Romaniei

Duetul lui Cristi cu Loredana a încins scena cu prelucrarea folclorică "Ileană, Ileană". Momentul a fost extrem de dinamic, pe aceeași rețetă cu "Kalashnikov & Gas Gas" din cel de-al doilea live de la Vocea României.

VIDEO: Cristi Nistor și Loredana - Ileană, Ileană

"Mulțumesc din suflet că ați avut încredere în mine și că m-ați ajutat să ajung până aici, în finală. Sunt foarte fericit că am reușit să capăt respect!", a declarat Cristi Nistor.

Tibi Scobiola în finala Vocea României

Al doilea la rând, Tibi a intrat în finală, pregătit pentru cea mai importantă seară a vieții lui. Nebărbierit și cu fesul albastru pe cap, concurentul și-a atras pe scenă una dintre frumusețile muzicii românești. Antonia a ieșit în evidență atât prin prezență, cât și prin vocea ei. Camera nu a insistat prea mult nici pe ochii săi fascinanți, nici pe spatele dezgolit prin tiparul unei rochii roșii. Emisiunea a avut de câștigat, chiar dacă Tibi a fost cel eclipsat.

Tibi Scobiola în duet cu Antonia în finala Vocea României

Tibi Scobiola în duet cu Antonia în finala Vocea României

Cea de-a doua apariție a lui Tibi Scobiola a fost tot deasupra norișorilor, mulțumită efectelor de fum de la Vocea României - parcă prea exagerate în acest sens. Piesa aleasă de concurent s-a numit "Back for Good" (Take That). Tibi a avut de acoperit 5 voci masculine cu timbre vocale diferite. Vocile feminine secundare au fost la un moment dat mult prea puternice.

Smiley a susținut că acest gen muzical i se potrivește cel mai bine lui Tibi Scobiola, recomandându-i să urmeze această direcție. Antrenorul de la Vocea României a subliniat că "back for good" constituie și o declarație artistică, marcând repoziționarea concurentului în industria muzicală, unde activează de peste 11 ani.

VIDEO: Tibi Scobiola și Smiley - Baby, I Love Your Way

Smiley a urcat pe scenă alături de Tibi în interpretarea unui hit nelipsit din discotecile anilor 90 - "Baby, I Love Your Way" (Big Mountain). Scena a fost animată de 4 dansatoare provocatoare.

Citește mai multe despre AntoniaDana InternationalHoria BrenciuInnaJulie MayayaLoredana GrozaMarius MogaSmileyTibi ScobiolaVizi Imre
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Dana International la Vocea României

Dana International a participat la finala emisiunii Vocea României difuzate în seara de 26 decembrie 2012 la ProTV.  Starul transexual...

Închide