Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Johnny Logan la semifinala X Factor România - VEZI FINALIȘTII

Afla cine sunt finalistii de la X Factor - sezonul 2. Johnny Logan a cantat inaintea aflarii rezultatelor semifinalei X Factor de pe 17 decembrie 2012. Mai în glumă, mai în serios, Johnny Logan le-a dat și un sfat concurenților: "Luați-vă un avocat bun!"
Johnny Logan, invitat la semifinala X Factor

Johnny Logan a fost invitat la semifinala X Factor de pe 16 decembrie 2012

Finaliștii X Factor România au fost stabiliți în seara de 16 decembrie 2012. Cei 5 concurenți - Dragoș Udilă, Tudor Turcu, Ioana Anuța, Natalia Selegean, trupa RED - au cântat câte 2 melodii, fiecare având pregătită o a treia piesă pentru duel. Cheloo, Delia Matache și Dan Bittman le-au urmărit evoluțiile, și-au spus părerile despre interpretări și au decis la duel. În timpul votării prin SMS, Delia a urcat pe scenă cu "Someone Like You" a lui Adele.

Invitatul special al ediției a fost cântărețul autralian de origine irlandeză Johnny Logan (58 de ani). Acesta a câștigat de două ori concursul Eurovision (1980, 1987), reprezentând Irlanda. "Mister Eurovision" - pseudonim dobândit pentru multiplele sale participări - a urcat pe scena X Factor pentru cânta două melodii. Mai întâi a interpretat celebrul hit "Hold me now", victorios în 1987, apoi "What's another year" - piesa câștigătoare din 1980. Johnny Logan are în palmares și trofeul Eurovision din 1992, el fiind compozitorul cântecului "Why Me" interpretat atunci de Linda Martin.

Johnny Logan, invitat la semifinala X Factor

Johnny Logan a fost invitat la semifinala X Factor de pe 16 decembrie 2012

Întrebat de Răzvan și Dani ce este mai important pentru un cântăreț aspirant dintre imagine și voce, Johnny Logan spus că e vorba de "un pachet complet. Cel mai important e să vrei să faci ceea ce faci. Faima este ceva ce vine și pleacă. Faima nu e un scop, trebuie să fii cel mai bun." Mai în glumă, mai în serios, Johnny Logan le-a dat și un sfat concurenților: "Luați-vă un avocat bun!"

"Cel mai important e să uite de faimă, bani, de tot restul. Muzica e cea mai importantă, ea trebuie să iasă la suprafață. Cel mai important este să poți lua legătura cu publicul tău prin muzică.", a adăugat Johnny Logan.

În semifinala X Factor România, Ioana Anuța a interpretat melodiile "Epilog" (Vama Veche) și "Lady Marmalade", fiind potrivit prezentatorilor în tratament cu analgezice. Natalia Selegean a început cu "So What" (Pink) și a continuat cu o compoziție românească cântată de Mădălina Manole - "Tu n-ai avut curaj". La ediția precendentă, Natalia a prins curaj și a stat de vorbă cu Bonnie Tyler, idolul din repertoriul căruia a și cântat. Trupa RED au continuat concursul cu piesele "Empire State of Mind" și "Lele" (Loredana). Ajunse la duel, fetele au cântat "Stand Up for Love" (Destiny's Child). Cea de-a doua melodie aleasă de Dragoș Udilă a surprins din perspectiva parcursului său în concurs. Nu a mai ales ritmuri reggae, ci o romanță - "Zaraza", care se pare că nu l-a avantajat. Tudor Turcu a urcat "dincolo de nori" cu piesa ce a dus Holograf la Eurovision în 1994. Tudor a revenit cu "Don't Let the Sun go Down on Me" câștigându-și locul în finala X Factor.

Finaliștii X Factor România

Cea de-a doua finală X Factor îi va reuni pe Tudor Turcu - primul concurent salvat de votul telespectatorilor, Ioana Anuța și Natalia Selegean.

Dragoș Udilă a fost cel mai puțin votat de public, părăsind competiția. Trupa RED s-a luptat cu Natalia la duelul X Factor, votul lui Dan Bittman înclinând balanța în favoarea polițistei din echipa lui Cheloo. "Este foarte greu ca în șase săptămâni să îți armonizezi vocea cu alte două fete și noi am reușit lucrul acesta", a spus Oana Roman, una dintre cele trei concurente reunite sub titulatura RED.

Trupa RED a fost eliminata din concursul X Factor

Trupa RED a fost eliminata din concursul X Factor

Lupta decisivă pentru titlul X Factor se va da între doi concurenți din echipa lui Cheloo și cel al lui Dan Bittman. Câștigătorul de anul trecut, Andrei Leonte va cânta la finala programată la Antena 1 duminică, 23 decembrie 2012, de la 20.30.

Citește mai multe despre Dan BittmanDelia Matache
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Gemenii JEDWARD au venit la semifinala Vocea României - VEZI FINALIȘTII

Gemenii JEDWARD au venit la semifinala Vocea României - VEZI FINALIȘTII care vor concura la ProTV în cea de-a doua...

Închide