Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Johnny Depp cântă cântece de pirați pe un nou album de coveruri marinărești

Johnny Depp a fost cooptat de producătorul Hal Willner pentru a participa la înregistrarea albumului Son of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys. Materialul va apărea pe piață în februarie, anul viitor.

Publicat

pe

johnny-depp
johnny-depp

Johnny Depp a fost cooptat de producătorul Hal Willner pentru a participa la înregistrarea albumului Son of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys. Materialul, o continuarea a compilației lansate în 2006, include colaborări cu Macy Gray, Frank Zappa, Courtney Love, precum și cu directorul de film Gore Verbinski, cunoscut pentru contribuția sa în seria Pirații din Caraibe. Albumul va apărea pe piață în februarie, anul viitor.

johnny-depp

Johnny Depp

Ideea unei colaborări cu Johnny Depp i-a venit producătorului american Hal Willner încă din 2006, în timp ce se afla pe platoul de filmări pentru Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest. Tot atunci l-a cooptat și pe Gore Verbinski, restul line-up-ului fiind completat de Tom Waits, Iggy Pop, Nick Cave, Michael Stipe & Courtney Love, Macy Gray, Frank Zappa și mulți alții.

Despre noua compilație, Willner spune că este diferită de cealaltă, așa cum ar fi și normal să se întâmple.

”Cam în urmă cu un an am crezut că nu voi termina niciodată acest proiect. Pe cât de ușor de coordonat a fost volumul 1, pe atât de anevoios mi se părea volumul 2. Acesta este diferit de primul, aș putea spune chiar că e mai pozitiv, mai vesel. Nu vorbește atât de mult despre tortură și moarte, lucru care ar putea dezamăgi pe unii, dar nici nu putem sa repetăm aceleași teme”

Tracklist Son of Rogue's Gallery: Pirate Ballads, Sea Songs & Chanteys

Disc 1:

1. Leaving of Liverpool (Shane MacGowan w/Johnny Depp & Gore Verbinski)
1. Sam's Gone Away (Robyn Hitchcock)
3. River Come Down (Beth Orton)
4. Row Bullies Row (Sean Lennon w/Jack Shit)
5. Shenandoah (Tom Waits w/Keith Richards)
6. Mr. Stormalong (Ivan Neville)
7. Asshole Rules the Navy (Iggy Pop w/A Hawk and a Hacksaw)
8. Off to Sea Once More (Macy Gray)
9. The Ol' OG (Ed Harcourt)
10. Pirate Jenny (Shilpa Ray w/Nick Cave & Warren Ellis)
11. The Mermaid (Patti Smith & Johnny Depp)
12. Anthem for Old Souls (Chuck E. Weiss)
13. Orange Claw Hammer (Ed Pastorini)
14. Sweet and Low (The Americans)
15. Ye Mariners All (Robin Holcomb & Jessica Kenny)
16. Tom's Gone to Hilo (Gavin Friday and Shannon McNally)
17. Bear Away (Kenny Wollesen & The Himalayas Marching Band)

Disc 2:

1. Handsome Cabin Boy (Frank Zappa & the Mothers of Invention)
2. Rio Grande (Michael Stipe & Courtney Love)
3. Ship in Distress (Marc Almond)
4. In Lure of the Tropics (Dr. John)
5. Rolling Down to Old Maui (Todd Rundgren)
6. Jack Tar on Shore (Dan Zanes w/Broken Social Scene)
7. Sally Racket (Sissy Bounce (Katey Red & Big Freedia) with Akron/Family)
8. Wild Goose (Broken Social Scene)
9. Flandyke Shore (Marianne Faithfull w/Kate & Anna McGarrigle)
10. The Chantey of Noah and his Ark (Old School Song) (Ricky Jay)
11. Whiskey Johnny (Michael Gira)
12. Sunshine Life for Me (Petra Haden w/Lenny Pickett)
13. Row the Boat Child (Jenni Muldaur)
14. General Taylor (Richard Thompson w/Jack Shit)
15. Marianne (Tim Robbins w/Matthew Sweet & Susanna Hoffs)
16. Barnacle Bill the Sailor (Kembra Phaler w/Antony/Joseph Arthur/Foetus)
17. Missus McGraw (Angelica Huston w/The Weisberg Strings)
18. The Dreadnought (Iggy Pop & Elegant Too)
19. Then Said the Captain to Me (Two Poems of the Sea) (Mary Margaret O'Hara)

Piesele înregistrate de Johnny Depp sunt Leaving of Liverpool și The Mermaid, pentru ele acesta colaborând cu Shane MacGowan, Gore Verbinski și Patti Smith.

Patty Smith & Johnny Depp (voce și chitară) - ”The Mermaid”

PUBLICITATE
Un comentariu

Muzică și film

Johnny Depp va fi recompensat cu un premiu onorific la Festivalul de Film de la San Sebastian

Cariera lui Johnny Depp va beneficia de o nouă recunoaștere odată cu premiul Donostia, pe care actorul îl va primi în cadrul celei de-a 69-a ediţii a Festivalului Internaţional de Film de la San Sebastian. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert The Hollywood Vampires la București pe 6 iunie 2016 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Descris de Festivalul de la San Sebastian drept "unul dintre cei mai talentați și versatili actori ai cinematografiei contemporane", Johnny Depp va fi recompensat cu premiul Donostia pentru întreaga carieră, într-o ceremonie ce va avea loc pe 22 septembrie.

Astfel, cu această distincție, actorul de 58 de ani se alătură altor nume celebre răsplătite cu premiul Donostia. Dintre acestea amintim Ethan Hawke, Sigourney Weaver, Judy Dench, Penelope Cruz sau Viggo Mortensen.

Talentul actoricesc și carisma de care a dat dovadă i-au adus lui Depp numeroase premii și nominalizări. Actorul a fost nominalizat de trei ori la Premiile Oscar, de 10 ori nominalizat la Globurile de Aur, unde a și câștigat în 2008 pentru rolul din "Sweeney Todd". Implicat în peste 90 de producții, Depp a produs, de asemenea, aproximativ zece filme, inclusiv recentul "Minamata" (2020), "Hugo" (2011), în regia lui Martin Scorsese și "Crock of Gold: A Few Rounds cu Shane MacGowan" (2020), ce a câștigat Premiul Special al Juriului la ediția de anul trecut a Festivalului de la San Sebastian.

Johnny Depp a debutat în industria cinematografică la vârsta de 21 de ani, interpretând una dintre victimele lui Freddy Krueger în "A Nightmare on Elm Street"  (1984). Începând cu anii '90, Depp bifează apariția în filmul "Cry Baby", dar și prima sa colaborare cu Tim Burton pentru "Edward Scissorhands".

Au urmat alte colaborări cu regizori de prestigiu, inclusiv Emir Kusturica ("Arizona Dream" - 1992), Lasse Hallström ("What's Eating Gilbert Grape?" - 1993 și "Chocolat" - 2000), Jim Jarmusch ("Dead Man" - 1995), Mike Newell ("Donnie Brasco" - 1997) sau Terry Gilliam ("Fear and Loathing in Las Vegas" - 1998).

O altă etapă remarcabilă din cariera lui Jonny Depp este reprezentată de seria "Pirații din Caraibe". Căpitanul Jack Sparrow a devenit un personaj emblematic și i-a adus lui Depp o nominalizare la Oscar la categoria "Cel mai bun actor" (Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl).

Despre Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian

Cea de-a 69-a ediție a festivalului se va desfășura în perioada 17-25 septembrie 2021. Festivalul Internațional de Film de la San Sebastian este un festival de film de categorie A, acreditat de Federația Internațională a Asociațiilor Producătorilor de Film (FIAPF). Se organizează anual, la finalul lunii septembrie în Țara Bascilor, la San Sebastian, Spania. Prima ediție a avut loc pe 21 septembrie 1953.

Citește în continuare

Trending