Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Jimmy Page confirmă turneul solo din 2013

Jimmy Page a confirmat un nou turneu solo pe care îl va susține în 2013. După finalizarea promovării DVD-ului Led Zeppelin: Celebration Day, chitaristul se va întoarce la proiectele solo.

Publicat

pe

Jimmy Page
Jimmy Page

Jimmy Page de la Led Zeppelin a confirmat planurile solo pentru anul viitor, în cadrul unui interviu pentru revista Guitar World. În prezent, acesta se află într-un „turneu” de promovare al DVD-ului Celebration Day ce prezintă concertul susținut de Led Zeppelin în 2007 la O2 Arena din Londra. Începând cu 2013 chitaristul își va continua planurile solo.

Jimmy Page

Jimmy Page

Fanii Led Zeppelin din întreaga lume au sperat ca lansarea DVD-ului să-i reunească pe scenă pe Jimmy Page, Robert Plant și John Paul Jones. Singurele momente în care publicul a avut ocazia să-i vadă împreună au fost interviurile sau alte evenimente legate de promovarea DVD-ului. Unul dintre cele mai savuroase momente a fost prezența celor 3 la emisiunea lui David Letterman, unde au vorbit despre artiștii care i-au inspirat de-a lungul carierei. Aceștia au discutat și despre cum i-a afectat moartea bateristului, John Bonham și de ce Led Zeppelin nu a continuat fără el. Vezi Led Zeppelin la emisiunea lui David Letterman.

Conversations With Jimmy Page

Conversations With Jimmy Page

În același timp, Jimmy Page a precizat în diferite ocazii că nu se va mai reuni cu Led Zeppelin, întrucât reprezintă o perioadă minunată, dar care s-a încheiat. Artistul este foarte dedicat proiectelor solo, pe care abia așteaptă să le prezinte. Chitaristul intenționa să concerteze în această perioadă a anului, dar promovarea DVD-ului Celebration Day l-a obligat să amâne show-urile.

Inițial, planurile de viitor ale artistului au fost dezvăluite de Brad Tolinski, autorul biografiei Light & Shade: Conversations With Jimmy Page ce a avut lansarea în octombrie. Cartea reprezintă o culegere de interviuri oferite de artist pe parcursul a 20 de ani, astfel că oferă diferite perspective ale acestuia în funcție de vârstă și împrejurări. Tolinski a declarat în noiembrie că Page pregătește niște materiale inedite ce vor surprinde fanii și că îi este dor de scenă.

Cu siguranță și publicul este nerăbdător să-l vadă în concert pe Jimmy Page, care nu a mai susținut un turneu de solo de foarte mult timp, având doar apariții episodice în diferite show-uri susținute de artiști precum Foo Fighters și The Black Crows. Mai jos puteți vedea înregistrarea unui concert din cadrul turneului din 1988 ce a promovat albumul Outrider.

Jimmy Page - Outrider Tour 1988

Trending