Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan intervievată de InfoMusic pe 3 decembrie 2019Cu gândul la 2020, Laura Bretan vorbește despre majorat, viitorul album și un turneu extins INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Neversea 2020

Gotye – Somebody That I Used To Know este cel mai vândut single în 2012

Somebody That I Used To Know al lui Gotye este cel mai vândut single din Regatul Unit în 2012. În top 10 mai apar Nicki Minaj, Carly Rae Jepsen, Jessie J, Maroon 5 și coreanul PSY.
Gotye - Somebody That I Used To Know

Gotye - Somebody That I Used To Know

Ne apropiem de sfârșitul anului, iar cei de la Official Charts Company din Regatul Unit încept să dezvăluie topurile anului 2012. După ce am văzut care sunt cele mai bine vândute albume, este timpul să aflăm ce single a făcut cele mai multe vânzări anul acesta în Regatul Unit.

Gotye - Somebody That I Used To Know

Gotye - Somebody That I Used To Know

Surpriză sau nu, Gotye ocupă 1 poziție a clasamentului cu single-ul Somebody That I Used To Know. Cântecul, care s-a repetat obsesiv inclusiv la radiourile din România, s-a vândut în peste 1,28 de milioane de copii, fiind unul dintre single-urile britanice ce a depășit bariera de 1 milion de exemplare în ultimii 60 de ani.

Gotye este un multi instrumentist de origine belgiană-australiană, ce a cunoscut un succes incredibil la nivel internațional odată cu single-ul Somebody That I Used To Know, ce promova al 3-lea material al artistului intitulat Making Mirrors. Piesa a fost compusă de Gotye și înregistrată în casa părinților săi din Mornington Peninsula. Așa cum era de așteptat, versurile sunt inspirate din experiențele personale ale artistului cu femeile.

Unul din motivele pentru care single-ul a devenit obsesiv pentru un public atât de larg și divers este ritmul de la începutul cântecului, care este de fapt un sample din piesa Seville de pe compilația Great Songs lansată de Luiz Bonfa în 1967.  Mai jos puteți asculta melodia integral.

Când a fost lansat, single-ul, ce reprezintă o colaborare cu artista Kimbra din Noua Zeelandă, a debutat pe locul 1 și a stat acolo timp de 5 săptămâni la rând.

În clasamentul celor mai vândute single-uri în 2012, în Regatul Unit, se mai numără Call Me Maybe al lui Carly Rae Jeosen, Starships semnat de Nicki Minaj și Domino al lui Jessie J. Chiar și binecunoscutul single, iubit de unii, urât de alții – Gangnam Style lansat de coreanul PSY ocupă un loc în top.

 Top 10 cele mai vândute single-uri din Regatul Unit în 2012

  1. SOMEBODY THAT I USED TO KNOW - GOTYE FT KIMBRA
  2. CALL ME MAYBE - CARLY RAE JEPSEN
  3. WE ARE YOUNG - FUN. FT JANELLE MONAE
  4. TITANIUM - DAVID GUETTA FT SIA
  5. STARSHIPS - NICKI MINAJ
  6. DOMINO - JESSIE J
  7. PAYPHONE - MAROON 5 FT WIZ KHALIFA
  8. WILD ONES - FLO RIDA FT SIA
  9. GANGNAM STYLE - PSY
  10. NEXT TO ME - EMELI SANDE

Luiz Bonfa - Seville

Citește mai multe despre David GuettaGotyeJessie JMaroon 5Nicki Minaj
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noul single Nick Cave, We No Who U R - AUDIO

Noul album Nick Cave and The Bad Seeds poartă numele Push The Sky Away și va fi lansat pe data...

Închide