Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

Gala românească la X Factor România

Impresii si rezultatele galei romanesti X Factor. Cei 9 finalisti au evoluat iar in fata celor 3 mentori: Dan Bittman, Delia si Cheloo. Afla cine a parasit concursul in seara de 2 decembrie 2012.
Gala românească la X Factor Romania

Gala românească la X Factor Romania

Ziua Națională a României a influențat repertoriul ambelor competiții muzicale aflate în desfășurare pe principalele posturi TV. După ce Vocea României s-a axat în principal pe melodii românești, Antena 1 a difuzat pe 2 decembrie o gală live exclusiv românească. Ambele show-uri au pus în scenă câte o adaptare după repertoriul aceleiași trupe - Zdob și Zdub.

Invitații speciali anunțați la X Factor au fost Margareta Pâslaru, Stela Enache, Class și ParazițiiMargareta Pâslaru ne-a reamintit că fără libertate nu se poate trăi ca un om adevărat. Melodia sa poetică a avut un puternic mesaj uman. Chiar dacă majoritatea concurenților s-au născut mult după hitul său din Liceenii, Stela Enache a reamintit emoțiile anilor de liceu. Cei trei membri Class au cântat în timpul televotingului hiturile lor din anii 90 - "A dui doina" și "Toata lumea". Mihaela Cernea este antrenorul vocal pentru concurenții de peste 25 de ani din X FactorParaziții au urcat pe scenă fix înainte de aflarea rezultatelor și au cântat piesa "Toate-s la fel".

Gala românească la X Factor Romania

Gala românească la X Factor Romania

X-factor mai are în concurs 9 finaliști - Ioan Man, Dragos Udila, Tudor Turcu și Natalia Selegean din echipa lui Cheloo, trupele RED și NORD X din partea Deliei și Ioana Anuta, Iulia Manolache și Tudor Todut din echipa lui Dan Bittman. Prin urmare, după 3 gale, Delia a pierdut 3 concurenți, Dan Bittman 2, în timp ce Cheloo doar unul.

Tudor Turcu în cea de-a patra gală live X Factor România

Startul concursului a fost dat de concurentul asemănat cu Mick Jagger. Tudor Turcu a venit cu o versiune cu un ușor accent englezesc a celebrei melodii "Nunta" din repertoriul Phoenix. Aplicarea stilului personal a avut efectul scontat. Interpretarea unui cântec atât de popular nu ar fi putut ieși în evidență decât prin prospețime și surprindere. Și ar fi fost poate mai bine ca surprizele să se limiteze în aria muzicală. Elementele sociale sunt prea abundente pentru un concurs muzical, fie el și după rețeta X Factor. După ce în trecut i-au adus sora în studio, de această dată producătorii au ajutat-o pe mama lui Tudor să îl întâlnească în direct, pe scena emisiunii.

Tudor Turcu a adus Nunta la X Factor Romania

Tudor Turcu la X Factor Romania

Ioan Man în cea de-a patra gală live X Factor România

Ioan Man a fost cel de-al doilea concurent ce a cântat în gala românească de la X Factor. Și el face parte tot din echipa lui Cheloo. Este orb, iar acest handicap face publicul să-i trăiască performanța muzicală mult mai emoționant. "Ochii tăi", piesa Holograf l-a pus față în față cu Dan Bittman. Formatul emisiunii a exploatat iarăși latură emotivă.

Ioan Man a cantat Ochii tai la X Factor Romania

Ioan Man la X Factor Romania

Cât despre interpretare, Ioan a cântat corect. Bittman poate fi însă relaxat. Locul său în Holograf este sigur oricât de mult l-ar întârzia recuperarea după operație să revină pe scenă. Vorba lui Cheloo, versiunea originală a fost de preferat.

Oana Roman, Elena Gondos și Francisca Dulceanu sunt împreună în concursul X Factor, după ce au fost eliminate individual. La gala românească, cele trei fete reunite sub titulatura RED au ales o piesă din repertoriul regretatei Mihaela Runceanu - "De-ar fi să vii".

Ioana Anuța a spus "Pleacă" în cea de-a patra gală live X Factor România. Nu a lipsit coregrafia, Ioana participând alături de băieții din baletul emisiunii la ilustrarea fugară a versului imperativ. Ioana nu a plecat din concurs.

Tudor Toduț face parte din echipa lui Dan Bittman. El a interpretat melodia "Dacă ai ști" a formației Direcția 5Delia Matache a știut că la un moment dat, Tudor a fost la un pas de a falsa...

Polițista Natalia Selegean a reușit să aprindă Focul. Natalia a avut una dintre cele mai bune interpretări, amintindu-ne de vocea Laurei Stoica.

Dragos Udilă a intrat în gala românească de la X Factor cu datoria de a cânta. Piesa lui Smiley - "Am bani de dat" - i-a oferit prilejul să pună în scenă un refren de pe buzele majorității românilor. Dragos a adus show-ul pe scenă într-o readaptare a piesei "Am bani de dat".

Nord X, cel de-al doilea grup din gala live X factor, a cântat melodia "Fata din vis". Cei trei - Tudor Gliga, Flavia Hojda și Surany Botond au încercat să transmită nostalgia piesei din repertoriul Compact. Momentul i-a stârnit nostalgie lui Dan Bittman, care a rememorat momentele petrecute la Costinești în 1985, când a fost compusă melodia "Fata din vis". Cheloo i-a criticat pe cei trei tineri, reamintindu-le că se mai află în concurs datorită publicului. Delia le-a sărit în ajutor susținând că piesa a fost corect interpretată.

Concursul televizat a fost încheiat de cea de-a noua concurentă - Iulia Manolache - din echipa lui Dan Bittman. Ea a ales o melodie cântată de Andra – "Dragostea e tot ce rămâne". Iulia a reușit o interpretare bună, având un potențial de invidiat la cei 16 ani ai săi. Delia i-a reproșat totuși liniaritatea vocii.

Înainte de aflarea rezultatelor, colegii din trupa Holograf și concurenții de la X Factor i-au prilejuit o surpriză lui Dan Bittman. Ei au pregătit un colaj de melodii din repertoriul Holograf - "Să nu-mi iei niciodată dragostea", "Ti-am dat un inel", "Și băieții plâng", "Cât de departe", "Și dragostea mea", "Vreau o minune", ""Primăvara începe cu tine", "Singur pe drum", "Banii vorbesc".

Rezultatele X Factor - Decizia

Cu cele mai puține voturi în preferințele publicului, Tudor Toduț a părăsit definitiv competiția X Factor. Concurenții care au fost salvați prin SMS de telespectatori sunt următorii:

  • Iulia Manolache
  • Trupa RED
  • Natalia Selegean
  • Tudor Turcu
  • Ioan Man
  • Ioana Anuța
Duelul la gala romaneasca X Factor

Duelul la gala romaneasca X Factor

La duel au rămas trupa Nord X și Dragoș UdilăFără a se dezminți, Dragos a abordat tot o melodie reggae - "Get Up, Stand Up" de la Bob Marley. Cei de la Nord X au cântat "We are young" de la FUN. Decizia finală i-a revenit mentorului Dan Bittman, după ce Cheloo și Delia și-au susținut proprii concurenți. Dragoș Udilă a fost cel ales să continue lupta în X Factor.

Următoarea gală X Factor va fi difuzată pe Antena 1 sâmbătă, pe 8 decembrie 2012, de la ora 20.30, duminică fiind organizate alegerile parlamentare în România.

Citește mai multe despre ChelooDan BittmanDelia Matache
Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Vocea României - Etapa live-urilor - a doua parte

A doua parte a live-urilor din concursul Vocea Romaniei a fost difuzata la Pro TV pe 1 decembrie. Vezi cine...

Închide