Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România INFO CONCERT:
Full Moon Festival 2018
INFO CONCERT:
Judas Priest - Firepower
INFO CONCERT:
Snoop Dogg
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2018
INFO CONCERT:
Summer Well Festival 2018
INFO CONCERT:
David Garrett

Discul semnat de John Lennon pentru criminalul său va fi scos din nou la licitație

Copia albumului Double Fantasy semnată de John Lennon pentru criminalul său, Mark Chapman, va fi scoasă din nou la licitație, după o primă punere în vânzare a discului în 1999, și alte două în 2003 și 2010.
Discul Doube Fantasy semnat de John Lennon pentru Mark Chapman

Discul Doube Fantasy semnat de John Lennon pentru Mark Chapman

Cu doar 5 ore înainte ca Mark David Chapman să îl împuște pe John Lennon, fostul membru Beatles a semnat un autograf pentru așa-zisul său fan. Copia albumului Double Fantasy semnată de Lennon pentru Chapman va fi scoasă din nou la licitație, după o primă punere în vânzare a discului în 1999, și alte două în 2003 și 2010.

Discul Doube Fantasy semnat de John Lennon pentru Mark Chapman

Discul Double Fantasy semnat de John Lennon pentru Mark Chapman

Albumul Double Fantasy  a fost lansat în 1980, cu doar 3 săptămâni înainte de tragicul incident. Materialul discografic conține 7 piese compuse de John Lennon, alte 7 aparținând soției acestuia, Yoko Ono.

Copia semnată pentru Mark Chapman a fost găsită inițial la locul crimei. Conform publicației The Guardian, discul a fost descoperit întâmplător în apropierea locuinței lui John Lennon din New York. Persoana care a găsit LP-ul a predat copia poliției drept probă pentru anchetă, albumul fiindu-i apoi returnat.

În 1999 albumul a fost vândut de primul proprietar cu 150 de mii de dolari, după care, în 2003, albumul a fost pus din nou în vânzare, la prețul de 525 de mii de dolari.

Președintele companiei Moments In Time, Gary Zimmet, a ridicat în 2010 prețul discului la 850 de mii de dolari. Conform publicației New York Post, acesta a scos albumul la licitație pe site-ul său, momentsintime.com, evitând să facă public numele vânzătorului. În motivația exprimată în interviul acordat publicației menționate, Zimmet a explicat că proprietarul discului nu dorește să i se știe numele, întrucât a primit mai multe amenințări cu moartea.

Coperta 2 Double Fantasy - John Lennon

Coperta 2 Double Fantasy - John Lennon

Cu câteva zile în urmă, discul a fost scos din nou la licitație, prin intermediul aceleiași companii. Agentul vânzătorului este, de această dată, Bob Zafian, reprezentantul Moments In Time punctând fără rezerve sentimentale valoarea obiectului în discuție.

”Suntem extrem de încântați să aducem pe piață un obiect cu o valoare istorică atât de impresionantă. Nu am mai avut contact cu niciun alt obiect care să aibă o astfel de proveniență: raporturi ale poliției, amprente, scrisori de la procuror, iar periplul acestui disc nu se oprește aici.”, a declarat Bob Zafian

Momentan discul este listat pe site-ul companiei fără un preț de pornire. Numele vânzătorului nu este nici de această dată cunoscut.

Subiectul unei noi licitații a discului semnat de fostul membru Beatles pentru criminalul său ridică totuși un semn de întrebare. Unde se oprește valoarea istorică și din ce punct începe exploatarea unui obiect ce a marcat, până la urmă, un moment dureros din viața omului și artistului John Lennon?

Citește mai multe despre John LennonThe Beatles
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Sensation revine în România cu show-ul Source of Light

Evenimentul dance Sensation revine în România pe 6 aprilie 2013 cu cel mai nou show - "Source of Light". Spectacolul...

Închide