Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

De ce Brian Johnson de la AC/DC nu a cumparat echipa de fotbal Newcastle United?

Solistul trupei AC/DC, Brian Johnson a fost hotarât să cumpere clubul de fotbal Newcastle United pentru a-l salva de problemele financiare. Lăcomia membrilor din consiliul de administrație l-a determinat însă pe artist să renunțe la ofertă.
Brian Johnson

Brian Johnson (AC/DC)

Solistul trupei AC/DC, Brian Johnson a fost hotărât să cumpere clubul de fotbal Newcastle United pentru a-l salva de problemele financiare. Lăcomia membrilor din consiliul de administrație l-a determinat însă pe artist să renunțe la ofertă.

Brian Johnson

Brian Johnson (Foto: www.facebook.com)

Johnson este un mare fan al echipei de fotbal Newcastle și la începutul anilor 80 a fost destul de apropiat de celebrul fotbalist Jackie Milburn, care a jucat pentru Newcastle în perioada 1943–1957. Îngrijorat de situația financiară a clubului de fotbal, Milburn a aranjat o întâlnire între artist și membrii consiliului de administrație. Recent, Johnson a povestit pe larg întâmplarea în cadrul emisiunii Rock n' Roll Football de la Absolute Radio.

Newcastle United - Club logo(Întâlnirea) Nu era neapărat despre a cumpăra clubul. Jackie Milburn m-a dus la întâlnirea cu membrii consiliului de administrație, s-a așezat lângă mine și a zis „O să te ajut”, iar eu eram foarte încântat să fac asta. Însă, după aproximativ o jumătate de oră ne-am uitat unul la celălalt și am realizat amândoi că ei vroiau ca eu să investesc în club jumătate de milion de lire sterline. Eram prin anul 1981 sau 83, iar la acea vreme suma respectivă era o avere. În plus, pentru banii investiți deveneam membru de onoare în consiliul de administrație și nu aveam dreptul să mă implic în deciziile clubului. Am realizat atunci că totul a fost cusut cu ață albă de niște oameni lacomi care au vrut și mai mulți bani de la un naiv pop star care ar fi aruncat bani doar pentru că iubește clubul...”, a mărturisit Brian Johnson, citează site-ul tribalfootball.com.

Înainte de întâlnirea cu consiliul de administrație Johnson era dispus să investească 100.000 de lire sterline. Într-un interviu realizat în 1983 acesta vorbește cu mare entuziasm despre posibilitatea de a ajuta clubul Newcastle United. (video mai jos) Pentru artist fotbalul este o mare pasiune, în tinerețe visând la o carieră de jucător. Chiar dacă întâlnirea de atunci l-a făcut să vadă cu alți ochi oamenii implicați în conducerea clubului, Johnson a rămas un suporter fidel al echipei de fotbal.

Interviu Brian Johnson (AC/DC) 1983

Citește mai multe despre AC/DCBrian Johnson
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Cât de nouă este piesa Boxing Day de la Blink 182? - AUDIO

Boxing Day este primul single Blink 182 extras de pe EP-ul Dogs Eating Dogs, dar și o melodie cu acorduri...

Închide