Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Dave Grohl (Foo Fighters) lansează documentarul Sound City Studio în 2013 - TRAILER

Dave Grohl a lansat trailerul oficial al documentarului său despre emblematicul studio Sound City, unde au înregistrat artiști precum Neil Young, Nirvana, Metallica, Tom Petty sau Johnny Cash. Filmul are premiera în ianuarie 2013.
Documentar Sound City Studio

După numeroase teasere, Dave Grohl de la Foo Fighters a lansat un trailer oficial pentru documentarul său despre celebrul studio Sound City, pe care îl puteți vedea mai jos. Filmul va avea premiera în ianuarie anul viitor la festivalul Sundance Film ce are loc în Utah, SUA.

Dave Grohl (Foo Fighters) la filmările documentarului Sound City Studio

Dave Grohl (Foo Fighters) la filmările documentarului Sound City Studio (Foto: www.facebook.com)

Sound City Studios este o un complex de 2 clădiri situat în Van Nuys, Los Angeles, California, deținut de familia Skeeter din 1970. Locul a devenit faimos datorită dotărilor tehnice, dar și spiritului inedit, de care muzicienii se îndrăgosteau. Primul album înregistrat în studio a fost After the Gold Rush al lui Neil Young, iar până în mai 2011 spațiul a fost umblat de nume importante din muzica precum Tom Petty, Rage Against the Machine, Johnny Cash sau Metallica. Mulți dintre acești artiști apar și în documentar și povestesc experiențele trăite la Sound City Studios.

Documentar Sound City Studio În ciuda importanței lui în muzică, locul a fost nevoit să renunțe la studioul de înregistrări deoarece nu a putut să țină pasul cu evoluția tehnologică. Odată ce poți înregistra aproape oriunde, spațiul și-a pierdut farmecul.

În această eră a tehnologiei, în care poți manipula orice, cum putem păstra acel element uman?” – spune Dave Grohl, care a început realizarea documentariului după ce a cumpărat una dintre consolele de mixaj (Neve 8028) care se aflau în Sound City Studios.

Dave Grohl a descoperit studioul încă de pe vremea când bătea tobele pentru Nirvana. Trupa a înregistrat la Sound City emblematicul album Nevermind. Marcat de faptul că un spațiu în care s-a produs istorie în muzică este acum uitat, artistul și-a propus ca în documentar să pună accentul pe elementul uman din muzică și pe arta uitată de a înregistra analog.

Pentru coloana sonoră a documentarului, Dave Grohl a decis să lucreze cu celebrul producător Butch Vig și fostul său coleg de la Nirvana, basistul Krist Novoselic.

Documentar Sound City Studio - Trailer

Citește mai multe despre Dave Grohl
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Johnny Depp cântă cântece de pirați pe un nou album de coveruri marinărești

Johnny Depp a fost cooptat de producătorul Hal Willner pentru a participa la înregistrarea albumului Son of Rogue's Gallery: Pirate...

Închide