Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Celebrul pianist de jazz Dave Brubeck a murit la 91 de ani

Pe 5 decembrie 2012, compozitorul și pianistul de jazz Dave Brubeck s-a stins din viață în urma unui atac de cord, cu doar o zi înainte să împlinească 92 de ani. El va rămâne în istoria jazz-ului modern cu piese precum "Take Five", semnătura muzicală a lui Brubeck.
Dave Brubeck

Dave Brubeck

Urmărește-ne pe

Pe 5 decembrie 2012, compozitorul și pianistul de jazz Dave Brubeck s-a stins din viață în urma unui atac de cord, cu doar o zi înainte să împlinească 92 de ani. El va rămâne în istoria jazz-ului modern cu piese precum "Take Five", semnătura muzicală a lui Brubeck. Hitul a intrat inclusiv în clasamentul de single-uri Billboard în 1961, atingând cea de-a 5-cea poziție.

Dave Brubeck

Dave Brubeck

Cariera pianistului se întinde pe mai bine de jumătate de secol, după cel de-al doilea Război Mondial. În 1951 pianistul a format The Dave Brubeck Quartet. Cvartetul de jazz a devenit popular în America, ajungând subiectul copertei TIME Magazine pe 9 noiembrie 1954. Dave Brubeck era cel de-al doilea muzician de jazz ce figura pe mult râvnita copertă, după apariția lui Louis Armstrong din 1949. Primul disc al cvartetului s-a numit "Jazz at Oberlin", fiind înregistrat live la Oberlin College din Ohio în 1953.

Dave Brubeck Quartet: Bobby Militello, Randy Jones, Dave Brubeck, Michael Moore

Dave Brubeck Quartet: Bobby Militello, Randy Jones, Dave Brubeck, Michael Moore

Materialul "Time Out" lansat în 1959 este și acum cel mai bine vândut album de jazz din toate timpurile, fiind primul LP de jazz care a depășit milionul de exemplare comercializate. În 1961, discul "Time Out" a urcat până pe locul 2 în The Billboard 200.

Cariera lui Dave Brubeck a fost încununată în anul 2009 cu un premiu Grammy pentru întreaga activitate. Îl puteți urmări pe Dave Brubeck la pian alături de Paul Desmond (saxofon), Eugene Wright (bass) și Joe Morello (tobe) interpretând în anul 1966 celebrul "Take Five".

Dave Brubeck - Take Five

În 1996, Dave Brubeck a lansat și un album cu muzică de Crăciun. Vă recomandăm să ascultați de pe "A Dave Brubeck Christmas" celebra temă de sezon - "Jingle Bells" în versiunea lui Brubeck.

Dave Brubeck - 'Homecoming' Jingle Bells

Ionut Paraschiv este Project Manager la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Paul McCartney și Robbie Williams cântă o piesă de Crăciun în scopuri caritabile - VIDEO

Paul McCartney și Robbie Williams s-au alăturat proiectului caritabil Hillsborough, înregistrând alături de colegi de breaslă un cover al piesei...

Închide