Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Celebrul pianist de jazz Dave Brubeck a murit la 91 de ani

Pe 5 decembrie 2012, compozitorul și pianistul de jazz Dave Brubeck s-a stins din viață în urma unui atac de cord, cu doar o zi înainte să împlinească 92 de ani. El va rămâne în istoria jazz-ului modern cu piese precum "Take Five", semnătura muzicală a lui Brubeck.

Publicat

pe

Dave Brubeck
Dave Brubeck

Pe 5 decembrie 2012, compozitorul și pianistul de jazz Dave Brubeck s-a stins din viață în urma unui atac de cord, cu doar o zi înainte să împlinească 92 de ani. El va rămâne în istoria jazz-ului modern cu piese precum "Take Five", semnătura muzicală a lui Brubeck. Hitul a intrat inclusiv în clasamentul de single-uri Billboard în 1961, atingând cea de-a 5-cea poziție.

Dave Brubeck

Dave Brubeck

Cariera pianistului se întinde pe mai bine de jumătate de secol, după cel de-al doilea Război Mondial. În 1951 pianistul a format The Dave Brubeck Quartet. Cvartetul de jazz a devenit popular în America, ajungând subiectul copertei TIME Magazine pe 9 noiembrie 1954. Dave Brubeck era cel de-al doilea muzician de jazz ce figura pe mult râvnita copertă, după apariția lui Louis Armstrong din 1949. Primul disc al cvartetului s-a numit "Jazz at Oberlin", fiind înregistrat live la Oberlin College din Ohio în 1953.

Dave Brubeck Quartet: Bobby Militello, Randy Jones, Dave Brubeck, Michael Moore

Dave Brubeck Quartet: Bobby Militello, Randy Jones, Dave Brubeck, Michael Moore

Materialul "Time Out" lansat în 1959 este și acum cel mai bine vândut album de jazz din toate timpurile, fiind primul LP de jazz care a depășit milionul de exemplare comercializate. În 1961, discul "Time Out" a urcat până pe locul 2 în The Billboard 200.

Cariera lui Dave Brubeck a fost încununată în anul 2009 cu un premiu Grammy pentru întreaga activitate. Îl puteți urmări pe Dave Brubeck la pian alături de Paul Desmond (saxofon), Eugene Wright (bass) și Joe Morello (tobe) interpretând în anul 1966 celebrul "Take Five".

Dave Brubeck - Take Five

În 1996, Dave Brubeck a lansat și un album cu muzică de Crăciun. Vă recomandăm să ascultați de pe "A Dave Brubeck Christmas" celebra temă de sezon - "Jingle Bells" în versiunea lui Brubeck.

Dave Brubeck - 'Homecoming' Jingle Bells

Comentează

Trending