Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Cargo a lansat un nou single, A 5-a dimensiune - AUDIO

Cargo a lansat recent un nou single, intitulat A 5-a dimensiune, care poate fi ascultat pe InfoMusic. Piesa va fi inclusă pe viitorul album al trupei, cu același nume, care va fi lansat anul viitor și tratează un subiect actual și destul de controversat: sfârșitul lumii sau începutul alteia.

Publicat

pe

Cargo
Cargo

Cargo a lansat recent un nou single, intitulat A 5-a dimensiune, care poate fi ascultat mai jos. În plus, în premieră pentru trupa, această nouă lansare a adus și posibilitatea fanilor de a descărca melodia în format mp3 încă din ziua lansării, folosind o aplicație dedicată. Piesa va fi inclusă pe viitorul album al trupei cu același nume care va fi lansat anul viitor.

Cargo

Cargo

Solistul Adrian Igrișan a declarat:

“Am decis să lansăm această piesă în exclusivitate pentru fani, să le dăm posibilitatea să o descarce și să o poată asculta fiecare dintre ei încă din ziua lansării pentru a fi aproape de ei așa cum și ei ne sunt alături de peste 27 de ani. Textul și muzica sunt un întreg – la fel ca la toate piesele noastre. Cu acest single am încercat să expunem stările cu care ne confruntăm toți în perioada asta: acum suntem debusolați, avem un disconfort și imediat suntem împăcați cu noi. Lumea este în schimbare iar asta are și un răspuns științific”.

La rândul său liderul trupei Adi Bărar a precizat:

“A 5-a dimensiune” aduce fanilor același sunet inconfundabil Cargo, îmbogățit cu elemente noi și tratează un subiect actual și destul de controversat: sfârșitul lumii sau începutul alteia. Ceea ce par a fi "greșeli gramaticale" sau dezacorduri sunt făcute cu bună știință și ne asumăm "vina" pentru ele, licențele poetice fiind folosite de foarte mulți artiști de pe tot globul. Am ales această exprimare deoarece am dorit să creem un disconfort și mai mare și astfel să exprimăm mai bine starea pe care o traversăm cu toții.

Piesa este rock, însă vine cu o concepție nouă, în care am folosit elemente și sound-uri noi. Este o piesă Cargo în care cântăm, așa cum ne-am obișnuit fanii, despre tot ceea ce ne înconjoară. De data asta este un subiect destul de controversat: intrăm într-o altă dimensiune, va începe un nou calendar, al cincilea de când a început Pământul: este vorba de revelație sau apocalipsă”.

Cargo - A 5-a dimensiune

Înainte de lansare, membrii trupei au explicat fanilor povestea din spatele piesei și au prezentat câteva acorduri în exclusivitate prin intermediul unui videoclip postat pe Facebook, disponibil mai jos.

Trupa Cargo are o istorie de peste 27 de ani, timp în care a lansat 10 albume, a avut nenumărate apariții pe compilatii și a câștigat numeroase premii precum: MTV Music awards 2004 pentru “Best Rock”, nominalizare la MTV European Music Awards pentru “Best Romanian Act” și Dublu disc de aur 2004 pentru albumul “Spiritus Sanctus” (2004), MTV Music Awards pentru “Best Rock” (2005), Disc de Aur albumul “XXII” (2008).

Componența actuală a formației este: Adi Bărar – chitară solo, Adrian Igrișan - voce și chitară, Tavi Pilan – tobe, Mirel Cumpănaș - chitară bas și Ionut Carje  - clape.

Comentează

Trending