Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Poze concert Tom Odell - Arenele Romane, București, 2019 INFO CONCERT:
Slayer
Poze concert IAMX in Quantic Club pe 15 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019
INFO CONCERT:
Musicalul Queen "We Will Rock You"

Ascultă un preview al piesei Somewhere de pe noul album Jimi Hendrix - VIDEO

Inginerul de studio al lui Jimi Hendrix a dezvăluit un fragment din piesa Somewhere inclusă pe noul album post-mortem People, Hell and Angels.
Jimi Hendrix - People, Hell and Angels Album

Urmărește-ne pe

Inginerul de studio Eddie Kramer, care a lucrat cu Jimi Hendrix a dezvăluit un fragment din piesa Somewhere, inclusă pe noul album post-mortem People, Hell and Angels. Într-un video pe care îl puteți urmări mai jos, Kramer își amintește cu drag de celebrul chitarist și oferă câteva amănunte intime din timpul înregistrărilor.

Jimi Hendrix

Jimi Hendrix (Foto: www.facebook.com)

Potrivit inginerului, titlul discului a fost dat chiar de Hendrix, care plănuia să-și numească People, Hell and Angels următorul album după Electric Ladyland din 1968.

Pentru piesa Somewhere, Hendrix a înregistrat pentru prima dată cu basistul Stephen Stills și bateristul Buddy Miles. Prin această colaborare chitaristul a încercat să-și stabilizeze independența și să cânte fără Chas Chandler.

Jimi era în studio constant. Dacă nu era turneu, era în studio. A venit cu niște idei de piese foarte bune. Încerca să lucreze cu muzicieni diferiți pentru că dorea să-și depășească limitele și să-și lărgească orizonturile. Astfel au ieșit niște piese fantastice, care sunt incluse pe acest album”, a precizat Eddie Kramer.

Jimi Hendrix este unul dintre cei mai mari chitariști de rock din lume, cu o tehnică de neîntrecut. Felul în care a cântat la chitara electrică a fost revoluționar și a influențat majoritatea chitariștilor moderni. Din păcate viața tumultoasă și plină de excese a dus la moartea sa în 1970, fiind devenind „membru” al clubului 27, în care sunt incluși artiști celebri ce au murit la 27 de ani precum Janis Joplin, Kurt Cobain și Jim Morrison. Materialul People, Hell and Angels include 12 piese ce nu au mai fost lansate până acum și va apăre pe 5 martie 2013.

Jimi Hendrix - People, Hell and Angels AlbumTracklist People, Hell and Angels

 1. Earth Blues
 2. Somewhere
 3. Hear My Train A Comin’
 4. Bleeding Heart
 5. Let Me Move You
 6. Izabella
 7. Easy Blues
 8. Crash Landing
 9. Inside Out
 10. Hey Gypsy Boy
 11. Mojo Man
 12. Villanova Junction Blues

 

Despre Jimi Hendrix - People, Hell & Angels

 

Citește mai multe despre Jimi Hendrix
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Helloween a lansat un nou single, Nabataea - AUDIO

Nabataea, al doilea single al viitorului album Helloween poate fi ascultat pe InfoMusic mai jos. Discul, intitulat Straight Out of...

Închide