Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Concert de adio Vaya Con Dios la București în 2013

Vaya Con Dios se va întoarce la București pe 15 martie 2013 pentru un concert de adio. Events va organiza la Sala Palatului ultimul recital în România al celei mai cunoscute trupe belgiene.

Publicat

pe

Turneul de adio Vaya con Dios - poster
Turneul de adio Vaya con Dios - poster

Vaya Con Dios se va întoarce la București pe 15 martie 2013 pentru un concert de adio. Events va organiza la Sala Palatului ultimul recital în România al celei mai cunoscute trupe belgiene. Vaya Con Dios intenționează să se retragă din activitatea concertistică în urma unui turneu amplu intitulat “Farewell Tour”.

Trupa va încheia astfel 27 ani de carieră, rămânând în amintirea fanilor cu hituri ca What’s a Woman, Puerto Rico sau Neh Na Na NaVaya Con Dios a vândut peste 7 milioane de albume și 3 milioane de single-uri în întreaga lume. Dată fiind notorietatea formației, Belgia a emis în 2008 o serie de timbre postale “Vaya con Dios” cu imaginea solistei Dani Klein.

Dani Klein - solista Vaya Con Dios

Dani Klein - solista Vaya Con Dios

Vaya Con Dios a concertat la București în 2009 la Sala Palatului și un an mai târziu, în 2010, în clubul Fratelli. Ambele spectacole au fost sold out, fiind organizate tot de agenția Events. Concertul de pe 15 martie 2013 va începe de la ora 20.00, accesul în sală fiind permis începând cu ora 19.00.

Vaya Con Dios - mix de lounge franțuzesc, melancolie languroasă și ardoare gipsy

Trupa Vaya Con Dios și-a început povestea în Belgia în urmă cu peste 20 de ani, odată ce solista Dani Klein, chitaristul Willy Lambregt și contrabasistul Dirk Schoufs au hotărât să cânte împreună. Cei 3 împărtășeau aceleași gusturi muzicale: jazz, operă și muzică gypsy - genuri nu foarte apreciate în acea vreme la Bruxelles. Numele spaniol al trupei Vaya Con Dios ("Du-te cu Dumnezeu") a fost preluat dintr-un documentar TV despre cartierul cubanez din Miami.

VIDEO Vaya con dios - Nah neh nah

Succesul internațional al formației vine în 1990 cu albumul „Night Owls”, care se vinde în milioane de exemplare. Primele 2 discuri conțin hiturile: „Puerto Rico”, „Don’t Cry For Louie” și „Nah neh nah”. Spre deosebire de mainstream-ul anilor “80, muzica Vaya Con Dios avea culoare, soul, pasiune și fler. Presiunea celebrității pune însă în pericol viitorul celor 3 ca trupă. Willy Lambregt părăsește trupa; Dirk Schoufs, partenerul lui Dani atât pe scenă, cât și în viață, pleacă și el din Vaya Con Dios și moare la scurt timp. Devastată, solista Dani Klein își strânge forțele și lansează solo tulburătorul cântec "Time Flies", urmat de albumul la fel de melancolic, „Roots & Wings”.

După o pauză îndelungată, în care studiază psihanaliza, psihologia și literatura, cântăreața se întoarce în muzică cu albumul "Purple Prose" din 1999. Următorul disc "The Promise" (2004) aduce hiturile „Je l’aime, Je l’aime” și „Don’t Deny”. Anul 2006 marchează apariția celui mai important material discografic al trupei Vaya Con Dios, "The Ultimate Collection". Acesta este urmat apoi de un album integral în limba franceza - “Comme On Est Venu” (2007).

Turneul de adio Vaya con Dios - posterBilete la concertul Vaya Con Dios

Biletele se comercializează începând din 7 noiembrie 2012 la următoarele categorii de prețuri, în funcție de distanța față de scenă:
  • Categoria I la 120 de lei
  • Categoria II la 150 de lei
  • Categoria III la 190 de lei
  • Categoria IV la 250 de lei
  • VIP la 300 de lei
Tichetele se pot cumpăra online pe Eventim.ro.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte vineri, 15 martie 2013

Vaya Con Dios

Loc
Sala Palatului
Comentează

Trending