Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Câștigă o invitație dublă la concertul Mihai Mărgineanu - Fum de tavernă - 25 februarie 2019 INFO CONCERT:
Neversea 2019
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
El Carrusel Festival 2019

Primul demo The Beatles este scos la licitație

Prima casetă demo pe care trupa The Beatles a înregistrat-o pentru audtițiile la casele de discuri este scoasă la licitație. Format din 10 piese, celebrul demo a adus grupului primul contract cu casa de discuri EMI.
Prima casetă demo The Beatles

Prima casetă demo The Beatles

Celebra casetă demo a celor de la The Beatles care a fost respinsă de casa de discuri Decca Records în 1962 este scoasă la licitație. Înregistrarea nu a fost niciodată lansată oficial, dar știm că este formată din următoarele piese: Money (That's What I Want)Like Dreamers DoTake Good Care of My BabyThree Cool Cats, Love of the LovedMemphisCrying Waiting Hoping, Sure to Fail, Til There Was You și Searchin'.

Prima casetă demo The Beatles

Prima casetă demo The Beatles (Foto: www.dailymail.co.uk)

De eveniment se va ocupa casa de licitație Fame Bureau, iar reprezentanții acesteia au declarat că demo-ul se aude  foarte bine, sunetul fiind de foarte bună calitate. Legat de stil aceștia au dezvăluit că trupa încercat atunci să copieze sound-ul unor artiști americani precum Buddy Holly și Chuck Berry.

Trupa, care atunci se numea The Silver Beatles a înregistat acea casetă pentru audiții la casele de discuri. Cei de la Decca Records, care au contractat ulterior The Rolling Stones, nu a vrut să dea o șansă grupului. Directul Dick Rowe, le-a spus atunci tinerilor artiști că nu au nici un viitor în industria muzicală.

În ciuda criticilor dure, cei de la The Beatles nu au renunțat să creadă în ei și în ceea ce fac și au bătut în continuare la ușile caselor de discuri. EMI a fost cea care a avut inspirația să semneze cu formația, iar în scurt timp de la apariția primului album Please Please Me a început isteria The Beatles. Mai jos puteți vedea o înregistrare cu trupa interpretând piesa Please Please Me, ce surprinde perfect atmosfera de la un concert The Beatles și reacțiile copleșitoare ale publicului.

The Silver Beatles (John Lennon, George Harrison, Paul McCartney și Pete Best)

The Silver Beatles (John Lennon, George Harrison, Paul McCartney și Pete Best) (Foto: www.dailymail.co.uk)

Caseta demo este acompaniată de o notă scrisă de mână, în care sunt menționate titlurile pieselor și duratele lor. Acesta include și o fotografie cu John Lennon, Paul McCartney, Geroge Harrison și Pete Best (Ringo Starr încă nu era membru al formației) pe care o duceau la audiții pentru a fi folosită pe coperta albumului, în cazul în care ar fi semnat un contract.

Caseta de audiție a fost plătită de managerul grupului Brian Epstein, care ulterior a cedat-o celor de la EMI. În 2002 aceasta a fost vândută unui colecționar de la Hard Rock Cafe, care a decis să o scoată acum la licitație. Dacă sunteți un colecționar The Beatles și v-ar plăcea să ascultați primul demo al trupei vă avertizăm că trebuie să vă pregătiți un buget generos întrucât licitația se desfășoară pe 27 noiembrie în Londra, iar prețul de începere al licitației este estimat la 30.000 de lire sterline.

The Beatles - Please Please Me

Citește mai multe despre The Beatles
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ellie Goulding și Skrillex (ex-iubiți) lansează un proiect muzical în 2013

Legătura dintre noua senzație Ellie Goulding și deja celebrul Skrillex este mult mai profundă, întrucât cei doi continuă să lucreze...

Închide