Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Melodiile calificate în Selecția Națională pentru Eurovision 2019Eurovision 2019 România: Ascultă melodiile calificate în Selecția Națională - AUDIO Mihai Mărgineanu intervievat de InfoMusic (decembrie 2018)Mihai Mărgineanu: Zarița Zanga mi-a schimbat de două ori viața INFO CONCERT:
Nikos Vertis
INFO CONCERT:
Slayer
INFO CONCERT:
Bon Jovi
INFO CONCERT:
Tom Jones

Nick Cave and The Bad Seeds lansează un nou album în 2013

Nick Cave a dezvăluit că va lansa un nou album cu celebra sa trupă Nick Cave and The Bad Seeds anul viitor, iar apariția discului va fi urmată de un concert în America de Nord.
Nick Cave and The Bad Seeds - Push The Sky Away Album

Nick Cave and The Bad Seeds - Push The Sky Away Album

UPDATE: Noul album Nick Cave and The Bad Seeds se intitulează Push The Sky Away și va fi lansat pe data de 18 februarie 2013. În plus, artistul a postat pe canalul oficial de YouTube un trailer de prezentare a viitorului material, ce include imagini din timpul sesiunilor de înregistrări și compoziție. (video mai jos).

Primul extras se intitulează We No Who U R și începând cu 3 decembrie va putea fi descărcat de cei care precomandă noul album. De asemenea, a fost dezvăluită coperta discului, care îl prezintă pe Nick Cave alături de o tânără goală și tracklistul complet. (foto mai jos) 

Nick Cave a dezvăluit că va lansa un nou album cu celebra sa trupă Nick Cave and The Bad Seeds anul viitor, iar apariția discului va fi urmată de un concert în America de Nord. Zvonurile spun că show-ul al avea loc în cadrul festivalului Coachella Valley Music and Arts, ce se desfășoară în aprilie 2013.

Nick Cave

Nick Cave (Foto: www.facebook.com)

În afara faptului că este un muzician apreciat, Cave este un scriitor talentat. De la volumul de poezie King Ink din 1988, artistul a ajuns să publice în 2009 a 2-a nuvelă, The Death of Bunny Munro, care spune povestea unui om de vânzări dependent de sex. Cartea a fost atât de captivantă încât a fost transformată într-un audio-book, produs de artiștii Iain Forsyth și Jane Pollard.

Revenind la muzica lui Nick Cave, referitor la viitorul material, artistul a declarat că a fost o adevărată plăcere pentru el să lase deoparte o perioadă toate activitățile anexe și pur și simplu să stea într-o cameră cu cei de la Bad Seeds și să înregistreze.

Muzica lui Cave este în general extrem de intensă din punct de vedere emoțional și prezintă o varietate mare de influențe în sound, motiv pentru grupul sună altfel de la un album la altul. Este și cazul noului disc, chiar Nick Cave spunând că au abordat un stil diferit,

„Este foarte, foarte frumos. Nu este un album de balade. Nu este un album de balade clasic al trupei Bad Seeds. Dar este foarte, foarte frumos”, a precizat Nick Cave.

Nick Cave and The Bad Seeds - Push The Sky Away Album

Tracklist Push The Sky Away

  1. We No Who U R
  2. Wide Lovely Eyes
  3. Water’s Edge
  4. Jubilee Street
  5. Mermaids
  6. We Real Cool
  7. Finishing Jubilee Street
  8. Higgs Boson Blues
  9. Push The Sky Away

Ultimul material semnat Nick Cave and The Bad Seeds este Dig, Lazarus, Dig!!! lansat în 2008. Discul, care a fost primit extraordinar de bine de critici, a avut ca sursă de inspirație chiar povestea biblică despre Lazăr, înviat de Iisus.

„De când eram copil îmi amintesc de povestea lui Lazarus spusă la biserică. Am fost chiar traumatizat de întâmplare. Toți eram desigur, deși era una dintre cele mai mari minuni ale lui Iisus - să invii un mort - nu ne puteam abține să nu ne gândim cum s-a simțit Lazarus. Sincer, fiind copil, povestea îmi dădea fiori. L-am luat pe Lazarus și l-am dus în New York pentru a oferi pieselor un sentinemt contemporan. De asemenea, m-am gândit la Harry Houdini care și-a petrecut o mare parte din viață încercând să demonteze spiritiștii care încasau bani pe baza îndoielilor umane. Credea că nu mai există nimic dincolo de mormânt. Am vrut să creez un vehicul, un mediu, care să-i ofere șansa lui Houdini să ne vorbească, dacă vrea desigur, de dincolo de mormânt”, este explicația dată de Nick Cave privind conceptul albumului. Să vedem cu ce povești va veni artistul pe viitorul material.

Nick Cave and The Bad Seeds - Push The Sky Away Trailer

Citește mai multe despre Nick Cave
Alexandra Necula este ex-News Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Biletele VIP la concertul lui Mark Knopfler din 2013, aproape de epuizare

Mark Knopfler, fondatorul trupei Dire Straits, va concerta la Sala Palatului din București pe 25 aprilie 2013. Emagic, organizatorul concertului...

Închide