Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Macy Gray vorbește despre setlistul de la București

Macy Gray vorbește despre coverurile pe care le va interpreta la București. Artista va concerta la Sala Palatului pe 22 noiembrie.

Publicat

pe

Macy Gray
Macy Gray

Macy Gray va aduce la Sala Palatului pe 22 noiembrie un excepțional concert de coveruri & greatest hits. Din setlist nu vor lipsi Nothing Else Matters (Metallica), Here Comes The Rain Again (Eurythmics), Creep (Radiohead), Teenagers (My Chemical Romance),  Sail (Awolnation) sau Wake Up (Arcade Fire).

”Sunt cântece de dragoste macabre, ce ilustrează starea mea de spirit actuală, de îmi-vine-să-mi-tai-venele-dar-te-iubesc. Toți cei care le-au scris au spus ce-aș avea eu de spus acum, perfect”, a declarat Macy Gray.

Macy Gray

Macy Gray

Albumul Covered semnat Macy Gray este un material atipic de coveruri. Macy și producatorul Hal Willner (Lou Reed, Laurie Anderson) au optat pentru ceva mai acid, mai contemporan.

"Înainte de a începe înregistrările mă obseda versiunea My Way a Ninei Simone. Ea nu și-a făcut griji cu privire la ce-ar putea crede oamenii sau cum s-ar compara cu oricine altcineva. Am văzut doar cum a luat acel cântec și fiecare cântec pe care l-a făcut vreodata și le-a făcut ale ei. Așa că am avut încredere că puteam face tot ce ne-am dorit”, a precizat artista.

Rezultatul este o colecție ce reimaginează cu inteligență melodii deja foarte iubite de fanii lor. Covered reușește să păstreze onestitatea emoțională a acestor cântece, reconfigurând artistic contextele muzicale și oferindu-i spațiul necesar lui Macy pentru a-și pune amprenta de neșters pe ele.

Macy Gray

Macy Gray

James Hetfield de la Metallica, recunoaște în versiunea Nothing Else Matters a lui Macy „un suflet care dă pe dinafara”. Here Comes the Rain Again înlocuiește disperarea familiară, rece, a Eurythmics cu o durere mai vulnerabilă, în timp ce muzica curge cinematografic. Wake Up (Arcade Fire) începe melodramatic, pentru a se transforma într-un imn vibrant, ce depășește genurile muzicale, ale cărui inflexiuni de rock indie fac loc percuției de inspirație africană. Piesa Teenagers (My Chemical Romance) subversiv revizuită, este transformată - dintr-un adolescent furios pe constrângerile societății, într-o versiune ce vorbește despre torturile la care adolescenții îi supun pe toți ce din jurul lor, în special pe părinți.

„Îmi amintesc când a apărut Teenagers și m-a frapat senzația de Duke Ellington pe care mi-o dădea. Melodia asta a fost întotdeauna un pic jazz. Așa că atunci când discutam despre acest album, imediat m-am gandit la ea. Dar când am citit versurile, n-aveau nimic de-a face cu mine... deloc. Am avut ideea să inversez lucrurile – am rescris piesa din punctul de vedere al unei mame. A ieșit perfect, are sens în ambele direcții ", a povestit Macy Gray.

Macy Gray va concerta la Sala Palatului pe 22 noiembrie. Accesul la locație se va face începând cu ora 19:00, iar de la 20:00 va urca pe scenă trupa din deschidere, Moonlight Breakfast.

Biletele sunt disponibile la preturile de 220, 170, 140 si 110 lei. Acestea se pot cumpăra online de pe Eventim.ro, sau prin rețeaua Eventim (magazinele Germanos, Vodafone, Orange, Domo, librăriile Humanitas, librăriile Cărturești). Biletele pot fi achiziționate și în două rate lunare, doar prin CardAvantaj, la sediul Eventim din str. Polona nr. 15.

VIDEO LIVE - Macy Gray - Nothing Else Matters

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte joi, 22 noiembrie 2012

Macy Gray

Loc
Sala Palatului

Trending